Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Nexus 5 ga zazna... Napiše R. in ga obravava enako kot npr tuja omrežja. 3 dni sem na Tušu in kar se tiče 3G omrežja je slabša pokritost. Drugače pa signal je in ne prekinja. Torej za voice je ok. Za podatke pa malenkost slabše kot simobil. čeprav v določenem delu Obale je Tuš že leta 2011 imel 3G signal, simobil pa šele leto in pol kasneje...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.226
7.039
113
Meni, na Windows Phone, čisto lepo zazna nacionalni roaming in potem tudi data ne dela.

Če nekdo uporablja obsolete zadeve, pa ni potem operater kriv?

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Windows Phone, Android in iPhone zaznajo tudi nacionalni roaming. Ta človek pa je najverjetneje imel kak symbian, ker si moral hekat cel mobitel, če nisi hotel, da se ti v tujini kaj poveže(lastne izkušnje).

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Jaz sem si nastavil limit na 1€ in sem prejšnji teden poslal 1 humanitarni sms, pa sem dobil obvestilo o prekoračitvi limita po 28 urah, tako da se tudi na to ni dobro preveč zanašati
grims-1.gif

enkrat dnevno se pošlje, v jutranjih urah (mislim da ob cca 9h)... ne pošlje se takoj ob prekoračitvi

Pri Mobitelu se poslje takoj ob prekoracitvi 80% v tujini.... Se mi zdi, da je zakonsko doloceno, da mora biti blokada prenosa podatkov v tujini nastavljena na 50€ brez DDV...

Ja tujina in data je isto tudi pri TM, tam imaš "števec" ki ti ob doseženih 80% pošlje opozorilo, pri 100% pa blokira, če želiš nadaljevati morš pa potrdit...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Kaj bi se zgodilo, če bi Tušmobil šel v stečaj ali bil prevzet od Telekoma ali Si.mobila:
http://www.delo.si/druzba/info...iti-ceneje.html

Avstrijski trg:
Citat:
Konsolidacija, ki v Sloveniji še prihaja
Uporabnike obenem tepe konsolidacija domačega trga mobilne telefonije; lani sta se namreč združila manjša operaterja »3« in Orange, hkrati pa je nizkocenovno blagovno znamko Yesss! od operaterja »3« prevzel A1. Kmalu po združitvi so se začele podražitve; že januarja je A1 podražil storitve tako pri znamki Bob kot pri znamki Yesss!; tarifa za paket smartbob xl je na primer poskočila z 9,90 na 19,90 evra, torej za sto odstotkov, na kar se je kritično odzval tudi vodja urada za varstvo konkurence Theodor Thanner. Prav tako so se občutno dvignile cene paketov nizkocenovnika Yesss!; osnovna naročnina se je podražila z 9,90 na 14,90 evra.
Pri avstrijski delavski zbornici so izračunali, da so se računi za nekatere uporabnike A1 oziroma Boba ob enaki uporabi omrežja povišali celo za 70 odstotkov. »Tukaj je grenka resničnost, česar smo se bali ob združitvi operaterjev Orange in 3. Konkurenca je padla, cene so zrasle,« je v sporočilu za javnost zapisala varuhinja pravic potrošnikov pri delavski zbornici Daniela Zimmer. Na avstrijskem trgu mobilne telefonije ima A1 (Telekom Austria) 44-odstotni delež, T-Mobile (v lasti Deutsche Telekoma) 30-odstotnega in »3« (v lasti družbe Hutchison Whampoa, investitorja iz Hongkonga) 26-odstotni delež.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Konsolidacija je neminovna. Tušmobil pod Tušem nima prihodnosti.
Če bo sreča, ga pohopsa en Telemach, ki je del večje mednarodne zverine, tako stranke, kot zaposleni furajo reči naprej.
Če ne bo sreče, vemo kako bo. Denar ne more neskončno leteti v vreče brez dna.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.226
7.039
113
Očitno tušmobil zaradi tega tako agresivno nabira naročnike, da bo lahko ugodno prodal zadevo?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Tudi sam sem naletel na " drobni tisk" pri Free20, da je tudi brezplačno v gostujočem operaterju.Ampak, glej zlomka, ker je bilo tako na drobno napisano, sem spregledal, da piše, podatki so pa plačljivi in " tresk,40€".
uf-1.gif

Če bi imel moč, bi predlagal zakon, da bi moralo biti oglaševanje in pogoji poslovanja napisani v enakovrednih črkah.
10.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ja, nebi bilo slabo, če bi oglaševanje bilo malo bolj pod "nadzorom". Ampak naj to velja za vse operaterje.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Tušmobil bo s 1.4. podražil mesečno naročnino za Free pakete za 0,99 €

To velja za nove naročnike ali tudi za obstoječe?

citiram objavo na spletni strani Tušmobil:

Citat:

Obvestilo o spremembi cen
01.03.2014
Naročnike paketov FREE obveščamo, da bodo s 01. 04. 2014 stopile v veljavo spremembe cenika v točki 1.3. Naročniški FREE PAKETI:
Mesečna naročnina za naročniški paket FREE 5: 5,99 EUR; Mesečna naročnina za naročniški paket FREE 15: 15,99 EUR; Mesečna naročnina za naročniški paket FREE 20: 20,99 EUR in Mesečna naročnina za naročniški paket FREE 40: 40,99 EUR

Cenik bo objavljen na spletni strani družbe in dostopen na vseh prodajnih mestih. Za dodatne informacije in pojasnila lahko pokličete tudi na številko Centra za pomoč uporabnikom 080 700 700. Vse zgoraj navedene cene vključujejo DDV.

Od objave sporočila o spremembi do uveljavitve imajo uporabniki pravico v skladu z določili 2. odst. 129. člena Zakona o elektronskih komunikacijah brez odpovednega roka in brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni odstopiti od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinjajo. Naročnik, ki je ob sklenitvi naročniškega razmerja prejel terminalsko opremo po akcijski ceni, lahko pri odstopu od naročniške pogodbe pred potekom obdobja vezave izbira, ali bo operaterju povrnil znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme in prejeto terminalsko opremo obdržal, ali pa bo vrnil terminalsko opremo v stanju, v kakršnem mu je bila izročena, in plačal uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, operater pa mu bo vrnil kupnino. Koeficienti za sorazmerni del celotne vrednosti terminalske opreme in uporabnine so določeni v Ceniku. Pravica do odstopa v skladu s tem obvestilom ne vpliva in ne vpliva na zapadle in neplačane obveznosti naročnikov ter v obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnikov.

vir: http://www.tusmobil.si/obvestila.html

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.249
1.757
113
40
Omenjeno je, da lahko odstopiš od naročnine in pojasnjeno kako je, če si vzel telefon. Kaj pa, če si se vezalzaradi popusta oziroma ker je bila vezava pogoj, da paket sploh lahko skleneš?
Konkretno...moja je sklenila free20, ko je bila v Big Bangu akcija da si dobil dvojne minute za izven, če se vežeš...sedaj bi seveda bilo pametno prestopiti na oni "premium"...

lp

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Po moje bi to šlo, ker je vezava samo na popust naročnine, ne na telefon.
Najbolje pa vseeno preverit, če tudi Tuš to tako smatra.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Omenjeno je, da lahko odstopiš od naročnine in pojasnjeno kako je, če si vzel telefon. Kaj pa, če si se vezalzaradi popusta oziroma ker je bila vezava pogoj, da paket sploh lahko skleneš?
Konkretno...moja je sklenila free20, ko je bila v Big Bangu akcija da si dobil dvojne minute za izven, če se vežeš...sedaj bi seveda bilo pametno prestopiti na oni "premium"...

lp
Aneks za popust je zelo podoben aneksu za telefon. Isto je en znesek ugodnosti, ki si ga prejel, samo da ti ga obročno oni vračajo. In isto moraš ta znesek vrniti, če PREKINEŠ razmerje, je pa ta znesek zelo mali napravm vezavi z telefonom in ja kljub podražitvi ga plačaš, ker je ugodnost v pogodbi.

Ti si pa sicer omenil da ne prekinjaš, ampak menjaš paket, to ni isto. Če ga samo menjaš imaš tukaj zelo pregledne tabele koliko te stane prestop in če je mogoč.(če ni mogoč pomeni da moraš prekiniti vezavo in na novo skleniti). Navaden prestop paketov je 10€, če greš na cenejši paket je prestop 40€, če greš na močno cenejši paket pa prestop ni mogoč:
http://www.tusmobil.si/pomoc-in-informacije/prehodi-med-paketi.html

Iz tabele je razvidno, da lahko v primeru vezave z aneksom za popust greš iz paketa Free20 na Najbližji Premium za plačilo 40€.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.