Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Kaj pravite na to: http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/mislil-da-bo-placal-17-evrov-zdaj-pa-ga-rubijo-za-814 ?

Jaz pravim, da bi si moral prebrati pogoje.
smile-1.gif
Sam si je kriv. Čeprav bi mu lahko v poslovalnici na to namignili, ampak ok, mogoče pa so mu?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Itak, da mu v poslovalnici niso povedali, vsi drugi so sedaj krivi, samo on ne. Tako kot takrat, ko je račun 500€, pa otrok ni bil na internetu 24/7, ali pa se nihče ni včlanil v noben klub, pa nihče ni klical vroče linije, ker so vsi srečni v svojih razmerjih...

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Predvsem me zanima kak predpotopni telefon je imel, ker ponavadi telefon v roamingu ne gre na internet. Si predstavljate, da bi bogi revež šel v tujino, kaj bi šele potem fasal na računu.

Vseeno pa sem mnenja, da bi Tušmobil moral po defultu vključiti blokado podatkovne povezave v roamingu, ravno zaradi takih primerov.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
U, nisem vedel. Kaj pa v sloveniji? Če prekoračiš neko mejo, recimo tudi 60€, a dobiš obvestilo?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Jah, se bo naučil brati tudi droben tisk in ne samo tam kjer piše akcija.
Tudi jaz sem mlad, pa še vseeno preberem drobni tisk, kjer pišejo splošni pogoji kateri veljajo.
Lekcija za naprej.
smile-1.gif

Pri mobitelu vem da te pri porabljenih 80 oz. 90% zakupljenih količin obvestijo preko SMSa, vendra šele po končani seji.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.249
1.757
113
40
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Ima omejitev na 32 MB v tujini oziroma 50/60 €, če presežeš dodatno porabo (po defaultu 40€) pa te obvesti po SMS sporočilu.

Hej, to boš ti vedel...zadnjič sem bil v Italiji par ur...nekaj malega sem pogledal na net in takoj dobil sms, da sem presegel 80% limita. zdaj mi na stanju javlja, da sem v tujini pokuril 2 evra interneta....?? Kje je torej ta limit? Na 5 MB-jih?
smirk-1.gif

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Jaz sem si nastavil limit na 1€ in sem prejšnji teden poslal 1 humanitarni sms, pa sem dobil obvestilo o prekoračitvi limita po 28 urah, tako da se tudi na to ni dobro preveč zanašati
grims-1.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Takšnih primerov je bilo že veliko, pa ne samo na TM, tudi drugje. Marketinški oglasi so eno, splošni pogoji in pogodba pa drugo. Ko podpišeš pogodbo se strinjaš s splošnimi pogoji. Torej je v tem primeru kriv uporabnik sam. So mi pa smešni eni k si kupujejo ne vem kakšne telefone, potem pa jih ne znajo niti uporabljati
smile-1.gif
In potem krivdo zvalijo na prodajalca je meni smešno in neumno. Pa tudi sicer so smešni novinarji da takšne zgodbe tudi objavljajo, je pa v ozadju verjetno zanka, ali zaradi večje branosti in naklade ali pa je kaj drugega. Svašta.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
U, nisem vedel. Kaj pa v sloveniji? Če prekoračiš neko mejo, recimo tudi 60€, a dobiš obvestilo?
Izven Slovenije (Okoli 50-60 € se prenos zablokira):
1. Limit porabe prenosa podatkov znotraj EU za tekoči mesec je 100 MB in ostali svet 6 MB.

Dodatna porabe (V Sloveniji in izven nje):
2. SMS limit dodatne uporabe: SMS limit dodatne porabe je storitev, ki posamezniku omogoča, da si poljubno in kadarkoli nastavi znesek, ob katerem želi biti obveščen preko SMS sporočila. SMS limit dodatne porabe je informativne narave in velja kot opozorilo pred nastalimi stroški in ne vsebuje blokade storitev. Dodatna poraba se preverja 1x dnevno in se pošilja vsako jutro med 09:00 – 10:00 uro. Limit dodatne porabe se nastavlja na moj.tusmobil.si.

Po defaultu je bila nastavljena na 40 €, sam sem si nastavil na 5 €.

Za opozorila ob dodatni porabi ima Tušmobil na slovenskem trgu najbolje narejeno in največ validacij.

Da ne govorimo, da lahko sam blokiraš prenos podatkov v tujini ali prenos na nacionalnem roamingu.

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Jaz sem si nastavil limit na 1€ in sem prejšnji teden poslal 1 humanitarni sms, pa sem dobil obvestilo o prekoračitvi limita po 28 urah, tako da se tudi na to ni dobro preveč zanašati
grims-1.gif

enkrat dnevno se pošlje, v jutranjih urah (mislim da ob cca 9h)... ne pošlje se takoj ob prekoračitvi

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Tnx, samo čudno ker sem tisti sms poslal ob 6:30 zjutraj in sem dobil opozorilni sms šele naslednji dan po 10-ih.
Recimo, če bi "bil" nekje v gostovanji bi si lahko račun nabil za ohoho.
tongue-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
predvidevam, da preveri porabo za prejšnji dan do 23:59... Ker si bil že v "novem dnevu", si dobu naslednji dan...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Predvsem me zanima kak predpotopni telefon je imel, ker ponavadi telefon v roamingu ne gre na internet. Si predstavljate, da bi bogi revež šel v tujino, kaj bi šele potem fasal na računu.

Vseeno pa sem mnenja, da bi Tušmobil moral po defultu vključiti blokado podatkovne povezave v roamingu, ravno zaradi takih primerov.

Naionalni roaming vecina telefonov ne zazna kot pravi roaming... In stikalo, s katerim je roaming onemogocen, ne deluje... Da se edino izklopit siatemsko v centrali tako, da posljes ukazni niz preko USSD stringa...

Se pa strinjam, da bi morali privzeto imeti blokiran nacionalni roaming... Vsaj tisto, kar se posebej zaracunava... In bi gq moral uporabnik sam vklopiti s pomocjo SMSa... Na tak nacin bi se vecini takih problemov izognili...

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Odgovor Tušmobila na vprašanje če testno že deluje LTE:

Pozdravljeni,

Zahvaljujemo se za posredovano sporočilo.

Želimo vas obvestiti, da trenutno ne omogočamo LTE omrežja.

Pri Tušmobilu bomo v prihodnje še nadgrajevali naše omrežje, zaenkrat pa smo v fazi izbiranja optimalnih možnosti uvedbe. Vsekakor pa bomo tudi v prihodnje uporabnike redno obveščali o vseh novostih in tehnološkem napredku.

Vaše zadovoljstvo ostaja tudi v prihodnje naš edini cilj. Za dodatna pojasnila smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu na voljo na telefonskih številkah 070 700 700 ali 080 700 700 in na naslovu elektronske pošte: info@tusmobil.si.

Lep pozdrav,
Vili Podbregar
Oddelek Pisnega komuniciranja

Center za pomoč uporabnikom

Tušmobil d.o.o.

t: 080.700.700
m: +386 (0)70.700.700
e: info@tusmobil.si
w: www.tusmobil.si

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
In bi gq moral uporabnik sam vklopiti s pomocjo SMSa... Na tak nacin bi se vecini takih problemov izognili...

467716-post_slo.gif

Naj ga (na lastno odgovornost) vsak sam vklopi in naj ob vklopu dobi povratni SMS kaj zanj oz. njegov paket to pomeni. Če lahko za EU pošljejo... Lahko bi obstajala tudi varianta, da vklopiš za stalno (ali pa recimo da je najdaljše obdobje 1 leto) ali pa za določen čas - bi poslal SMS 'GOSTOVANJE 1' in bi imel 1 dan omogočeno itd.

Mati je bila recimo v Dobrni po žledu in je bil oddajnik nedelujoč, si je prestavila na Mobitel zaradi dosegljivosti, ampak je potem pozabila nazaj prestavit. Rezultat: za 4€ SMS-ov, pogovorov pa raje nisem niti preveril... Ampak ne bo zaradi tega šla jamrat na Slovenske novice
tongue-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
grims-1.gif

enkrat dnevno se pošlje, v jutranjih urah (mislim da ob cca 9h)... ne pošlje se takoj ob prekoračitvi

Pri Mobitelu se poslje takoj ob prekoracitvi 80% v tujini.... Se mi zdi, da je zakonsko doloceno, da mora biti blokada prenosa podatkov v tujini nastavljena na 50€ brez DDV...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.