Novo pri Tušmobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
seja se vzpostavi že takoj ko stisneš connect v Mobile partner programu. Klic, SMS, MMS ne aktivira seje 24h ampak samo data

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Torej je treba pazit, da po 24 urah izklopim mobile povezavo. Kaj pa če grem po 24 urah na tuš kabino in nič drugega? (čeprav je verjetno androidu nemogoče dopovedat, da naj ne prenaša nič drugega).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja, rahlo je nerodno dajat sim v drugo napravo samo zato, da preverim stanje ali naložim dobroimetje in da mi ne odšteje zato 1€, ker sem na netu.

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Kje je logika, da pri vezavi za 2 leti paket Free 40, kjer plačuješ na mesec 40 eur, plačaš za Samsunga S3 569 Eur
pri paketu Free 15 + opcija 29, kjer plačuješ na mesec 44 eur, plačaš za ta isti mobitel 1 Eur.

Največja cvetka pa sploh je, da pri Free 40, kjer imaš že vse itak neomejeno, z dodatnimi 29 euri na mesec, se ti dvigne količina prenosa podatkov, po kateri ti omejijo hitrost, iz 5 gb na 8,5gb. In to za 29 eur na mesec?!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Hja, rahlo je nerodno dajat sim v drugo napravo samo zato, da preverim stanje ali naložim dobroimetje in da mi ne odšteje zato 1€, ker sem na netu.

Izkljucis DATA povezavo na mobilniku... in stanje preverjas preko SMS-a
smile-1.gif
...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
Kje je logika, da pri vezavi za 2 leti paket Free 40, kjer plačuješ na mesec 40 eur, plačaš za Samsunga S3 569 Eur
pri paketu Free 15 + opcija 29, kjer plačuješ na mesec 44 eur, plačaš za ta isti mobitel 1 Eur.

Največja cvetka pa sploh je, da pri Free 40, kjer imaš že vse itak neomejeno, z dodatnimi 29 euri na mesec, se ti dvigne količina prenosa podatkov, po kateri ti omejijo hitrost, iz 5 gb na 8,5gb. In to za 29 eur na mesec?!

Ali se vedno niste pokapirali, da tisti dodatek NI placilo storitev ampak obrok za nakup "subvencionirane" naprave ... Sicer poleg dobis "kao" nek bonboncek v obliki dolocene kolicine storitev... In ta filozofija je enaka pri vseh, ki ponujajo nakup opreme na tak nacin ...

Tako, da mesecni znesek, ki ga ti pustis operaterju ni merilo za to, koliksna bo cena naprave...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

Izkljucis DATA povezavo na mobilniku... in stanje preverjas preko SMS-a
smile-1.gif
...

17758-icon_confused.gif
Pametno Polde!

Hvala vsem za pomoč!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Preveriš prek Mojega Tušmobila in to je to.

In to lahko stori le preko interneta... in ce ima Internet vkljucen na mobilniku, bo le ta spotoma pobrskal se malo drugam in posledicno aktiviral novo dnevno opcijo, cetudi je brskalnje po Tuskabini brezplacno
smile-1.gif
... Brskanje po moj.tusmobil.si pa ne vem.... ali aktivira novo ocpijo ali ne...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

In to lahko stori le preko interneta... in ce ima Internet vkljucen na mobilniku, bo le ta spotoma pobrskal se malo drugam in posledicno aktiviral novo dnevno opcijo, cetudi je brskalnje po Tuskabini brezplacno
smile-1.gif
... Brskanje po moj.tusmobil.si pa ne vem.... ali aktivira novo ocpijo ali ne...
za pregled Mojega Tušmobila sem mislil ne prek tiste SIM-ke. Ampak naprimer doma ali v službi (ločeno od tiste SIM kartice prek optike ali ADSL-ja).

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Možno, da ne vklopi, ker imam sedaj stanje 0€, pa lahko brskam gor.

če imaš stanje 0€ potem lahko brskaš po wap.tuskabina.si, ostale strani niso dosegljive in te non stop preusmerja na wap.tuskabina.si za polnitev računa

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik sondey pravi:
Hja pol tale blokada zame ni kej dost uporabna :/ .. Treba bi blo sprobat za kakšne par mesecev da vidim, kolk je v praksi tm omrežja. Mal mi je moteče glede mmsjev. Če jih pošiljam, jih ponavadi kot razglednice s kakšnih hribov ipd, tam pa verjetno druzga kot mobitel skoraj ne lovi.

Hvala za info.

Ne bodi presenečen, če ugotoviš, da ima Tušmobil lahko v večini primerov, hribe bolje pokrite kot Mobitel, govorim iz lastnih izkušenj za smučišča, recimo.

V vsakem primeru pa predlagam brezplačno eno tedensko testiranje storitev, da se prepričaš če tvoji hribi omogočajo pokritost
grin1.gif

Lp.

Gora Oljka je že tak primer. Tušev UMTS na polno (ker majo anteno gor), M@ slab signal.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

smile-1.gif
naloži droidwall. nastavi dadovoli povezavo samo brskalniku in reseno

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

oče je prenesel svojo številko, ki je bila nosilec multipaketa na drugega operaterja, izbral je opcijo z prekinitvijo naročniškega razmerja. Vaše mnenje je, da bi moral Tuš prekiniti cel paket oz. je prav, da so "izklopili" samo njegovo številko? V bistvu mi sploh ni jasno. kaj so točno naredili, saj dodatna storitev je samo za dodatne številke, ki so bile na paketu. Kako lahko osnovno številko prekineš, ne da prekineš paket?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Komot, saj to, da imaš naročnino ni vezano na številko. Pri operaterju, iz katerega seliš številko, dobiš novo številko in je dalje paket, če se ga ne prekine.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
In kakšna je potem dejanska razlike med izbiro "prenos številke brez prekinitve" in "prenos številke s prekinitvijo"? kakor ti razlagaš nobene.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
ksz

oče je prenesel svojo številko, ki je bila nosilec multipaketa na drugega operaterja, izbral je opcijo z prekinitvijo naročniškega razmerja. Vaše mnenje je, da bi moral Tuš prekiniti cel paket oz. je prav, da so "izklopili" samo njegovo številko? V bistvu mi sploh ni jasno. kaj so točno naredili, saj dodatna storitev je samo za dodatne številke, ki so bile na paketu. Kako lahko osnovno številko prekineš, ne da prekineš paket?

Nosilna številka nima neke teže pri tem, saj je oče kot lastnik tudi naročnik celotnega multipaketa. V kolikor ima znotraj multipaketa aktivnih več številk, je multipaket aktiven dokler je v njem še vsaj ena številka. Torej če je prenesel samo eno številko, je ena še vedno aktivna in zato je aktiven tudi sam multipaket. Če želiš v celoti prekiniti multipaket moraš prekiniti vse številke znotraj multipaketa

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.