Novo pri Tušmobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Ta paket ob peti obletnici se mi zdi daleč najcenejši na našem trgu in ga bom zelo verjetno naročil ter se znebil Simobila.

Zanima me ali zanj tudi velja 10% popust, če ne vzameš telefona?

Škoda, ker so ta popust pri Tušmobilu znižali iz 25% popusta na samo 10% popust saj ob 25% popustu sploh ne bi bilo treba prav nič razmišljat in preračunavat.

Vse zakupljene količine gredo le iz tušmobila in ne tudi mobitela kot pri FREE paketih...samo za info.

Za več kot 220.000 uporabnikov to ne igra nobene vloge, saj so 100% samo na Tušmobil omrežju
wink-1.gif

Lp.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Ta paket ob peti obletnici se mi zdi daleč najcenejši na našem trgu in ga bom zelo verjetno naročil ter se znebil Simobila.

Zanima me ali zanj tudi velja 10% popust, če ne vzameš telefona?

Škoda, ker so ta popust pri Tušmobilu znižali iz 25% popusta na samo 10% popust saj ob 25% popustu sploh ne bi bilo treba prav nič razmišljat in preračunavat.

Vse zakupljene količine gredo le iz tušmobila in ne tudi mobitela kot pri FREE paketih...samo za info.

Za več kot 220.000 uporabnikov to ne igra nobene vloge, saj so 100% samo na Tušmobil omrežju
wink-1.gif

Lp.

Ne vem al je to resno mišljeno ali ne...če je, potem navedi vir.
tongue-1.gif

Pa če je res tako...zakaj ima Tušmobil še vedno vklopljen M@ roming?
Drugače pa tudi jaz študiram, da bi šel k Tušu.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
tongue-1.gif

Enostavno: Tušmobil ima trenutno 500 baznih postaj, Si.mobil 700, Mobitel 1000 baznih. Pri Mobitelu jih okrog 100-200 odštejmo, ker so postavljene samo zaradi števila uporabnikov.

Optimalno pokrivanje Slovenije je pa okrog 700-900 baznih postaj. Vukojebine še niso vse pokrite, tudi pri m@ in s! ne. pa tudi 98,1 še ni 99,7% pokritost. Važno da se gradi..

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
tongue-1.gif

Že doslej sem imel Tušmobil-roming imajo vključen samo sem ter tja in ne povsod tako, da ročna nastavitev na Mobitel ne pride v poštev, ker si potem tričetrt časa brez povezave.

Tako praktično ni druge, kot, da nastaviš na ročno Tušmobil ali pa na avtomatično ampak te preklopi res le tam, kjer Tušmobilovega signala sploh ni(ampak velikokrat tam tudi ni dobrega Mobitelovega signala in je potem isti šit).

Sicer pa imam že tri leta vse tri operaterje in sem le redko kje našel področje, kjer mi TM ne dela, Mobitel pa brezhibno, Simobil ima pa takih področij, kjer ne dela dobro daleč največ...

Kako je pa s prenosom podatkov bom pa sedaj videl, ko sem se naročil na ta nov paket in se bom lahko igral še s tem.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Od kar sem na TM (cca. 3 leta) sem gostoval v M omrežju vse skupaj ravno kakšno minutko ali dve.

Gostoval mogoče že res samo 2 minuti. Ampak če je to res, potem si večkrat imel pogovor s prekinjanjem besed ali pa si zelo stacionaren, slučajno nas mestu, kjer je dober Tušmobilov signal. Ali pa enostavno zelo malo kličeš.

Sam sem sicer zadovoljen Tušmobilov uporabnik, vendar zna bit problem, prekinjanje mene ali in sogovornika.. So področja, kjer je Tušmobil signal sicer prisoten, vendar je zelo slab. Tam je pač potrebno dati ročno na mobitel omrežje in je OK. In tam po večini je signal od mobitela in Simobila zadovoljiv.

So pa tudi podrčja, kjer je Mobitelov (in Simobilov) signal švoh, Tušmobilov pa odličen.

Lahko naštejem par konkretnih primerov:
- Okolica Sodražice vključno s krajem, Tušmobil signal prisoten, vendar na nekaterih delih na prostem prekinja pogovor, raje ne vem kako je znotraj stavb. Mobitel dober, Simobil odličen, ima tudi UMTS
- Bloška planota: Tušmobil signal ne obstaja, mobitelov močan, Simobil močan.
- Od Bloške police skoraj do Cerknice Tušmobil je, vendar prekinja, Simobil OK, Mobitel se mi zdi da OK
- Med Turjakom in Pijavo gorico Tušmobil vmes prekinja kar močno, mobitel prekinja, vendar manj, Simobil tudi, vendar samo takoj na turjaku na enem kratkem delčku, pa še tisto samo če imaš to nesrečo.
- Koblarji in (pred Kočevjem iz Ljubljanske smeri): Simobil in Mobitel znotraj stavb Čisti poraz, Tušmobil pa ima poln signal
- Vipava, hiše poleg vojašnice: Znotraj stavb Tušmobil in Simobil OK, Mobitel prekinja
- Osilnica brez kkršnegakoli signala, razen če je moj telefon ravno takrat zaštekal
smile-1.gif

- Vipolže (Goriška Brda) Vsi trije slabi, najslabši Simobil, mobitel in Tušmobil enakovredna, kar me sicer preseneča, saj Ima Mobitel bližje oddajnike.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Enostavno: kjer so bazne predvidene in niso še postavljene signal ni optimalen. To je pač dejstvo. Če bazne ni, tudi signala ni.

Se pa gradi verjetno prej tam, kjer je več uporabnikov.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Od kar sem na TM (cca. 3 leta) sem gostoval v M omrežju vse skupaj ravno kakšno minutko ali dve.

Gostoval mogoče že res samo 2 minuti. Ampak če je to res, potem si večkrat imel pogovor s prekinjanjem besed ali pa si zelo stacionaren, slučajno nas mestu, kjer je dober Tušmobilov signal. Ali pa enostavno zelo malo kličeš.

Sam sem sicer zadovoljen Tušmobilov uporabnik, vendar zna bit problem, prekinjanje mene ali in sogovornika.. So področja, kjer je Tušmobil signal sicer prisoten, vendar je zelo slab. Tam je pač potrebno dati ročno na mobitel omrežje in je OK. In tam po večini je signal od mobitela in Simobila zadovoljiv.

So pa tudi podrčja, kjer je Mobitelov (in Simobilov) signal švoh, Tušmobilov pa odličen.

- Okolica Sodražice vključno s krajem, Tušmobil signal prisoten, vendar na nekaterih delih na prostem prekinja pogovor, raje ne vem kako je znotraj stavb. Mobitel dober, Simobil odličen, ima tudi UMTS
- Od Bloške police skoraj do Cerknice Tušmobil je, vendar prekinja, Simobil OK, Mobitel se mi zdi da OK
- Med Turjakom in Pijavo gorico Tušmobil vmes prekinja kar močno, mobitel prekinja, vendar manj, Simobil tudi, vendar samo takoj na turjaku na enem kratkem delčku, pa še tisto samo če imaš to nesrečo.
- Koblarji in (pred Kočevjem iz Ljubljanske smeri): Simobil in Mobitel znotraj stavb Čisti poraz, Tušmobil pa ima poln signal
- Vipava, hiše poleg vojašnice: Znotraj stavb Tušmobil in Simobil OK, Mobitel prekinja
- Osilnica brez kkršnegakoli signala, razen če je moj telefon ravno takrat zaštekal
smile-1.gif

- Vipolže (Goriška Brda) Vsi trije slabi, najslabši Simobil, mobitel in Tušmobil enakovredna, kar me sicer preseneča, saj Ima Mobitel bližje oddajnike.

Res je, besedo pa kdaj prekine ampak ne toliko, da nebi vedel kaj je kdo hotel povedat. Se pa to dogaja ja.

hipi

Zelenc'
14. sep 2011
11
0
1
Citat:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:

smile-1.gif

Res je, besedo pa kdaj prekine ampak ne toliko, da nebi vedel kaj je kdo hotel povedat. Se pa to dogaja ja.

Ja prekinja samo če kličeš koga na Simobil!!! Nevem zakaj mi Tuš s Simobilom primerjate, ker ni primerljivo. Na Simobuli nisem imel signala niti v pisarni (ki je sredi Maribora) niti doma. S Tušem pa sem res prijetno presenečen signal je povsod kjer se gibljem super!

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Tale SMS sem ravnokar dobil z 070999906...
...podarimo nokio, 1000 minut v vsa omrežja, 500MMS ali SMS, 500MB prenosa podatkov samo 14,90€ vtipkajte OK in kontaktirani boste...

Kaj je to za ena fora???

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Keki pravi:
Tale SMS sem ravnokar dobil z 070999906...
...podarimo nokio, 1000 minut v vsa omrežja, 500MMS ali SMS, 500MB prenosa podatkov samo 14,90€ vtipkajte OK in kontaktirani boste...

Kaj je to za ena fora???

Morda tole;

KLIK

Lp.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Prjatu ima sim Tušmobil - Mini - predplačniški paket , ko vtipka *121#, še zmeraj napisano pod : izberite tarifo - 9:ALL INCLUSIVE , Ali bo to vedno napisano, ker vemo da je ukinjeno - umaknjeno . Pod moj.tušmobil pa ne piše več . THX

sid700

Pripravnik
5. maj 2012
37
0
6
Dober dan,
bi bil kdo tak vredu in bi mi na hitro razložol v čem je razlika med UMTS 900 ter 2100?

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Ključna prednost UMTS 900 v primerjavi z UMTS 2100 je pokritost. Podatki raziskav kažejo, da se v urbanih središčih pokritost poveča za več kot 40%, izven mest pa za več kot 100%. To posledično pomeni manj oddajnikov za pokrivanje istega področja. Hkrati pa tudi to, da je na en oddajnik hkrati priključenih več uporabnikov, kar pa ponavadi pomeni njegovo večjo obremenjenost in slabše rezultate predvsem pri prenosu podatkov.

www.svetidej.com

sid700

Pripravnik
5. maj 2012
37
0
6
Hvala obema!
Kar fajn portalčič tale svetidej:D
Nekaj me še zanima...
Ali to drži, kar je ta stric tu opisal
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=1006060114277
predvsem to me bega...
"The higher the banding, higher the coverage area"

p.s
Je opravil kdo kakšno študijo, koliko kuri telefon baterijo glede na to kam je priključen?
Po bateriji že gre bolj, če si na gsm1800mhz kot pa na 900mhz, zanima me samo, ali je ta razlika očitna?? recimo več kot 10%?

lp

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Drži. Večkrat ko telefon skače med baznimi postajami bolj žre baterijo.

Malo vprašaj tiste, ki so imeli isti telefon na GSM 900 ročno in tiste na UMTS 2100 samodejno Se mi zdi da je bile razlike tudi 1-2 dneva. Je pa odvisna tudi oprema operaterja, koliko žre baterija telefona. Naprimer pri enem iPhonu je naprimer v isti državi zdržala baterija 3-4 dni, pri drugem operaterju pa 1 dan. Prvi operater je imell nekaj implementiranega, kar je naprimer drugi ni imel.

Kot zadnji primer Nokia Lumia naj bi na Si.mobilovem omrežju krepko žrlo baterijo. Tako, da je veliko faktorjev odvisno glede vzdržljivosti baterije telefona.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Tale ta nov paket Vsenajboljše, a kdo mogoče ve, a se lahko na ta paket prepkopim iz katerega koli drugea paketa na Tušmobilu ali ne? ker ta v pogojih uporabe piše da je priključnina 10€. Se pravi če sem jaz na paketu free20 in se sedaj prestavim na tale paket vsenajboljše plačam samo 10€ priključnine ali je še kaj drugega za doplačat?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.