Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Brez ugodnosti na m@ roamingu mislim, da bi bil paket all inclusive za Tušmobil dobičkonosen.
Ljubi bog.
Recimo -ker ne vem tocnih podatkov, in v tem primeru malo posplosujem - da ima TusMobil 25% trga v Sloveniji. Torej je 75% uporabnikov v drugem omrezju. Po tej logiki bo katerikoli uporabnik Unlimiteda 75% svojih klicev opravil v drugo omrezje.
(Pa nisem vedel, da "unlimited" velja tudi ko roamas na M@ omrezju, kar je pa itak cisti strel s sibrovko v obe koleni).
Unlimiteda NE bodo jemali "povprecni" uporabniki, ker je 30 EUR na mesec (dragi farani, to je 10k SIT!!) - ampak tisti, ki ga bodo nucali.
Recimo, da ga kupi mulc. Tam, 19 let. Vsaj 30 minut na dan z eno ali drugo bejbo in kolegi, od katerih jih je 75% na drugem omrezju - to je 675 minut na mesec v druga omrezja = 27 EUR samo interworkinga. Plus roaming, ce klice iz M@ omrezja. Plus data, ki ni zastonj. Plus klici v lastnem omrezju, ki tudi pod razno niso "zastonj". Plus SMSi. Dajte se no hecat. Tudi brez dovoljenega roaminga ne bi bil dobickonosen, MOGOCE bi bil break-even. Mogoce. Sem pa ziher, da v 75% (tko, od oka) ne bi bil.
Pri Si.mobilu in Mobitelu imajo pomoje vsako jutro molitev v stilu: "Mili boze, i na tom daru ti hvala". Ampak, se sestnajstic, se jaz razmisljam o tem, da bi si ga kupil pa sem imel prejsnji mesec 2.71 EUR privat racuna, od tega 2.00 EUR narocnine za SI.naIP.