Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ti lahko trosis svoje nebuloze.... Od drugih pa pricakujes, da bodo tiho??? Veliko bolj zaupam temu, kar napise Evrofil, kot pa GrandFelix...
evil.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ko je menda (poudarek moj, ker nimam stevilk, ki bi potrdile, da je res slo za minus) en drug operater pri nekem paketu, ki je ciljal samo na doloceno skupino uporabnikov, "zavestno sel v minus" kot ti pravis, je bil cel halo o nefer pristopu in eventuelno mu je konkurenca za vrat obesila APEK.
dumping je dovoljen za operaterje, ki se jim ne tretira za operaterje s pomembno tržno močjo.

trg15.png

Razlog za tožbo Tušmobil proti Mobitel je v ceni škarij. Veleprodajne cene je Mobitel imel za Itak Džabest nižje kot naprimer za nacionalni roaming.

Če ne bi bilo regulacije bi bila zgodba naslednja: Telekom Slovenije (Mobitel) ima veliko kapitala. Mobitel lansira "All inclusive" za 10 EUR/mesec. Iz trga izginejo iz sveta T-2, Tušmobil, Izimobil, Debitel in na koncu še Si.mobil. Ko vsi propadejo je Mobitel edini mobilni operater ter svojo izgubo, ki jo je naredil s "All inclusive" podraži mobilno telefonijo za 10-20x. Vsak rabi telefon, plus edino na trgu bi bil.

zaradi takih primerov pa je regulacija operaterjev s pomembno tržno močjo. Dumping cen za nove vstopnike na trg pa je edina možnost. Brez tega bi Tušmobil in T-2 šla v stečaj. Tudi Si.mobil leta 1999.

To pisanje v zadnjih dnevih se mi zdi, da je Telekom poslal pismo zaposlenim, da tisti ki bo bolj blatil konkurenco bo obdržal službo. nekako se morajo znebiti 200 folka preveč. In potem, se Telekomovci v državnih časnikih jokcajo, da forumaši lažejo, da je Mobitel najdražji. Na koncu pa pravijo, da so najugodnejši ponudnik.

Že sedaj povem. kar se bo na forumu lagalo, za tisto stvar bom poiskal resnične podatke ter ustvaril novo primerjavo na www.mobilna-telefonija.com.

Moram se pohvaliti, da moje primerjave uporablja tudi Evropska komisija za svoja poročila.

Na stran sem dodal še PDF pogodbo med Tušmobilom in Mobitelom ter T-2 in Mobitelom.
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/129-nacionalni-roaming-in-mvno-mobitel.html

Tušmobilu velja roaming, do nove odločbe na trg 15 (nova odločba o operaterju s pomembno tržno močjo - nacionalni roaming). Po novi APEKovi odločbi pa je možnost podaljšanja.

Nazadnje urejeno:

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Jest, verjamem, da njemu bolj verjameš, ker imaš že od nekdaj dosti za povedati proti TM
smile-1.gif
Tko da... Se pač vidi, da si naperjen proti TM...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ti lahko trosis svoje nebuloze.... Od drugih pa pricakujes, da bodo tiho??? Veliko bolj zaupam temu, kar napise Evrofil, kot pa GrandFelix...
evil.gif

Poslušati tebe in pa Evrofila, pa še kakšen Majzelj bi se našel, v tem primeru je enako kot, da bi poslušali volka, da se mu zaupa čuvanje kozličkov
bonk.gif
.

Lahko je s tujim k**c*m po koprivah tolčti, ko ti drugi plačujejo mobilno telefonije kot v primeru Evrofila, kar je še huje se mi zdi, da ga plačujejo davkoplačevalci.

Samo konkurenca, njeni podložniki in zaposleni pri navedenih, si želijo propada konkurenta, slehrnemu uporabniku, zagotovo to ni v interesu in ne more biti, ampak mu je v interesu, da ima na razpolago ALL Inclusive paket, Brezmejne pakete, internet za 1€ na dan itn.

Težko se je sprijazniti z dejstvi, da se bodo prihodki morda zmanjšali pri konkurenci ter posledično dobiček, vendar še zmeraj obstaja rešitev
17758-icon_confused.gif
ti pa Evrofil ojačajta uporabo mobilne telefonije in posledično omogočite nekako višji zaslužek vašega operaterja, da se ja zaposleni pri njem ne bodo sekirali ali jim bo podjetje še zmeraj plačevalo šolanje, katerega se je svoj čas špricalo, bonitete itn.

Mene kot uporabnika izrecno zanima samo in zgolj najboljše razmerje med ceno in kvaliteto, vse ostalo zaradi mene lahko propade.

Tudi Vega je propadla in zrasel je še močnejši in ugodnejši Tušmobil, če propade še ta, kar je malo verjetno, ni vrag, da ne bo zrasel namesto njega še večji in ugodnejši operater, tako da za zdaj lahko
nahrung002.gif
Tušmobilu in njegovim paketom in naj živi še dolgo.

Lp.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Jest, verjamem, da njemu bolj verjameš, ker imaš že od nekdaj dosti za povedati proti TM
smile-1.gif
Tko da... Se pač vidi, da si naperjen proti TM...

Sem skoraj utihnil zadnje case, ker proti Tusmobilovim trobilom nimam šans... Itak ste "najpametnejši" v deželici tej... Nekaj je sicer izjem (tado recimo).. ki znajo vklopit tudi lastne mozgane... in ne trobijo samo nekaj v tri dni ...
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

Poslušati tebe in pa Evrofila, pa še kakšen Majzelj bi se našel, v tem primeru je enako kot, da bi poslušali volka, da se mu zaupa čuvanje kozličkov
bonk.gif
.

mene ne mores poslusati, ker ne delam na radiju... in te na sreco osebno niti ne poznam, da bi se slisala
smile-1.gif
... In tokrat nisem prav nic napisal cez Tusmobil... samo svoje sem pripomnil ... Je to mar tukaj po novem prepovedano???

Citat:
Lahko je s tujim k**c*m po koprivah tolčti, ko ti drugi plačujejo mobilno telefonije kot v primeru Evrofila, kar je še huje se mi zdi, da ga plačujejo davkoplačevalci.
Verjemi... ne palcujejo ga davkoplacevalci... Ce ga ne poznas, ne bluzi nekaj v tri dni... In ne mesaj Evrofila z enim drugim uproabnikom, ki pa res menda zivi na racun davkoplacevalcev (Evrokrat se mi zdi, da je nick)

Citat:
Samo konkurenca, njeni podložniki in zaposleni pri navedenih, si želijo propada konkurenta, slehrnemu uporabniku, zagotovo to ni v interesu in ne more biti, ampak mu je v interesu, da ima na razpolago ALL Inclusive paket, Brezmejne pakete, internet za 1€ na dan itn.

Kaj ti nuca neka superduper ponudba, ce bo lahko samo krakotrajna... Pri teh zadevah je potrebno gledati bolj dolgorocno ... in ne samo iz danes na jutri...

Citat:
Težko se je sprijazniti z dejstvi, da se bodo prihodki morda zmanjšali pri konkurenci ter posledično dobiček, vendar še zmeraj obstaja rešitev
17758-icon_confused.gif
ti pa Evrofil ojačajta uporabo mobilne telefonije in posledično omogočite nekako višji zaslužek vašega operaterja, da se ja zaposleni pri njem ne bodo sekirali ali jim bo podjetje še zmeraj plačevalo šolanje, katerega se je svoj čas špricalo, bonitete itn.

Zakaj mene mesas tukaj zraven... Jaz svoje racune placujem SAM... sluzben racun pa firma... Ampak se zdalec ne zapravim toliko, da bi bilo sploh omembe vredno... in nek "unlimited paket" za 30€ mi ne pride v psotev, ker privatno palcujem tak znesek za 4 stevilke
smile-1.gif
...

Citat:
Mene kot uporabnika izrecno zanima samo in zgolj najboljše razmerje med ceno in kvaliteto, vse ostalo zaradi mene lahko propade.

In kako bos potem uproabljal nekaj, ce propade? Samo "najboljsega razmerja med ceno in kvaliteto" ne mores uproabljati
smile-1.gif
...

Citat:
Tudi Vega je propadla in zrasel je še močnejši in ugodnejši Tušmobil, če propade še ta, kar je malo verjetno, ni vrag, da ne bo zrasel namesto njega še večji in ugodnejši operater, tako da za zdaj lahko
nahrung002.gif

bonk.gif

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
No, odogovri kot, "mene pač ne moraš poslušati, ker ne delam na radiju..." so dovolj zgovorni
smile-1.gif
Bil sem že pri obeh največjih operaterjih in zdaj sem pri TM in tu sem tudi najbolj zadovoljen in tudi najceneje pridem skozi, to je pač trobilo al kaj? Tu se lahko govori samo slabo o nekomu, dobro pač ne? Tipično slovensko...

Kaj ti nuca neka superduper ce je kratkotrajno ? Ja lol, zakaj pa ne? Glede na to, da lahko zamenjaš operaterja v treh dneh, zakaj pa nebi koristil najcenejšega, pa če tudi samo dva meseca (kar si nekateri najbolj želite)? Ne vem kje imate res probleme
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Če ne zastopiš, kaj ti je mislil povedat, in potem iščeš take otroške izgovore, pač vse pove svoje, sorry. Vsak uravnovešen človek ve, kaj je hotel povedat....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Če ne zastopiš, kaj ti je mislil povedat, in potem iščeš take otroške izgovore, pač vse pove svoje, sorry. Vsak uravnovešen človek ve, kaj je hotel povedat....

Ce pa NISEM dejansko prav nic napisal proti ali v prid Tusmobilu... in me obsoja popolnoma brezveze... Sicer pa ti nisi prav nic boljsi... kar trmaris v nedogled ... in tupis prazno slamo... znova in znova...
bonk.gif

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
o kakšni pametnjakoviči! Poglejte malo tuje operaterje, ne pa bit tako ozkogledi
Cene klicev, ki si jih operaterji zaračnunavajo med sabo so zaradi EU regultaive vedno nižje, zato lahko mali operaterji ponudijo take pakete kot je ALL iNCLUSCVE. Če EU ne bi tega forsiral bi stroški klicev v druga omrežja male operaterčke ubili. EU pa itak hoče to medsebojno zaračunavanje med operaterji ukinit. Potem bo situacija ista kot pri internetu. Plačaš 20 EUR naročnine in to je to. Tušmobil ker je mali pa se lahko gre ALL INCLUSIVE zgodbe, ker nič ne zgubi, Mobitel ki pa več kot 60% denarja zasluži na tistih ko imajo račune po 200 EUR pa logično, da cvili.
Ena matematika: 1000 naročnikov Mobitela, ki plačujejo 200 EUR na mesec je 200.000 EUR. Pomnoži z 12 mesecev je 2,4 milijona. Razumeš zdaj? Če se le 1000 heavy userjev Mobitel odloči, da gre na Tušmobil, Mobitel na letni ravni izgubi 2,4 miljona!!! Katastrofa za Mobitel.

Tako, da tukaj smo naročniki zadovoljni z nizko ceno, Tušmobil raste in zaostruje konkurenco, cene se posledično nižajo, konkurenca se pa seveda bori na vse možne pretege, da bi najboljše kliente ohranila

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Ja, vse pobrisat, da ne bi slučajno kdo prebral, da gre firma počasi, vendar sigurno, cugrund.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Ne tvoje komentarje naj kar pustijo, da se vidi pamet tega sveta. Zadnje dve strani sta popolnoma odveč...

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
o kakšni pametnjakoviči! Poglejte malo tuje operaterje, ne pa bit tako ozkogledi
Cene klicev, ki si jih operaterji zaračnunavajo med sabo so zaradi EU regultaive vedno nižje, zato lahko mali operaterji ponudijo take pakete kot je ALL iNCLUSCVE. Če EU ne bi tega forsiral bi stroški klicev v druga omrežja male operaterčke ubili. EU pa itak hoče to medsebojno zaračunavanje med operaterji ukinit. Potem bo situacija ista kot pri internetu. Plačaš 20 EUR naročnine in to je to. Tušmobil ker je mali pa se lahko gre ALL INCLUSIVE zgodbe, ker nič ne zgubi, Mobitel ki pa več kot 60% denarja zasluži na tistih ko imajo račune po 200 EUR pa logično, da cvili.
Ena matematika: 1000 naročnikov Mobitela, ki plačujejo 200 EUR na mesec je 200.000 EUR. Pomnoži z 12 mesecev je 2,4 milijona. Razumeš zdaj? Če se le 1000 heavy userjev Mobitel odloči, da gre na Tušmobil, Mobitel na letni ravni izgubi 2,4 miljona!!! Katastrofa za Mobitel.

Tako, da tukaj smo naročniki zadovoljni z nizko ceno, Tušmobil raste in zaostruje konkurenco, cene se posledično nižajo, konkurenca se pa seveda bori na vse možne pretege, da bi najboljše kliente ohranila

Boli qrac banke, koliko škode ima Mobitel zaradi Alles Inkluziv paketa. Če Šusmobil ne bo bankam prinesel glavnice in obresti, je konec.
Isto stupidno filozofijo fura T-2. Kako bodo oni sjebali Telekom Slovenije in Mobitel ter jim pokradli uporabnike. Dejstvo je pa ravno obratno, Telekom Slovenije in Mobitel si mastita brke s T-2 in slednji bo šel v stečaj. Isto Šusmobil. Par jurjev Alles Inkluzivarjev v Mobitelovem omrežu in je zgodbe konec.

Poanta biznisa ni izsiljevanje konkurentov. Poanta je prinašati profit. In tega naši vrli fantje iz RKC in Šusa ne znajo. Znajo samo delati biznis, ko jim banke nonstop dajajo revolving kredite za pokrivanje negativnega denarnega toka. Samo tako delat biznis zna vsak.
stupid-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Prosim ja, ne se ''prepucavati'' med seboj. Naj bo tema namenjena Tušmobilu, izmenjavi mnenj, nikakor pa ne žaljenju in nebulozam. Gremo nazaj na Tušmobil.

Povsem OK je mnenje, kaj je OK, kaj slabo, kako stvari stojijo ...

@GrandFelix: Res se mi ne da razlagati, če si sam ozkogleden. In najcenejši paket je zopet tvoje subjektivno mnenje za tebe osebno. Meni pač ni najcenejši, niti ne moji mati, stari mati, mogoče pa bi bil očetu ena izmed boljših varijant. Veš, kaj hočem povedati?

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

nahrung002.gif

Lp.

Ja, saj imaš pravo utemeljitev. Problem je le v tem, da če se operaterju / ponudniku tvojih storitev, reči ekonomsko ne izidejo, ti ostaneš brez te storitve. Tako to je na tem svetu.

Tako Vega Natega, kot Šusmobil, sta bila svoje sreče kovača. Vega Natega se je odločila, da pač ne bo ponujala subvencioniranih telefonov in GPRS omrežja ter posledično podcenila slovenski trg. Validna odločitev tujega investitorja, ki je moral nositi tudi posledice tega.
Šus, pa da on vrednoti firmo po 140 M EUR in je ne bo prodal pod to ceno, denarja pa nima več in bo raje vse poslal v 3PM. Isto RKC, oni bi 400 M or bust za T-2.
No za razliko slovenskih investitorjev, so tuji pri Vegi spoznali svojo zmoto, poplačali vse upnike in dolgove ter spakirali kufre. Pri slovenskih pa lahko verjetno pričakujemo agonijo abotnih idiotskih odločitev ter nategovanja vseh po vrsti, ki se bo končala v stečaju in dokapitalizaciji bank, ki so v te firme na lepe modre oke vsule stotine milijonov EUR.
cheer.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.