Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Cakaj, kje je zdaj problem? Pozabimo za trenutek na uporabnike, ki jim je - jasno! - paket cisti zadetek v polno.
Jaz sem samo razlozil, zakaj sem mnenja, da je za TusMobil ta paket izguba denarja, in zakaj se jim v danem momentu splaca, da ga imajo (vec userjev pri, od oka, 2000-2500 EUR na uporabnika prodajne cene = vec denarja ob prodaji) - in zakaj nikomur na ta paket ni nujno odgovoriti - ce pa ze jim ni treba dati boljsege ponudbe, ampak samo en mali, mali popustek z dolocenimi omejitvami.
Za uporabnike pa je, jasno, prepaid varianta Unlimited isto, kot da bi boga prijel za levo jajce, in upam, da bosta in Mobitel in Simobil dovolj pamenta, da kupita vsak po ene 40 (ali vec, ce jih kje dobita, jasno) paketov, in kliceta na en odzivnik v lastnem omrezju 1499 minut na mesec - ali pa samo svojim zaposlenim data v uporabo stare telefone z TusUnlimited paketom. Tudi ce ga s svojim $$$ napolnita enkrat na mesec za 30 EUR, pa naj potem zaposleni klicejo kolikor jim srce pozeli.
PROFIT! Za nic dela!
Pa se "neprijatelju" delas skodo
Pri 40 telefonih zasluzis za eno placo.
Dajmo zalaufat kalkulator... 1499*0,0409 (kolikor je trenutno Interworking) je... koliko? AJA! 79,7468 EUR... Se pravi, kaj... tam, 50 EUR - ali, po domace, tako, okoli 160% profita? Za skoraj nic dela? Jeboga, ce bi bil jaz drugi operaterji bi jaz vse pakete pokupil, in ponizno prosil - kaj prosil, za maso bi dal! - da jih prodajo cim vec
Skratka, bottom line - TusMobil s tem paketom dela sebi (trenutno) financno zgubo, in daje denar drugim operaterjem. Kul, ane? Zelo... dober sistem, kao na dolgi rok narediti kaj denarja.