Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Star sem ravnoprav, da se s tem pač ne obremenjujem, ker me enostavno ne zanima. To zanima tiste, ki so očitno zaposleni pri konkurenci in pač jim gre očitno tolk slabo, da morajo s kalkulatorjem po forumih skakat in prepričvat uporabnike konkurence, kako je TM na zgubi ipd.... Kar pa ne zanima nobenega, razen tebe in še nekaj sovoznikov v tvojem space shuttlu
smile-1.gif

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
drži

Gledam tukaj po spletni strani HIBRID , da obstaja tudi Hibrid tarifa za predplačnike, zanimivo, polniš za 10€ in prejmeš 100 minut za vsa omrežja ter 50 sms-ov , v večini primerov zadosti
grin1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Majkemi, da si nepismen.

Za uporabnike in druge operaterje - zakon.
Za Tusmobil - zguba.

Naj nuca, dokler lahko.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
@GrandFelix: dvigni nivo pisanja svojih komentarjev in razumevanja tujih.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Kaka izguba, pojma nimate. Stroški operaterja so izgradnja in vzdrževanje infrastrukture, ter stroški poslovanja. Stroška na minuto/SMS/MB praktično NI. So fiksni stroški, ne glede na to, koliko uporabniki koristijo stvari(edino razmerje izhodni klici v druga omrežja in dohodni lahko malce to spremeni).

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Zivjo, sem evrofil. Dajmo reci, da se mi malo sanja o slovenski mobilni telefoniji. Prosim, ne mi razlagat, da "nimam(o) pojma"
smile-1.gif

Tusmobil ima s paketom Unlimited izgubo - najkasneje! - v trenutku, ko nekdo klice v drugo omrezje veck kot 12ur na mesec, bolj verjetno je cifra okoli deset ur. Pika. Konec. Stop.

Minuta klica je bila - v starih casih - na lastnem omrezju izracunana na 14 sit pri enem, in 16 sit pri drugem operaterju, SMS pa 8 sit. PRED ostalimi stroski. Ker, itak, licenc, vzdrzevanja, pravic, folka, etc., tega nihce ne rabi, kajne? Aja, to so stroski poslovanja.

No, saj je vseeno.
smile-1.gif
Tusmobil rules!

bonk.gif
sami strokovnjaki.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Res? Gledam vzorčno ponudbo za zaključevanje klicev v Simobil - 4c / min (brez davka). Predpostaviva, da TM plačuje toliko in unlimited user kliče 1000min. 1000 * 0,04€ = 40€. Seveda zraven kliče še v Mobitel, pa fix, pa še kam...

TM od njega pokasira 30€, vključno z DDV.

Zdej pa samo še odpihni prah z osnovnošolske matematike.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
in koliko je dejansko takih userju, ki 100% izkoristijo sam paket? Pri nekomu pač popušiš, spet pri drugem pa pridobiš ker ne izkoristi paket, in takih ki ne izkoristijo paketa je vedno več in več in ja 1500 minut ni malo, za povprečnega userja je to orto tu mač...

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Stari, daj zadevo narisi in gor pripopaj, ker enim zadeva nekako ni jasna. Ocitno jim je trsica za racunstvo ze v 1. razredu osnovne sole krepnila.
Lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Ne spremljam zadeve, ampak kot sem razumel jim je tole nek poskusni zajček, katerega usoda je precej negotova. Kot laik si ga razlagam v funkciji pumpanja customer basea ob (skorajšnji?) prodaji. Sicer pa tovrstno skakanje v prazen bazen pri 070 ni nič novega
evil.gif

Je pa seveda res, da se tovrstne akcije in price plani pogosto delajo precej na pamet. Sem delal za veeeeliko večjega operaterja, kjer smo ustavili launch tik pred zdajci, ker sami niti približno niso znali pregledat, ocenit, analizirat vpliva... in je capo di tutti capi v petek samo debelo pogledal, udaril po mizi in preklical štart "all inclusive" v ponedeljek, natiskanim plakatom, posnetim spotom, zakupljenim terminom in ostali šari navkljub.

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Cakaj, kje je zdaj problem? Pozabimo za trenutek na uporabnike, ki jim je - jasno! - paket cisti zadetek v polno.

Jaz sem samo razlozil, zakaj sem mnenja, da je za TusMobil ta paket izguba denarja, in zakaj se jim v danem momentu splaca, da ga imajo (vec userjev pri, od oka, 2000-2500 EUR na uporabnika prodajne cene = vec denarja ob prodaji) - in zakaj nikomur na ta paket ni nujno odgovoriti - ce pa ze jim ni treba dati boljsege ponudbe, ampak samo en mali, mali popustek z dolocenimi omejitvami.
smile-1.gif

Za uporabnike pa je, jasno, prepaid varianta Unlimited isto, kot da bi boga prijel za levo jajce, in upam, da bosta in Mobitel in Simobil dovolj pamenta, da kupita vsak po ene 40 (ali vec, ce jih kje dobita, jasno) paketov, in kliceta na en odzivnik v lastnem omrezju 1499 minut na mesec - ali pa samo svojim zaposlenim data v uporabo stare telefone z TusUnlimited paketom. Tudi ce ga s svojim $$$ napolnita enkrat na mesec za 30 EUR, pa naj potem zaposleni klicejo kolikor jim srce pozeli.
PROFIT! Za nic dela! :D Pa se "neprijatelju" delas skodo
smile-1.gif
Pri 40 telefonih zasluzis za eno placo.

Dajmo zalaufat kalkulator... 1499*0,0409 (kolikor je trenutno Interworking) je... koliko? AJA! 79,7468 EUR... Se pravi, kaj... tam, 50 EUR - ali, po domace, tako, okoli 160% profita? Za skoraj nic dela? Jeboga, ce bi bil jaz drugi operaterji bi jaz vse pakete pokupil, in ponizno prosil - kaj prosil, za maso bi dal! - da jih prodajo cim vec
smile-1.gif

Skratka, bottom line - TusMobil s tem paketom dela sebi (trenutno) financno zgubo, in daje denar drugim operaterjem. Kul, ane? Zelo... dober sistem, kao na dolgi rok narediti kaj denarja.

467716-post_slo.gif

Navedimo še nekaj Šusmobil dejstev:
Šusmobil je dolžan milijone EURov okrog in okrog, račune se plačuje šele, ko pade izvržba.
Telekom Austria Group zaradi neplačevanja računov Šusmobilu ukinja mednarodni roaming na Hrvaškem, Srbiji in Makedoniji. Drugi operaterji verjetno sledijo.
Zaposlenim se je v preteklih treh mesecih znižalo plače, nekaterim baje celo do 50%.
Večini zaposlenim se baje s koncem meseca ukinja interna mobilna telefonija v celoti. Morajo celo vračati 4 leta stare mobilnike, če ne jim jih bodo trgali ob plači.
Ključni kadri jim odhajajo. Najbolj pereč je baje billing oddelek, kjer kmalu ne bo nikogar, ki bi naredil račune, za zamenjave je baje ponujena plača 1300 EUR BRUTO (za strokovnjake, ki dosegajo v Sloveniji brez problema dvakratnik do trikratnik tega zneska).
Še direktor slovensko-nemškega porekla je Mirku rekel "Fu*k You" in šel.
Najboljši ponudnik za Tušmobil je baje Tele2 z ponudbo 70 M EUR. Mirko baje hoče 140 M EUR.
hysterical-1.gif

Napišem še kaj "lepega" za Šusmobil navdušence?
evil.gif

Vse napeljuje na to, da so na Šusmobilu za krmilom pacijenti. In nov reklamni slogan bo res očitno, Šusmobil - več kot strel v glavo.
cheer.gif

Še dobro da ga financirajo banke, ki jih bomo še en mičkeno "dokapitalizirali".
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
@GrandFelix: dvigni nivo pisanja svojih komentarjev in razumevanja tujih.
Glede na to, da je ponovno debata padla čisto v drugo smer pa ne boste ukrepali?! Vemo kako zadeve stojijo na Alterju, vendar tako odkrito pa spet ne. Hvala.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Tonček, podjetje je Tušmobil in ne Šušmobil. Ti delajo šumniki težave ali kako
write.gif

V glavnem, uporabnikov tvoje informacije čisto nič ne zanimajo, na kratko v teh stavkih nisi povedal nič pametnega, kar bi bodočim oziroma že uporabnikom TM pripomoglo k uporabi storitev oziroma razumevanja delovanja le teh. S tvojimi informacijami se ukvarjajo pravniki, dolžniki in upniki.
Razumem pa da ni ravno fino, da število uporabnikov raste, omrežje se izboljšuje- od tu dolgovi (
shocked-1.gif
) .
Pa lep večer.

P.S.: Baje, baje....
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Ja Tado, politično nekorektne komentarje je treba brisat. Tako kot na 070 forumu. Da se ne zve, kaj se na Šusmobilu kuha.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Lahko gledaš tudi drugače. Kdor veliko kliče je velika verjetnost, da tudi veliko klicev dobi. S tem pa Tušmobil pokasira zaključevanje klicev.

Trenutno je asimetrija 1:1,3.

Če se bo paket postal tudi uraden se bo verjetno malo spremenil. Naprimer, da zakupljene enote ne bi veljale v m@ omrežju. Ko so se avgusta 2010 skenslale ugodnosti na m@ omrežju je bil potem tudi pozitivni mesečni EBITDA. Če bo paket z aneksom ne verjamem, da bo veljajo tudi za m@

Brez ugodnosti na m@ roamingu mislim, da bi bil paket all inclusive za Tušmobil dobičkonosen.

Itak pa ima Tušmobil od spomladi nov prihodek: brezmejni internet in brezmejni internet 24ur. Ti paketi so čisti dobiček, kar naprimer pred pol leta Tušmobil ni poznal.

Glede tebe Tonček:
- Tušmobil mora biti do julija 2012 prodan, za katero koli ceno.
- Septembra bo nova obravnava v zvezi Tuš Telekom - Telekom Slovenije. Tukaj se lahko drugo leto ob novi prodaji cena dvigne.
- če bi Telekom Austria ukinil roaming Tušmobilu bi ga ukinil tudi v Avstriji in Lihtejštajnu (tukaj veljajo cene Evrotarife). Kokar sem jaz slišal se Telekom Austria ni hotel simetričnih cen s Tušmobilom in prišlo je do razdrtje pogodbe s strani Tušmobila.
- Od 1.7.2012 bodo morali vsi operaterji v EU v drugih državah podpisati roaming z vsemi operaterji.
- neuradni poslovni rezultati za 2010 naj bi bili taki. -11.000.000 € izgube (2009: -26.000.000 €), prihodki manjši, od avgusta 2010 mesečni EBITDA pozitiven. Letni EBITDA naj bi se gibal okrog 0 €. Uradni podatki na AJPES bi morali priti avgusta.

In potem bomo lahko primerjali:
http://www.dreamdesign.si/info...peraterjev.html
http://www.dreamdesign.si/info...-delovanja.html
http://www.dreamdesign.si/info...operaterji.html

Untitled-15.jpg

4simobiltusmobil.png

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Ah Tonček Tonček, tele info si zbiral/hranil 6 mesecev in čakal na pravi trenutek, ko boš SLO razkril "dejstva" in s tem postal ToncekLeaks.org, čestitam uspelo ti je, in TM uporabniki bodo množično začeli prekinjati pogodbe in prehajati na Simobil/Mobitel....

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
A se tebi sploh sanja, koliko v resnici stane data promet v mobilnem omrežju? Ocena je, da je 5 EUR na GB nerentabilna cena, ki operaterju ne omogoča dovolj dobička, da bi si lahko provoščil nadgradnje omrežja. In to pri kalkulacijah operaterjev z desetinami milijonov uporabnikov, kjer je fiksni strošek na uporabnika minimalen, pri zgoraj navedenem primeru, so pa fiksni stroški enormni.

Ales Inkluziv je pa čista črna luknja. Poiskus nekoga, ki o tem poslu nima pojma, da bi pridobil še kakšnega uporabnika in na finto vrgel banke. Vendar banke razumejo samo eno reč - denar. In to v stilu, vrni mi denar in še obresti zapovrh!
Sicer pa treznjenje pride, ko začno drugi operaterji izstavljati višje račune za medomrežno povezovanje, M@ pa še za nacionalno gostovanje. Če rata paket popularen, zna pasti celo kak predlog za stečaj, ker denarja niti za pokrivanje variabilnih / direktnih stroškov ne bo v blagajno.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.