Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
to je pa res
smile-1.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Ja kot vemo je trenutno All Inclusive paket od Tušmobila najbolj ugoden paket na trgu, in ker to vedo tudi na Simobilu in Mobitelu se bodo morali zbuditi in ponuditi nekaj takega. Verjamem pa da je premalo časa in bo do šele septembra, do takrat pa bo tale paket njim vsekakor šel v nos in vprašanje časa je, da bodo spet nekaj odkrili, po svoje razložili in dali v javnost.
smile-1.gif
Mislim da se bodo spotaknili ob to da je vse neomejeno. Ja sej na Simobilu je tudi vse za 0EUR pa zvezdica zraven.. Pa nikoli nisem dobil 0 eur računa ampak vedno še več kot pričakovano ..

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Takih cen kot ima TM konkurenca zagotovo nebo ponudila.... Zato čakat na september, da bo simobil al pa mobitel ponudil cenejše pakete od TM, je čakanje na godoja....

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Verjamem ja, gre za cene ki so ravno dovolj visoke in še vedno ugodne in privlačne, dobiš pa več kot porabiš. Sej se bodo oglasili takoj ko pridejo z dopustov
smile-1.gif
ne zavedajo se kaj to pomeni za uporabnike. strošek se zniža na 30 eur, dobiš pa več.. top

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
tak je,če hočeš dober telefon te potem najebejo z visoko naročnino,kdor se sprijazni z nekim povprečnim telefonom potem nimaš nizke naročnine in lahko greš konkurenci kadar želiš,midva z zeno imava pri debitelu oba skupaj v paketu najinD 24 eurov in zakupljenih 500 minut oba v vsa omežja in med samo 1000 minut,vsak svoj telefon dobila,res pa je da tel mesecno odplačuješ 1 leto

lp

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Let me get this straight...

Ker TusMobil dela samomor iz zasede, pardon, dumping za dobivanje "omejenega stevila" relativno poceni ("poceni", ker se ne vezejo s telefonom) novih narocnikov, ki takoj prinasajo nekaj prometa (vprasanje pa koliko dlgorocnega profita), morata zdaj Mobitel in Simobil takoj odgovoriti?
smile-1.gif

Sure... Easy answer, naj zacneta nazaj telefone zaklepat, pa ponudita "posebno ugodno" casovno omejeno ponudbo.. Klici med narocniki M@ in Si.mobila, in narocniki drugih mobilnih omrezji za samo 0.01c/min (razen za uporabnike TusMobila, kadar ne gostujejo na Mobitelovem omrezju.)

Blup. Blup. Voda + Grlo...
The end.

(Pa da ne bo pomotel, razmisljam, da bi si tudi jaz eno prepaid s tem ubodel, mene ne moti, ce kdo stvari "zastonj" daje, samo businesscase zadaj mi ni jasen
wink-1.gif
)

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Let me get this straight...

Ker TusMobil dela samomor iz zasede, pardon, dumping za dobivanje "omejenega stevila" relativno poceni ("poceni", ker se ne vezejo s telefonom) novih narocnikov, ki takoj prinasajo nekaj prometa (vprasanje pa koliko dlgorocnega profita), morata zdaj Mobitel in Simobil takoj odgovoriti?
smile-1.gif

Sure... Easy answer, naj zacneta nazaj telefone zaklepat, pa ponudita "posebno ugodno" casovno omejeno ponudbo.. Klici med narocniki M@ in Si.mobila, in narocniki drugih mobilnih omrezji za samo 0.01c/min (razen za uporabnike TusMobila, kadar ne gostujejo na Mobitelovem omrezju.)

Blup. Blup. Voda + Grlo...
The end.

(Pa da ne bo pomotel, razmisljam, da bi si tudi jaz eno prepaid s tem ubodel, mene ne moti, ce kdo stvari "zastonj" daje, samo businesscase zadaj mi ni jasen
wink-1.gif
)

Tvoja želja za najbolj mokre sanje a?
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Je*e se meni, kdo ima ugodnejso ponudbo, nisem ze 10 let svojega telefonskega racuna placal
smile-1.gif

Samo komentiram, da niti pri Si.mobilu niti pri Mobitelu ni nikakrsne potrebe za odgovor, ker se Tusu tole delati v velikih stevilkah preprosto financno nikakor ne splaca - vecina folka, ki bo uporabljala ta paket bo pokurila vse do zadnje minute, pa se kaksno cez tisto "unlimited" kolicino... Ja, okay, dodatnih 1000 uporabnikov je kul, ampak dvomim, da jih bo vec kot... 25-30% vzelo to kot svoj "primarni" narocniski paket, ampak da bodo prodajali predvsem prepaid verzije. In ko ne rabis vec, nehas filat z 30 EUR, pa se ti jebe, do takrat pa nucas kolikor se da
smile-1.gif

Moj point je: Krasen paket za stranke, en [censored] paket za Tusmobil... In da je bil tisti financar, ki je tole neumnost podpisal (prepaid?! REALLY?!) tisti dan po moje pijan.

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Mobilkom Austria je lastnik našega Si.mobila .Do oktobra konec , mora narediti kar jim je dal plan za narediti . Se pa maje stolček od predsednika uprave Si.mobila .

Ja to bo kar držalo, vendar oboje hkrati ne bo šlo in sicer v najavi imamo neke nadogradnje omrežja, katere niti slučajno ne bodo majhne to terja kar veliko denarja, na drugi strani pa naj se odgovori na konkurenčne pakete.

1. Opcija ne pride v upoštev v obimu kakor ga je predstavil PR Simobila ter podal neke risbe, kakšna bo pokritost itn.ker bo zmanjšal dobiček, resto je že pobral lastnik.

2. Nekih drastičnih paketov, kateri bodo napeljevali na nižje cene od obstoječih tudi ne gre pričakovati, ker se s tem znižajo prihodki in to pomeni, prav tako slabšanje rezultatov.

3. Kako pripraviti druge pakete, ob obstoječih za Iphone ter ob enem zadostiti ciljem, kateri so dogovorjeni z Apple-om.

Skratka zelo težko delo za g. Turka, v vsakem primeru pa gre pričakovati PR z veliko dozo demagogije.

Težko bodo ponudili konkurenčni paket, kjer ti bodo zagotavljali, da bo znesek položnice ekvivalent ceni paket-a, sicer pa če se odločijo za kaj takšnega, bo treba upoštevati še Tušmobil, da ta ne bo sedel križem rok, odgovor bo kar boleč.

Torej jeseni gre pričakovati povečan PR z demamgogijo ter eventualno modificiranimi paketi, vendar težka, da bo kaj cenješe od obstoječega, kakor že omenjeno prihodki se ne smejo zmanjšati, zaradi dobička.

Kar se tiče Mobitela, pa je bilo opaziti v zadnjih dveh intervjujih s Kranjčevičem, kjer je jasno povedal, da znižanj cen pri njih ne gre pričakovati, isti razlogi kakor pri Simobil-u, lastniki pritiskajo, dobiček dobiček, dividende, dividende, borza , borza, itn.

Tušmobil te težave nima, kar se tiče pritskov iz borze, dividend itn.

Sicer pa ja ALL Inclusive je paket brez vezave, uporabljaš ga, če vidiš, da bo kaj bolje pri konkurenci se enostavno vrneš nazaj kot nov naročnik, če ne pa ostaneš na obstoječe, hujše je če čakaš pri obstoječem in plačuješ kot zmešan, kdaj se bo kaj spremenilo, ko nisi vezan šaltaš po želji in prenašaš tel. št. ajd
nahrung002.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Cakaj, kje je zdaj problem? Pozabimo za trenutek na uporabnike, ki jim je - jasno! - paket cisti zadetek v polno.

Jaz sem samo razlozil, zakaj sem mnenja, da je za TusMobil ta paket izguba denarja, in zakaj se jim v danem momentu splaca, da ga imajo (vec userjev pri, od oka, 2000-2500 EUR na uporabnika prodajne cene = vec denarja ob prodaji) - in zakaj nikomur na ta paket ni nujno odgovoriti - ce pa ze jim ni treba dati boljsege ponudbe, ampak samo en mali, mali popustek z dolocenimi omejitvami.
smile-1.gif

Za uporabnike pa je, jasno, prepaid varianta Unlimited isto, kot da bi boga prijel za levo jajce, in upam, da bosta in Mobitel in Simobil dovolj pamenta, da kupita vsak po ene 40 (ali vec, ce jih kje dobita, jasno) paketov, in kliceta na en odzivnik v lastnem omrezju 1499 minut na mesec - ali pa samo svojim zaposlenim data v uporabo stare telefone z TusUnlimited paketom. Tudi ce ga s svojim $$$ napolnita enkrat na mesec za 30 EUR, pa naj potem zaposleni klicejo kolikor jim srce pozeli.
PROFIT! Za nic dela! :D Pa se "neprijatelju" delas skodo
smile-1.gif
Pri 40 telefonih zasluzis za eno placo.

Dajmo zalaufat kalkulator... 1499*0,0409 (kolikor je trenutno Interworking) je... koliko? AJA! 79,7468 EUR... Se pravi, kaj... tam, 50 EUR - ali, po domace, tako, okoli 160% profita? Za skoraj nic dela? Jeboga, ce bi bil jaz drugi operaterji bi jaz vse pakete pokupil, in ponizno prosil - kaj prosil, za maso bi dal! - da jih prodajo cim vec
smile-1.gif

Skratka, bottom line - TusMobil s tem paketom dela sebi (trenutno) financno zgubo, in daje denar drugim operaterjem. Kul, ane? Zelo... dober sistem, kao na dolgi rok narediti kaj denarja.

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
A se da ALL INCLUSIVE na prepaid uporabljat recimo samo en mesec pa potem kakšen mesec ne in ponovno. So kakšni ekstra stroški vklopov in izklopov. Kako je v primeru, da ni dovolj denarja naloženega ob poteku obračunskega obdobja.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Glej. Pustimo vse ostalo pri miru - kaj je za uporabnike kul in kaj ne, etc. - in poglejmo samo finance podjetja.

Vprasanje dneva: koliko je (1499) x (minuta interworkinga v drugo omrezje) - samo to mi odgovori. In ko bos to zracunal mi povej, v katerem razredu je moral financar, ki je to neumnost odobril, pasti matematiko.

Uporabnik Unlimited paketa lahko klice v druga omrezja, da ima Tusmobil se profit najvec 12,2 ur
smile-1.gif

Trenutek za visjo matematika:

1) Vzemi povprecno porabo 10% (lahko tudi samo zasebnih) uporabnikov, ki najvec pokurijo, odbij prvih par procentov, in potegni ven povprecje, koliko klicejo v druga omrezja.
2) Glej v to stevilko, in koliko te stane, ce tak uporabnik uporablja Tus Unlimited.
...
...
3) Ce si Tusev financar, naredi samomor, ker ti bo jasno, da bodo v povprecju uporabniki tega paketa tebi delali zgubo.

Ampak ponudba je pa se vedno FUL dobra za uporabnike
smile-1.gif

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
A se da ALL INCLUSIVE na prepaid uporabljat recimo samo en mesec pa potem kakšen mesec ne in ponovno. So kakšni ekstra stroški vklopov in izklopov. Kako je v primeru, da ni dovolj denarja naloženega ob poteku obračunskega obdobja.

Če se ne motim je zadeva takšna, da če ne boš imel stanja na računu, se ti tarifa ALL Inclusive samodejno izklopi, ti če pa jo želiš nazaj, jo vnovič aktiviraš, vendar na tak način tvegaš, da izpadeš ven tisti trenutek, ko ne bo več na razpolago, ker je očitno omejena, če sem napačno sklepal, naj me Tušmobilovci popravijo.

LP

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Glej. Pustimo vse ostalo pri miru - kaj je za uporabnike kul in kaj ne, etc. - in poglejmo samo finance podjetja.

Vprasanje dneva: koliko je (1499) x (minuta interworkinga v drugo omrezje) - samo to mi odgovori. In ko bos to zracunal mi povej, v katerem razredu je moral financar, ki je to neumnost odobril, pasti matematiko.

Uporabnik Unlimited paketa lahko klice v druga omrezja, da ima Tusmobil se profit najvec 12,2 ur
smile-1.gif

Trenutek za visjo matematika:

1) Vzemi povprecno porabo 10% (lahko tudi samo zasebnih) uporabnikov, ki najvec pokurijo, odbij prvih par procentov, in potegni ven povprecje, koliko klicejo v druga omrezja.
2) Glej v to stevilko, in koliko te stane, ce tak uporabnik uporablja Tus Unlimited.
...
...
3) Ce si Tusev financar, naredi samomor, ker ti bo jasno, da bodo v povprecju uporabniki tega paketa tebi delali zgubo.

Ampak ponudba je pa se vedno FUL dobra za uporabnike
smile-1.gif

Pejt ti s svojim kalkulatorjem v space shuttle in naredi še en krog po svoji galeksiji
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.