Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
kdo se mora hvalit, je razvidno na tem forumu, kjer se objavlja vsaka nova bazna postaja, kjer se piše hvalospeve, številke so pa vsako četrtletje nižje. Ah dragi moji alter kolegi, sej ste prav zabavni.
nahrung002.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ne tlači vseh v isti koš, vseeno so smrkc, Ogo in še mnogo drugih prav v redu. Žal so pa povsod tudi nekatere neobjektivne osebe.

Pa končajmo tukaj s tem, gremo nazaj na Novo pri Tušmobilu.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
S
Glede problemov s preklaplanjem omrežja, pa smo marsikateri ob meji tako ali tako navajeni, da je potrebno imeti na ročno, ker imaš sicer hitro kak vip net na mobilcu (tudi na Ptuju!).

sam se veliko gibljem po Ptuju in okolici, ob meji, pa mi nikoli ne preklopi... Imam Mobitel in vedno avtomatsko izbiro.

Jaz pa Simobil, kar verjetno dovolj pove
tongue-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Da.
Tisti, ki imamo notebooke in VPN povezavo, smo že danes delali, najprej iz lokalnega kafiča, potem od doma.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Hvala za info,.. iz tega stališča predvidevam da bo jutri prenosljivost normalno delovala.
Nedelovanje mi komplicira delo,..
b

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Če so licence pridobljene nezakonito ali ne se v vsakem primeru pozna v naših denarnicah. Spodaj so navedeni kakšne so bile cene paketov pred prihodom Tušmobila. To nam da vedeti, da potrebujemo 3 GSM operaterje in s tem zdravo konkurenco:
Cene pred prihodom Tušmobila (leto 2007):
http://www.dreamdesign.si/info...terja-2007.html

mediji so objavili odločbo o podelitvi UTMS frekvenc Tušmobilu:
http://www.dreamdesign.si/images/datoteke/mobile/tusmobil-umts-2100-apek.pdf
Zanimivo je, da APEK Tušmobilu ni dovolil uporabe 35 MHz v območju 2100 MHz (kot ostali operaterji), ampak samo 10 MHz.
apek-odlocba.png

Zgodba o podeljevanje frekvenc:
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/85-frekvence.html
frekvence-koncesije.jpg

Nazadnje urejeno:

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
Svaka čast Tušu, da je dobil vse na lepe oči. Nikoli pa ne bom razumel idiotizma države, ki se odreče parim mio € preprosto zato, ker nihče drug ni izkazal interesa.
bonk.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
saj ni panike,.. naj tuš odpre denarnico in nakaže vsaj toliko kot T-2,...
mi je pa zanimivo dejstvo da smo počasi prišli do podkupnin,..
Finance,..
b

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Imaš prav, sploh v Sloveniji, se gre za ego. Sicer pa družinski paketi še niso prav dobro predstavljeni.

Se pa je govorilo o tem, vsaj bral sem tukaj na forumu da ste zasledili v splošnih pogojih. Mislim da bo to pomenil nekakšen preskok pri nas na trgu.
Se pa strinjam z vama glede nacionalnega roaminga, vendar se Mobitel ščiti in ga drago prodaja Tušmobilu.

Druzinski paketi so ze dolgo na voljo... pri Mobitelu recimo... in pri Debitelu tudi lahko dobis dodatne SIM kartice brez narocnine... Edino kar je novo, so zakupljene kolicine... pa se to je ta trenutek omejeno le na ponudbo za Valentinovo ...

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
1. Bil je očitek, da od objav novih baznih postaj ni videti napredka. Zato prilagam število baznih postaj:
stevilo-baznih.png

2. Primerjava cen: Zaradi Tušmobila so se v Sloveniji pocenile telekomunikacije. Če ne bi Tušmobil prvo leto nabral 100.000 uporabnikov Mobitel in Si.mobil ne bi ukinila starega Itak paketa ter Orto Smarta. Če ne bi bilo Tušmobila bi bile cene paketov Itak in orto pač take kot so navedene v spodnjem grafu:
primerjava-cen.png

3. Zaradi tega, ker mislite da bo Tušmobil propadel prilagam poslovne izide za 2010, 2009. Sedaj Si.mobilu pravimo kura, ki nese zlata jajca. Zaradi tega prilagam še Si.mobilove rezultate za 2002 in 2007.
poslovni-2010-2009.png

4. Za tržni delež 31.12.2010 sem približno izračunal še število uporabnikov:
delez-q4-2010.png

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
Nekaj mi samo ni jasno: kljub temu, da ima Tušmobil skoraj 300 baznih postaj manj kot Si.mobil (tudi Simobil je gradil v 2010), ima po trditvah nekaterih najboljše omrežje v Sloveniji?

moj namen ni ponovno neko prepucavanje, ampak me dejansko zanima, od kje ta superiornost?

Glede dobička/izgube: Si.mobil je lahko preživel vsa ta leta izgube zaradi močne podpore lastnika. Pa če gre to komu v nos ali pa ne. To so dejstva. Kdo in kako dolgo bo še lahko financiral Tušmobil, pa je po moje drugo vprašanje.

pa ne želim nič slabega Tušmobilu. Svaka čast da je naredil "pizdarijo" na trgu, sem pa malce skeptičen glede tega, koliko "sape" še premore...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Podatki, ki so vsepovsod objavljeni, kažejo samo pokritost prebivalstva. Pri pokritosti ozemlja, pa ima Tuš precej manjšo pokritost kot Mobitel in Simobil - zato manj postaj.

Največ postaj poberejo razne rovte, kjer ena postaja pokrije 20 ljudi. Mobitel je imel nazadnje 965 postaj, ima 99,69% pokritost prebivalstva, ampak preostalih 0,31% bi zahtevali še 100 postaj.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Z iPhonom sem testiral hitrost Tušmobil interneta na dveh področjih in dobil naslednje rezultat (precej pozitivne)
smile-1.gif

Ljubljana - BTC - zraven stavbe Emona:

slika.png

Izola - Marina (pri meni doma v stanovanju):

slika2.png

Testiral bom še na ostalih nekaterih področjih in prilimam rezultate
cheer.gif

V Ljubljani in Mariboru imajo na določenih področjih celo HSPA+, kjer bi naj dosegal do 21 Mb/s, vendar nimam nobene take naprave, s katero bi lahko to stestiral.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
in kaj imate vi od tega kdo ima kakšen tržni delež? Mene bolj zanimajo cene in hitrost. Tušmobilov internet dokazano dela hitreje kot Simobilov, imajo boljšo pokritost HSPA in so tudi cenejši. Mobitel je pod zaščito države in ga ima cela javna uprava. Sem zato, da bi imeli vsi po 33,33 tržni delež ker potem bi pa bila vojna. Na boljšem pa mi uporabniki
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To, da dela boljse in hitrejse NI dokazano... Jaz imam recimo drugacne izkusnje... in trditev je ZELO odvisna predvsem od lokacije... V Citypark Ljubljana sem enkrat naredil Sppedtest in je res Tusmobil hitrejsi... na Rudniku recimo je Tusmobil poden... v okolici Medvod in v Kranju pa je pri download hitrosti Si.mobil v rahli prednosti... pri uploadu pa v krepki
smile-1.gif
... Tvoji podatki so pac drugacni, ker si meril na drugih lokacijah...

Je pa res, da se je Tusmobil v zadnjih mesecih precej popravil... me pa se vedno ne preprica... Bodo morali se veliko naresti... predvsem na odnosu do uporabnikov in "drobnem tisku"...

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Ja to je realnost. V večini primerov Tušmobil pri testih mobilnega interneta pokaže boljše rezultate. Vse je pa tudi odvisno od pogojev. Recimo Simobil v notranjosti objektov počasi dela, Tušmobil hitreje.
Jest je pa dobil take rezulate z uporabo USB modema za Simobil, ti pa na telefonu za Tušmobil
smile-1.gif
Joke
Če bi testiral s kakšnim novim HTC jem ki podpira HSPA+ bi lahko dobil še boljše rezultate, iphone kar malo poje rezultat.

Glede vprašanja o baznih postajah pa tak odgovor: Tušmobilova bazna postaja pokrije večji del ozemlja kot pa Simobilova, imajo novejšo tehnologijo.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Ja to je realnost. V večini primerov Tušmobil pri testih mobilnega interneta pokaže boljše rezultate. Vse je pa tudi odvisno od pogojev. Recimo Simobil v notranjosti objektov počasi dela, Tušmobil hitreje.
Jest je pa dobil take rezulate z uporabo USB modema za Simobil, ti pa na telefonu za Tušmobil
smile-1.gif
Joke
Če bi testiral s kakšnim novim HTC jem ki podpira HSPA+ bi lahko dobil še boljše rezultate, iphone kar malo poje rezultat.

Glede vprašanja o baznih postajah pa tak odgovor: Tušmobilova bazna postaja pokrije večji del ozemlja kot pa Simobilova, imajo novejšo tehnologijo.

Evo še menje drugih, kateri so testirali ne poln mesec nazaj KLIK

Lp.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Bomo videli kaj bo. Finance naj bi poročala, da naj bi Tušmobil prejšnji teden vložil tožbo Mobitelu v višini 86 mio € zaradi Itak Džabesta. V tem primeru Tušmobil skupino Telekom Slovenije toži skupaj za 114 mio €.

Še grafični prikaz spektra:
spekter.png

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.