Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
uradno se niso nč hvalili, neuradno se je pa veliko čebljajo kaj bo in če bo... zaenkrat je tko kokr je blo - po starem...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Če pogledaš stanje UMTS na dan 1. 11.2010

se ne bi tako smejal
grims-1.gif
V novembru je Tušmobil pridobil med 2-5% pokritosti UMTS (novo: Metlika, Sežana, obala, Borovnica, Trebnje, Šentilj, Maribor, okolica Ljubljane, okolica Murske Sobote, Idrija)

Se vedno se bom smejal... Ker se mi zdi bedasto ves cas tlacit ta zemljevid pokritosti v poste... tudi tam, kejr sploh ne pase...

Ce povdarjas povecano pokritost v Borovnici... potem objavi povecan izsek zemljevida Borovnice in okolice... ne pa cele Slovenije. S tem zemljevidom je namrec tezko ugotavljati dejansko pokritost... Ze veckrat so namrec pisali, da kljub temu, da je tam na zemljevidou poflekan kaksen kraj z drugacno barvo, o signalu ne duha ne sluha, ko si recimo znotraj objekta...
grims-1.gif
... Sicer priznam, da Tusmobil veliko dela na omrezju... vendar sem tudi mnenja, da nekateri to prevec obesate na "veliki zvon" in hkrati trdite, da je Tusmobilovo omrezje oh in sploh najboljse v nasem osoncju... z najsodobnejsimi tehnologijami... po drugi strani pa eni se vedno ugotavljamo, da temu v realenm svetu ni cisto tako ...

Spet bom zalaufal "lajno"... ki bo zapela tisto znano: Ko bo Tusmobil stal na lastnih nogah... torej, ko bo odpovedal roaming z Mobitelom ... se lahko realno ocenjuje omrezje. Dokler pa bo tako, da tisti najbolj zagrizeni nastavijo mobilnik, da uporablja samo Tusmobil omrezje in hkrati trobijo, da jim vse in povsod dobro deluje... drugi pa jamrajo, da nimajo signala... oz. da imajo rocno izbrano Mobitelovo omrezje, da lahko normalno uproabljajo mobilnik... bo tako kot je
smile-1.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Jest: vsak si ustvari svoje mnenje! Res možno, da na avtocestnih odsekih meče ven signal, ampak internet pa zagotovo dela najbolj v Sloveniji. Ne bi rad zdej neki "forsiral" sam sem res zadovoljen s prenosom. Upam da mi uspe danes filmčk dat gor k sem stestiral prenose na telefonu in zraven posnel rezultate.

Roaminga pa mislim da ne bodo izklopili dokler ne bodo postavljene vse načrtovane bazne postaje. Da omenim, jih bo pa s to tehnologijo veliko manj kot jih imata Simobil in Mobitel pri enaki pokritosti
wink-1.gif
toliko tudi o ekologiji in napredni tehnologiji...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Seveda si vsak ustvari svoje mnenje... Jaz sem si svoje ustvaril... in to tako, da sam vsake toliko probam, kako deluje... in kaj imajo o tem za povedati tisti, ki uporabljajo TM ... Ne poznam jih veliko osebno, ki bi uporabljali TM kot primarnega operaterja... in vecina od tistih, ki jih poznam in ki uporabljao TM ni prav prevec zadovoljnjih... Sicer je med poznami tudi precej takih, ki so pri drugih operaterjih... in ki znajo povedati kaj negativnega cez svojega operaterja... Tudi jaz znam povedati kaj negativnega cez svojega operaterja... in ne pravim, da je moj primarni operater najboljsi. Mi je pa trenutno najbolj smotrna izbira...

Se glede TM mobilnega interneta. Po mojih izkusnjah TM NI med najbolje delujocimi. Mogoce zato, ker nisem v Ljubljani
smile-1.gif
... oz. se ocitno gibljem po takih lokacijah, kjer zame TM ni najboljsa izbira (najvec okolica Ljubljane s smeri proti Gorenjski) ...

Glede roaminga. Ne da se mi ubadati s tem in stalno spremljati, v katero omrezje sem prijavljen... in ravno to je en izmed najbolj poglavitnih razlogov, zakaj mene TM se dolgo ne bo videl med svojimi rednimi uporabniki ... Ne recem, da zna mogoce nekoc biti tudi TM izbira... ampak dokler ne bodo stali na lastnih nogah, zame ne pride v postev
smile-1.gif
...

Sicer se ponavadi tem debatam okoli Tusmobila poskusam izogibati... ker ne pripeljejo nikamor... oz. vedno pripeljejo do tega, da nekaj najbolj zagrizenih zagovornik na vsak nacina poskusa vsiliti svoje mnenje vsem ostalim... Jaz pa pravim, da vsak naj si sam usvtari svoje mnenje in naj sam izbere tisto, kar misli, da je zanj najboljse
smile-1.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Se strinjam s tabo IN tvojim pred zadnjim odstavkom. Sam sem sicer uporabnik Simobila, ker imam večino klicev znotraj omrežja, vendar mi pa po drugi strani internet dela zelo slabo (hitrost do 1MB/s v Ljubljani!) tako da ga kot prenosni mobilni internet nikakor ne morem uporabljati za več kot da vsake tok pogledam email
smile-1.gif

pri TM (govorim za mojo izkušnjo v LJ) pa uporabljam mobilni internet za prenosni računalnik pa v LJ!! nimam nikakršnih problemov in mi dela internet kot doma ali pa vslužbi (hitrosti več kot 10 MB/s). To je moja uporabniška izkušnja in ker sem res iskal operaterja ki ponuja visoko hitrost, sem izbral TM, seveda sem imel na voljo le še Mobitel, ker Simobil je res apn pri internetu
smile-1.gif

Pri mojih testih pa je TM premagal Mobitel v LJ. Poleg tega je pa tudi njihova vizija izgradnje omrežja dobra, tako da pričakujem, da se bodo hitro približali Mobitelu po pokritosti UMTS. V krajih kjer sta oba prisotna pa lahko trdim, da je TM hitrejši :D

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:

Roaminga pa mislim da ne bodo izklopili dokler ne bodo postavljene vse načrtovane bazne postaje. Da omenim, jih bo pa s to tehnologijo veliko manj kot jih imata Simobil in Mobitel pri enaki pokritosti
wink-1.gif
toliko tudi o ekologiji in napredni tehnologiji...

Kolikor sem seznanjen bi ga lahko že izklopili, vendar mislim, da bodo še mal počakali da do pokrijo še preostalo prebivalstvo, nekje cca vse skupaj okrog 40.000 folka na različnih lokacijah po SLO naj še ne bi imelo dovolj močan lastni signal od TMB, čez kakšen teden bo takšnih najverjetneje še manj, TMB na te še ni pozabil in takšni lahko še zmeraj izbirajo med pakete, kjer je vseeno na katerem omrežju si, strošek ostaja isti in ugodnosti pravtako.

Kar se tiče UMTS-a pa bom povedal še enkrat in sicer kakšne veze ima ta z romaingom, ko pa nikoli niti ni bil omogočen, trenutna situacija pa je takšna, da je drugi v pokrivanju ozemlja + prebivalstva, v hitrosti pa mislim, da se ne bi kaj preveč zmotil če povem, da je prvi v državi. To ni nikakršno nakladanje ali trobljenje, ampak čista dejstva.

Simobilovci (zaposleni), Tušmobil omrežje ne da je superijorno omrežje za vas, ampak je znanstvena fantastika.
Naj vas bo sram, da ste dopustili, da vas je Tušmobil po levi in desni prehitel v pokrivanju UMTS ter zagotovljeni hitrosti, ampak po mojem niste vi nič krivi, ko pa je vaš direktor sam pred leti pribil, da EDGE hitrost povsem zadostuje in ni nobene potrebe po UMTS
hysterical-1.gif

P.S.
Tisti, ki ste iz LJ naj vas seznanim, da sem danes ugotovil, da je izhod iz tunela Golovec proti Grosupljem po novem do pokrit s polnim signalom Tušmobil
grin1.gif
.

Lp.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

Simobilovci (zaposleni), Tušmobil omrežje ne da je superijorno omrežje za vas, ampak je znanstvena fantastika.
Naj vas bo sram, da ste dopustili, da vas je Tušmobil po levi in desni prehitel v pokrivanju UMTS ter zagotovljeni hitrosti, ampak po mojem niste vi nič krivi, ko pa je vaš direktor sam pred leti pribil, da EDGE hitrost povsem zadostuje in ni nobene potrebe po UMTS
hysterical-1.gif

to bo ključna slabost Simobila in bo po mojem mnenju v dveh letih pogorel! Takoj ko se bodo uporabniki začeli zavedati, da je internet (beri HSPA+) nujen tudi na mobilnikih ter da ga konkurenca ponuja, Simobilu ne bo preostalo drugo kot da začne ali sam graditi ali pa ORTO znižat cene storitev (kar sedaj navidezno tudi počnejo)! Mislim da bo v tem primeru Tušmobil prevzel segment mlade populacije Simobilu..
rolleyes-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jest pa ti nimaš pojma. Tušmobil je vse prehitel. Kar poglej si slikice kako vsak mesec 5 pikslov več rdeče barve pride na karto.
Pa a lahko nekdo prosim nalima stanje omrežja torej našošo kokoško kako izgleda danes, ker na tej strani debate še ni slikice omrežja.

Nazadnje urejeno:

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Jest pa ti nimaš pojma. Tušmobil je vse prehitel. Kar poglej si slikice kako vsak mesec 5 pikslov več rdeče barve pride na karto.
Pa a lahko nekdo prosim nalima stanje omrežja torej našošo kokoško kako izgleda danes, ker na tej strani debate še ni slikice omrežja.

To pa nimaš prav. Prehiteli so Simobil, Mobitel bodo pa prehiteli do konca leta s pokritostjo UMTS. Težko pa je primerjat Mobitel s TM, vendar vidim TM kot največjega konkurenta Mobitelu v prihodnosti. Bazne postaje ki jih uporablja TM, so fizično manjše in tudi močnejše, tako da isto število baznih postaj pri TM ali Simobilu, zagotavlja TM višjo in boljšo pokritost.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
KAj pa če bi se te teme kar zaprle ker delajo večškode kot koristi. Pojedli ste vso pamet sveta!

Nazadnje urejeno:

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Gradnja Tušmobil GSM/UMTS omrežja od 2007 do danes (Da vam ne bo potrebno iskati po zemljevidu):
smile-1.gif

http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/107-gradnja-tušmobil-omrežja.html

Glede posodabljanje Tušmobil omrežja je pred mesecem Tušmobil podpisal s Nokio Siemens Network 3 letno pogodbo o posodabljanju in optimiziranju Tušmobil omrežja.

Je pa Tušmobil pred pol leta napovedal da bo julija 2011 imel 98% pokritost s UTMS signalom. Se je pa tudi kot edini operater pri nas zavezal, da bo pokril podeželje s UMTS tehnologijo. Tušmobil na zagon UMTS 900/2100 je čakal 1 leto in pol (od januarja 2009) in bi bilo nekaj narobe da če ne bi zagnali UMTS v vsej svoji veličini ...

Če ne bi bilo Si.mobilovih in Mobitelovih pritiskov na APEK bi Tušmobil že 1 leto prej lahko začel s UMTS 900.

Nazadnje urejeno:

kiki62

Pripravnik
6. dec 2010
49
0
6
13.gif

Tudi sam že nekaj časa prebiram te teme in preziram te zemljevide ter hvale omrežja ter oh in ah. Recimo, da vam na besedo verjamem, da ima Tušmobil najboljše omrežje. Ampak tako kot se povečuje kakovost omrežja, tako se tudi zmanjšuje število uporabnikov. In kaj ti bo najboljše omrežje, če nimaš uporabnikov? V tem primeru ti omrežje služi le za polnjenje svojega ega ali izkazovanja premožnosti, da lahko vzdržuješ mobilnega operaterja le za lastne potrebe. Skoraj si upam trdit, da ima poslovna skupina TUŠ cca. 1% od vseh naročniških razmerij prav sama kar skoraj kaže nato, da imajo res omrežje samo zase
bonk.gif
.
Nebi želel ocenjevat samega omrežja in vrednosti le tega, ampak že nekaj informacij vam govori o tem, da vse skupaj ni kaj dosti vredno:
- banke baje zahtevajo prodajo Tušmobila. Najbrž zato, ker so ugotovile, da ni toliko vreden kolikor so mu posodile denarja.
- Tušmobil se že nekaj časa prodaja. Najbrž zato, ker ga ne želi nihče kupit.
Sam občudujem Simobil kako "slabo" omrežje ima, koliko zadovoljnih uporabnikov ter dobičke, ki jih uspe ustvarit. Napram Tušmobilu, ki ima "najboljše" omrežje, veliko nezadovoljnih uporabnikov ter veliko izgubo. Kot kaže ni recept za uspeh v dobrem omrežju, ampak vse prej v čem drugem....

kiki62

Pripravnik
6. dec 2010
49
0
6
Q2 2010
Tušmobil
St. uporabnikov:164.000 -6.300
Tržni delež: 7,8% -0,3%

Zdaj pa ti brskaj
smile-1.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kiki62 pravi:
Q2 2010
Tušmobil
St. uporabnikov:164.000 -6.300
Tržni delež: 7,8% -0,3%

Zdaj pa ti brskaj
smile-1.gif

Q2 Naj bi pomenilo drugo četrtletje ane!? Posreduj novejše podatke, ti pa gledaš "Stanje na dan 30. junij 2010: 102,6% penetracija mobilne telefonije ali 2.101.700 aktivnih uporabnikov" Ta tvoj podatek ki ga navajaš je pravilen, vendar že star! V pol leta se je lahko zgodilo marsikaj. Zaprosil sem TM za natančno število uporabnikov trenutno pa da primerjamo s tvojo številko! Upam da mi pošljejo. Tudi sam nevem kaj naj pričakujem..

1 % naročnikov v Tuš holdingu je pa zagotovo dejstvo, če ima samo Engrotus d.d. v 2009 povprečno 3222 zaposlenih, 1 % od tvojega podatka pa je 1640. Samo 1% še ne pomeni da je TM zgrajeno za lastno uporabo, Slovenija je majhna, Mirko pa zgleda dovolj sposoben da ve kaj počne..
wink-1.gif

kiki62

Pripravnik
6. dec 2010
49
0
6
Podatki res niso najbolj sveži, ampak kaj pretresljivega se res ni zgodilo v tem času. Če so uspeli v drugi polovici leta pokrit izgubo iz prve polovice so naredili ogromno, več pa sigurno ne.
Če mene vprasas rezultati sami po sebi kažejo, da je to totalno spodletel projekt skupine Tuš, zato se tudi prodaja, saj je kot takšen nedobičkonosen in spominja na kakšno izmed državnih podjetij, ki vsake toliko časa zaprosi za dokapitalizacijo. Ker pa skupina Tuš ni vreča brez dna in več ne more izvajat dokapitalizacij se je odločila, da družbo proda.
Kot vas je pa že ogromno povedalo ima Tušmobil odlične storitve in odlično omrežje, ki pa v svetu kapitalizma ni odlično doker preko zadovoljnih uporabnikov ne prinaša dobička. Vse zgoraj našteto so verjetno ugotovili tudi potencialni kupci, ki se s tem razlogom niso odločili za nakup te družbe.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.