Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Tresla se je gora, rodila pa miš
smile-1.gif

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
"uporaba v Tušmobilovem omrežju...
180 sec interval
40€ strošek spremembe paketa ... "

Lahko uporabljaš v mobitelovem omrežju, samo potem je 3 minutni interval in se ti smsi, MMSi in MB zaračunajo dodatno. Če pa uporabljaš tušmobil omrežje, pa je teh 1000 enot zastonj, razen ena omejite je pri klicih v druga omrežja - to pa ni napisano kakšna je?
40€ pa mislim, da zaračunajo samo če si še zavezan s kakšnim njihovim drugim paketom, pa hočeš na brezmejne it. Popravite me, če se motim...

Cunami

Pripravnik
3. feb 2009
32
0
6
Citat:
Uporabnik Breyton pravi:
tresla se je gora...rodila se je miš....

uporaba v Tušmobilovem omrežju...
180 sec interval
40€ strošek spremembe paketa ...

Uporaba v Tušmobiloven omrežju interval 30/30
Uporaba v mobitelovem omrežju interval 180/180

40€ je menjava paketa samo v primeru prehoda iz T35 v brezmejnih 2000 ob pogoju da imaš aktiven aneks. Isto velja tudi prehod iz T70 na Brezmejnih X.

Sprememba Naročniškega paketa brez aneksa je še vedno 10€.

Sprememba naročniškega paketa na soroden paket je tudi 10€.

Cunami

Pripravnik
3. feb 2009
32
0
6
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Meni je samo sporen 180 sekunden interval v nacionalnem roamingu. Naj dajo uporabnikom možnost popolnoma blokirati nacionalni roaming (in to ne z ročno nastavitvijo omrežja). Sicer pa zelo zanimivi paketi. Me prav zanima, kakšna bo reakcija konkurence.

Lahko blokiraš nacionalni roming. V svoj telefon vneseš ukazni niz,ki ga najdeš na Tušmobilovi strani in si tako zblokiraš Nacionalni roming.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Teh 40 € se ti obračuna če imaš aneks ter greš za 4 € nižjo naročnino.

Torej jaz razumem:
- iz vesolja na brezmejnih 1000 => brez stroška oziroma 10 €
- iz 25tke ali 50tke na brezmejnih 1000 => strošek 40 €

Tko si jst predstavljam

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Torej, če prav razumem, ti bo v primeru, da si nacionalno roaming pri m@, vzelo 3 enote za minuto pogovora?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jaz sem razumel, da lahko s tistim nizom blokiraš prenos podatkov v nacionalnem roamingu. A lahko blokiraš tako, da te sploh ne spusti v mobitelovo omrežje?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Torej, če prav razumem, ti bo v primeru, da si nacionalno roaming pri m@, vzelo 3 enote za minuto pogovora?
če kličeš 15 sekund => obračuna 3 min
če kličeš 59 minut => obračuna 60 min

mminute iz m@ roaminga jemlje iz zakupljenih

SMS, MMS, GPRS ne velja na m@ roamingu

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
uni USSD je sam za blokado date in NE klicu, sms... @m se ne da v celoti blokirat...

skratka paketi za tiste, ki nimajo težav z TM signalom kar se tiče pokritosti, glavna prednost pa je ta, da lahko enote porabiš čisto po svojih željah in je jamraš, da plačuješ 30€ za T30 pa ne pošlješ niti enga MMS-a in komaj kak SMS...

vsak bo izbral to kar mu bo pasalo in bo najbolj ugodno...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
uni USSD je sam za blokado date in NE klicu, sms... @m se ne da v celoti blokirat...
Aha... se mi je zdelo. Dokler bo nacionalni roaming vključeval take pasti (180 sekundni interval in zaračunavanje ostalih storitev po ločenem ceniku), naj kar imajo take pakete...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
točn tko, al ročno prestavš na TM al pa če bi obstajala popolna blokada @m omrežja, v obeh primerih ostaneš nedosegljiv (ko ni TM omrežja) in pol bi spet jamru čez ta TM itd...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Pač mi je to problem. Saj vam ni treba razumet, ampak tako pač je
smile-1.gif

Ko bodo pa ukinili nacionalni roaming, bom pa začel razmišljat o menjavi operaterja.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
In kak je problem z ročno nastavitvijo? In kak je problem na displeju pogledat na katero omrežje si priklopljen? To imajo mobiteli že od pamtiveka.

Očitno je to nekaterim CELA ZNANOST, da morejo pred klicem pogledat na zaslon telefona in videt, če piše tušmobil
bonk.gif

tako ali tako pogledaš na zaslon koga kličeš mar ne?

mislim halo ej! komplicirate. jaz imam ročno nastavljeno tušmobil že več kot leto in pol in se mi nikoli NIKOLI ni prešaltalo na mobitelov signal.

kar se tiče paketov: zelo dobri, zelo konkurenčni, zelo prijazni do uporabnika v smislu, da lahko uporabnik SAM IZBIRA kaj bo porabljal ker sedaj si imel sms-e in mms-e v paketu čeprav jih nisi porabil si jih moral plačat (tako je pri vseh operaterjih bilo). ta možnost sedaj od tušmobila pa je res zakon.

kar se tiče 180 sek interval iz m@ omrežja: vsi tukaj na alterju SE ZAVEDAMO/ZAVEDATE, da ima tušmobil stroške pri mobitelovem roamingu in ne vem zakaj se tako spremevedate tega? če bo uporabnik gostoval na tušmobil signalu bo imel 30 sekundni interval in glede na to, da ima tušmobil zelo dobro pokritost gsm signala mislim, da to ne bo sploh noben problem.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.