Novo pri Tusmobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
evo skoraj vse (305) bazne postaje:
http://www.dreamdesign.si/googleearth/tusmobil-bazne-all.kmz

Bi rekel, da ti kar precej baznih še manjka , sodeč po podatkih na apekovi strani. Od tega ti manjka najmanj še cca. 20 % aktivnih baznih postaj po mojem mnenju, katerih ni videti, da bi bile zajete na zemljevidu, kot naprimer tista v centru Črnomlja o kateri si še pred časom pisal KLIK
wink-1.gif
.
Sicer pa je odlično videti, da intenzivno nastaja še tretje infrastrukturno mobilno omrežje
aplauz.gif
.

Lp.
vključene niso tiste, ki nimajo relejnih baznih (torej niso na apekovih straneh => ni relejne na bazni + bazna na optiki / ADSlju). Nekatere bazne se na APEKovih straneh podvajajo =>več relejnih anten na bazni postaji. Zato pridemo iz apekovih 796 baznih postaj na 305 baznih. Mora jih biti trenutno vsaj čez 50 aktivnih jih še.

Recimo na optiki mora biti tudi LJ105, ki mora biti nekje pri Pubu Legende, pa tudi tista, ki je v Murglah, ki seže do FE-ja.
smile-1.gif

Ko se pojavi bazna postaja relejna ponavadi pride na APEKove strani čez 3-6 mesecev. Torej čakam, da se črnomaljska pojavi tudi na APEKovih straneh
smile-1.gif

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
moje mnenje je, da je žalostno, da se gradi tretje omrežje... če bi se operaterji znali zmenit med seboj, bi lahko imeli eno omrežje, katerega vzdrževanje bi bilo cenejše kot vzdrževanje vseh treh in posledično bi (mogoče, ampak samo mogoče) bile tudi cene nižje...

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
mobitel in simobil sta se dogovorila, da imata nekatere bazne skupaj (v odročnejših krajih).

Se mi zdi da imata SI.mobil in Tušmobil vsaj eno bazno tudi že skupno.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik tafrishnzelen pravi:
moje mnenje je, da je žalostno, da se gradi tretje omrežje... če bi se operaterji znali zmenit med seboj, bi lahko imeli eno omrežje, katerega vzdrževanje bi bilo cenejše kot vzdrževanje vseh treh in posledično bi (mogoče, ampak samo mogoče) bile tudi cene nižje...

Hja, a ni bolje, da je samo eno omrežje? Mobitelovo, kakopak.
evil.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
So pri Tušu kakšne napake pri prenosu minut? Meni je preneslo vse minute, ne samo 300 (pa ni prvi prenos, ko je omogočeno 1000 min).
V sporočilu pa javili, da se prenašajo samo minute, pridobljene v januarju (ker samo xx minut napisali, da se prenesejo). Dejansko so se pa čisto vse.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Če si aktivacijo naredil prvič, so se ti prenesle vse zbrane minute. Sicer pa si jih lahko dobil le od Januarja ker so se stare zbrisale.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Aktivacija je bila narejena decembra, januarja se mi je v skladu z njihovim pravilnikom preneslo 300 minut.
Ostalo mi jih je še 1xxx. Sedaj so mi pa vseh teh 1xxx minut prenesli, ne le 300 kot bi mogli.
Minute so se brisale pa samo nepovezanim.

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Ja sem tudi jaz to opazil.
Mogoče so spremenili pravilnik, ker se je folk preveč "bunil" zaradi zbrisanih minut
smile-1.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Ja sem tudi jaz to opazil.
Mogoče so spremenili pravilnik, ker se je folk preveč "bunil" zaradi zbrisanih minut
smile-1.gif

V klicnem pravijo, da je prišlo do napake pri nalaganju, tako da splošni pogoji veljajo normalno še naprej, vendar vsem tistim katere so se minute preveč prenesle, med katere sem tudi sam
grin1.gif
.

Lp.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
lahko za primerjavo dodaš še od @m in s! bazne?
za simobil bi se dalo, samo čas si moram vzet. Je pa malo več baznih pa to
smile-1.gif
bomo videli če se mi bo dalo, mi je trenutno važno da mam zemljevid svojega operaterja.

pri tušu je malo lažje, ker jih bo še enkrat toliko baznih kot jih je trenutno na zemljevidu
smile-1.gif

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
V okolici Medvod ti manjkata bazni v Mednen ny gasilskem domu, ter v vasi Sora na cerkvi

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.