Novo pri Tusmobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Citat:
Uporabnik Sokol pravi:
Od kdaj pa so ti podatki?
iz apekove strani. isto shemo se lahko naredi tudi za m@ in s!. So pa bazne samo tiste, ki imajo tudi gor relejne postaje. Lokacija je nekje do 100 metrov natančno.
Če prav razumem, to pomeni, da niso vse in da jih ima Tušmobil še več.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
tle na dolenjskem bi rekel da so čisto vse. Možnost pa je da kakšna ni: primer: bazna priključena na ADSL ali optiko in nima relejne postaje do nobene druge.

Na dolenjskem jih bo bilo vsaj 96 baznih postaj. Tiste, ki jih ni od SE600 do SE696 so v gradnji ali čakajo na dovoljenja.

Bom pa naredil isto tudi za Ljubljano, da vidim točne lokacije ter koliko jih je.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Pa imaš pravico širiti na nek način poslovne skrivnosti Tušmobila naokrog? Da se ti ne bo prikazal kdo na vratih in ti nadel betonske škorenjce, pa čof v vodo?
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
sej to so javno dostopne informacije (ime bazne, lokacija):
http://www.apek.si/sl/frekvenc...;y=7&stran=

pa še spodaj na tej strani imaš gumb za izvoz v Excel dokument
wink-1.gif

Sej za Si.mobil in Mobitel za Dolenjsko tudi mislim narediti. Da vidim kakšna situacija in koliko baznih (in s tem od kje lovi na določenem območju) je pri njiju. Tušmobil je edino bil prvi, ker je moj primarni operater.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
večkrat hodim po terenu pa vidim nna katero bazno sem priklopljen, koliko km je oddaljena, itd ... Pa seveda kje približno bo morala še stati bazna. Če samo simobilove dam v zemljevid bom dobil kje vse bodo še prišle bazne postaje. Vsaj vsi 3 operaterji bazne zelo podobno postavljene.

Ko se hodi po terenu je vedno treba imeti prižgan program CellTrack. Da se vidi na kateri bazni si in kakšna je moč signala.

aja deky: vse najboljše
smile-1.gif

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Ja, saj to iskanje baznih postaj je kar zanimiva rekreacija
smile-1.gif

Včasih (ko se mi je še dalo), sem jih tudi sam "iskal" in jih nekaj tudi poslikal (aja, so prilepljene na unem drugem forumu)
smile-1.gif

Lithium

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
deklina pri pooblaščenem prodajalcu mi je povedala da bo valentinova akcija 2 x LG POP v paketu 30 pa 1 €.

Mpodlesnik

Pripravnik
23. jan 2010
41
0
6
Rajš bi dal 2 HTC pa je to to
smile-1.gif
Še vedn čakam tattoo-ja pr tušmobilu. Ampak bom vrjetn prej prestopo k simobilu, ko bo pa tuš dobil tattoo-a

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kolikor vem se bo število zapsolenih pri rumenem operaterju s 1. 3. 2010 zmanjšalo. Več pa naj napišejo tisti, ki to poznajo zelo od blizu...

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
sej se je zmanjševalo že prejšnje leto. nič novega. če odpišejo prave ljudi (take ki delajo vrtičke), potem je lahko kvaliteta na enakem nivoju.

kenslajo tudi pooblaščene prodajalce (tiste, ki jim posel ravno ne cveti). zaradi neplačanih obveznosti pa tudi pooblaščenci kenslajo tušmobil.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa ne pozabimo, da bodo tisti, ki so še sposobni, ob tej poslovni politiki začeli sami intenzivno iskati službo drugje. To pa je največja nevarnost.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik Mpodlesnik pravi:
Rajš bi dal 2 HTC pa je to to
smile-1.gif
Še vedn čakam tattoo-ja pr tušmobilu. Ampak bom vrjetn prej prestopo k simobilu, ko bo pa tuš dobil tattoo-a

cenovno sta htc in lg vsak na svoji strani cenovne lestvice,..
b

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
evo skoraj vse (305) bazne postaje:
http://www.dreamdesign.si/googleearth/tusmobil-bazne-all.kmz

Bi rekel, da ti kar precej baznih še manjka , sodeč po podatkih na apekovi strani. Od tega ti manjka najmanj še cca. 20 % aktivnih baznih postaj po mojem mnenju, katerih ni videti, da bi bile zajete na zemljevidu, kot naprimer tista v centru Črnomlja o kateri si še pred časom pisal KLIK
wink-1.gif
.
Sicer pa je odlično videti, da intenzivno nastaja še tretje infrastrukturno mobilno omrežje
aplauz.gif
.

Lp.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.