Novo pri Tusmobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Tomice

Zelenc'
14. dec 2009
13
0
1
Ali kdo ve, ali je pri Tušmobilu možno izklopit prenos podatkov v vseh drugih omrežjih razen v domačem Tušmobilovem?
V Tušmobilovem omrežju imam zakupljen prenos 1GB, v ostalih pa prenosa podatkov sploh ne bi imel.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Najlaže je, če greš na nastavitve aparata, izbira omrežja, način izbire, ročno, pa Tušmobil. Jaz imam tudi tako nastavljeno pa nimam nobenih problemov niti s prenosom, niti s signalom.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Neuradno v roku 14 dni novi paket in nekaj novih telefonov, ter znižanje cen ostalih nekaterih modelov v nižje pakete.

Tomice

Zelenc'
14. dec 2009
13
0
1
To je res, kaj pa v primeru ko si na poti in nimaš vseskozi Tuševega signala. Seveda izklopim prenos podatkov, lahko pa nanj pozabim in že imam zaračunano dodatno porabo. Imam telefon HTC Hero in probleme z obračunavanjem prenosa podatkov, ko nisem v Tuševem omrežju, telefona pa sploh ne uporabljam.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
A Tušmobil nima storitve prepovedi GPRS roaminga v Mobitelovem omrežju?

Tomice

Zelenc'
14. dec 2009
13
0
1
Pa saj to bi tudi rad, sem klical klicni center, rekli so mi da ne gre izklopiti GPRSja samo v Tušmobilovem omrežju vendar jim ne verjamem, zato sprašujem tukaj

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Tomice pravi:
To je res, kaj pa v primeru ko si na poti in nimaš vseskozi Tuševega signala. Seveda izklopim prenos podatkov, lahko pa nanj pozabim in že imam zaračunano dodatno porabo. Imam telefon HTC Hero in probleme z obračunavanjem prenosa podatkov, ko nisem v Tuševem omrežju, telefona pa sploh ne uporabljam.

Glede na to, da uporabljaš HTC HERO, ne bi ti smel biti problem nastaviti DATA ROAMING pri nastavitvah prenosa podatkov, če se ne motim, kjer obkljukaš in potem ti velja prenos samo še za domače omrežje
wink-1.gif
.

Operater ti lahko zgolj omeji prenos podatkov na splošno, če želiš, vse ostalo je odvisno od funkcije aparata in ti jo imaš
grims-1.gif
.

Lp.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ja komu drugmu boš pa vrjeu če ne klicnem centru, zato pa so tm da ti povejo kaj in kako... lahko izklopiš celotni GPRS ne pa glede na omrežje...

@dekster - misliš odkljukan Data Roaming...? če bo obkljukan bo omogočen...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
problem herota, ali tuš mobila (ne ve nihče) je da je data roaming seveda izklopljen z tisto lepo kljukico, telefon tudi ne gre na gprs ko si v mobitel omrežju, ampak nekako vseeno vsak mesec na račun pride par € iz gprs gostovanja v mobitel omrežju
stupid-1.gif
meni se to isto dogaja in jih imam šalabajzerjev pun qurac, tak da grem naslednji mesec na mobitel, ker se niti pod razno ne mislim za vsak račun vsak mesec yebat z njimi kdo ima prav in kdo ne

Tomice

Zelenc'
14. dec 2009
13
0
1
Ali ni zanimivo, da mi tudi v primeru izklopljene funkcije DATA ROAMING in z uradnimi nastavitvami Tušmobila vseeno zaračunava prenos podatkov v mobitelovem omrežju

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Nekateri telefoni smatrajo data roaming vse kar ni domače omrežje, nekateri pa vse kar ni omrežje v domači državi - omogočajo uporabo GPRSa v drugem omrežju domače države. Slednje je sploh aktualno recimo v ZDA, kjer si operaterji izposojajo omrežja, kot si ga pri nas Tušmobil od Mobitela. Zato pazljivo in ne krivit za vse Tušmobil !!

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
ne razumeš. ko si v mobitel mreži, grps ne dela! ni šans da bi bilo kaj delalo. ko prideš na tušmobil, dela normalno, s strani aparata očitno preprečitev grps roaminga dela normalno. torej vse je ok. ampak vseeno pa dobiš na mesec par € gprs roaminga
stupid-1.gif

Tomice

Zelenc'
14. dec 2009
13
0
1
Jaz sem dobil dodatno zaračunano za dobrih 15€ (seveda brez da bi mi internet delal v Mobitelovem omrežju)

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
Citat:
Uporabnik Tomice pravi:

to rešiš tako, da nastaviš na HEROTU, da ti v romaingu ne prenaša podatkov. To pomeni, da klice boš lahko imel vedno..tudi, če preklopi na mobitel, podatki pa se ti bodo prenašali samo, ko boš na tušmobil omrežju.

Preverjeno deluje tako!

Tomice

Zelenc'
14. dec 2009
13
0
1
To kar piše velja za G1. Sem zadevo preizkusil na Herotu tako, da sem ga povrnil na tovarniške nastavitve, dodatno nisem instaliral nobenih programov, vendar dodaten prenos podatkov vseeno zaračunan.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
sam ocitno neka aplikacija nabija dodatno porabo, mogoce vreme ali kaj podobnega?.... a nimata Hero in G1 isti OS?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Saj Tuš brez problema preveri trditve in zato verjetno takšne reklamacije zavrača, folk pa se potem huduje, ker domneva da je njihov mobilnik ueberalles.

Jaz če grem v tujino in da si onemogočim GPRS, vpišem v GPRS nastavitve kako budalaštino, recimo neobstoječ GPRS APN in je mir. Dovolj je da dodaš eno črko v APN, kar potem enostavno popraviš.

Recimo Google Maps zna delati v ozadju, pojeban APN ga pa lepo zjebe.
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.