Novo pri Tušmobilu III.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

MobiForum

Zelenc'
6. okt 2008
16
0
1
Citat:
Uporabnik Bitch_Muchanon pravi:
Kdo pa govori o omrežju?
Govoriva o pravočasnem zagotavljanju storitev v skladu s pridobljeno licenco.
Tušmobil je štartal svoje omrežje pred 1.6.2007, res pa da niso zagnali komercialno.

Da so štartali tudi pozno APEK vidi ker je mobitel zavlačel nacionalni roaming za tuš. To priznava v novi študiji. V obeh primerih T-2 in TUšmobil je moral APEK da je m@ podpisal za nacionalno gostovanje. Zdaj pa APEK dela red, določa najmanjšo ceno ki lahko operater, ki ponuja omrežje vzeme drugemu operaterju in sedaj bo pesmca drugačna. Končno je začela regulator nekaj početi na trgu.

Si.mobil in Mobitel bosta (predlog APEKa) da bosta oba morala dati omrežje na voljo vsem operaterjem (cenik nacionalni roaming in MVNO bo ista cena):
- Cena dostopa do javnega mobilnega telefonskega omrežja družbe Si.mobil in Mobitel za veleprodajno storitev nacionalnega gostovanja in MVNO mora biti stroškovno naravnana in sme znašati največ 0,0365€ na minuto klica brez DDV.
- Cena odhodnega SMS sporočila za veleprodajno storitev nacionalnega gostovanja in MVNO mora biti stroškovno naravna in sme znašati največ 0,0037€ brez DDV.

Nazadnje urejeno:

MobiForum

Zelenc'
6. okt 2008
16
0
1
Tušmobil ima do 15. oktobra 93.000 uporabnikov od tega 62.000 naročnikov in 31.000 predplačnikov. Torej je že dosegel 5 % tržni delež na mobilne trgu.

še iz financ:
Simobil je v tem obdobju pridobil dva odstotka, Debitel in Izimobil pa izgubila manj kot pol odstotka. Poleti smo dobili četrtega mobilnega operaterja T-2, ki je od julija po besedah direktorja Matevža Turka pridobil že slabih pet tisoč uporabnikov. Po mnenju poznavalcev ima Tušmobil veliko možnosti, da se na trgu uveljavi kot resen akter, in sicer predvsem zaradi strategije lojalnosti in povezave posameznih blagovnih znamk Skupine Tuš.

george

Zelenc'
17. feb 2008
16
0
1
Ali se že da prenesti predplačniško številko TUŠ na naročniško ? Od začetka vem da ni šlo. Sem razmišljal, da jo najprej prestavim na IZI in potem nazaj na TUŠ naročniško ? kaj pravite ?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
po zadnjih informacijah ne gre,...
vidim pa da uporabljajo zadevo da se številka porta na Si.mobil nato pa nazaj na tuš kot naročniško,...

b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
številka se lahko prenese vsakič ko nisi v postopku prenosa, imaš aktivno številko, puk ali račun ki ni starejši od 90 dni,...
ostalo so podrobnosti

b

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Po tvoji logiki, ce bi imel tus zgolj 100 narocnikov mu ni treba postaviti vec kot 5 baznih? Kaj pa ce si trije uporabniki iz Kopra, dva iz NM, eden iz KR....? Ne omenjaj in ne tlaci sedaj roaminga v to. Omrezje moras imeti v celoti zgrajeno ce zelis biti v igri. Tako ali drugace.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Jaz mislim, da je bilo malo utopično pričakovanje, da se bo nacionalno gostovanje furalo v nedogled, že iz vidika stroškov. Tušmobil v kar precej segmentih ponuja definitivno najceneše storitve. V večjih mestih dosega celo boljšo kakovost omrežja od ostalih dveh in lej ga zlomka, najprej se bo pač od nacionalnega gostovanja odklopilo Ljubljano. Ta isto Ljubljano, ki je cela prestreljena z Tušmobilovim signalom. Torej brez panike, Zgornje in Spodnje Vukojebine se še ne bo odklapljalo.
wink-1.gif

Samo omrežje se pa gradi najhitreje od vseh do sedaj v Sloveniji. Gradijo pa ga strokovnjaki, ki so v Sloveniji in svetu postavili kar nekaj omrežij in z najnovejšo opremo. Torej niso potrebne žalitve zoper kadrovske zadeve, konec koncev ljudje prihajajo tudi iz M@, S!, kjer so tudi marsikaj dobrega napravili, pri Tušmobilu pa gredo še par korakov dlje.
grims-1.gif

Ogo

No khm... kdo je strokovnjak je lahko stvar razprave. Ste pa dobili tudi veliko "strokovnjakov" oz ljudi ki veliko vedo o svojem podrocju a se vseeno prevec cenijo. In za marsikoga si ne zeli da bi sel korak dlje kot v prejsnji sluzbi =)

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Hočem le povedat, da podcenjevanje ni na mestu.
V odnose, kakršne ste imeli na nekoč skupni firmi, pa ne želim iti. Vsak kovanec ima namreč dve plati.
wink-1.gif

Ogo

MobiForum

Zelenc'
6. okt 2008
16
0
1
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Po tvoji logiki, ce bi imel tus zgolj 100 narocnikov mu ni treba postaviti vec kot 5 baznih? Kaj pa ce si trije uporabniki iz Kopra, dva iz NM, eden iz KR....? Ne omenjaj in ne tlaci sedaj roaminga v to. Omrezje moras imeti v celoti zgrajeno ce zelis biti v igri. Tako ali drugace.
to je v Evropi praksa: To delajo Vodafoni, T-Mobili, Orangi ...

Vzel bom irskega operaterja Meteor ki je začel delovati v letu 2001. 2 leti je imel popoln nacionalni roaming pri O2, potem pa počasi ukinjal. Dokončno je nacionalni roaming ukinil leta 2007. ja kar 6 let v zelo odročnih predelih je bil roaming.

Torej Tušmobil gre po isti poti kot ostali operaterji v tujini.

Ti mi povej zakaj če je dobro pokrito v lj zakaj ne ukiniti nacionalnega roaminga tam? Odgovor je sila preprost. V ljubljani ne bo roaminga, vse bo šlo po domačem omrežju in mobitelu ne bodo za gostovanje plačali niti prebite pare. Torej bo bil večji dobiček. Če je več denarja se gradijo tudi bazne drugod hitreje.

Omrežje bi bilo že zgrajeno če:
- ne bi rabil dovoljenj za postavitev bazne postaje
- pritožb glede na lokacijo
- registracija baznih in frekvenc ...

to ni tako preprost postopek, pa se gradi omrežje od ostalih operaterjev najhitreje doslej. čez 200 baznih čaka na vklop, ampak to bo ko bodo vsa dovoljenja bla. bolje met vse papirje, kot pa da ti potlej inšekcija gre porušt.

Drugače pa še kar nekaj baznih psotaj ni vključenih v Ljubljani. Torej bodo še dodatne ble. Ampak za zdaj jih je dost, se dela da jih bo še več. Če se operater zna prilagajat, je to ključ do uspeha.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Se enkrat si preberi tvoj post na katerega sem odgovarjal in nato se moj odgovor. Teoreticno naj bom edini tusev narocnik. Torej se boste zadovoljili z eno anteno v domzalah? Se enktrat, ce hoces biti v igri moras imeti omrezje, sposojeno ali lastno. In zatorej ne iskat izgovorov zakaj ima nekdo slabse omrezje ali manj anten. Mene kot uporabnika v prvi fazi zanima samo to, da imam kvaliteten in uporaben signal prakticno vsepovsod. In meni se hebe koliko manj anten ima simobil od mobitela (vsaj po tvoji logiki bi tako moralo biti), ker da bi simobil obdrzal mene kot narocnika bi moral imeti (spet po tvoji logiki) omrezje zgrajeno za 1,5 mil uporabnikov.ž

Se pa strinjam, da ce imas lastno infrastrukturo zakaj bi placeval za najeto. Ampak se bojim simobil sindroma in vsem tusevim uporabnikom zelim veliko vec srece in cimmanj tezav z omrezjem.

mobiforum1

Pripravnik
20. okt 2008
31
0
6
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Se enkrat si preberi tvoj post na katerega sem odgovarjal in nato se moj odgovor. Teoreticno naj bom edini tusev narocnik. Torej se boste zadovoljili z eno anteno v domzalah? Se enktrat, ce hoces biti v igri moras imeti omrezje, sposojeno ali lastno. In zatorej ne iskat izgovorov zakaj ima nekdo slabse omrezje ali manj anten. Mene kot uporabnika v prvi fazi zanima samo to, da imam kvaliteten in uporaben signal prakticno vsepovsod. In meni se hebe koliko manj anten ima simobil od mobitela (vsaj po tvoji logiki bi tako moralo biti), ker da bi simobil obdrzal mene kot narocnika bi moral imeti (spet po tvoji logiki) omrezje zgrajeno za 1,5 mil uporabnikov.ž

Se pa strinjam, da ce imas lastno infrastrukturo zakaj bi placeval za najeto. Ampak se bojim simobil sindroma in vsem tusevim uporabnikom zelim veliko vec srece in cimmanj tezav z omrezjem.
1 antena je, prihajo še nove. Tušmobil postavi najprej eno anteno. Potem pa lahko iz te antene pošilja drugi anteni v domžalah.

V novem mestu je trenutno tudi samo ena, a se že gradijo nove bazne. In so na tej edino v novem mestu že postavljeni relejne postaje, ki bodo povezave nove bazne v novem mestu.

Drugače kvaliteten signal imaš => Mobitelov roaming, v Ljubljani kjer je omrežje že na zadovoljivem nivoju pa Tušmobilov.

Tisti, ki so delali primerjavo in ugotovili da je Mobitelovo omrežje najboljše so ugotovili => v Ljubljani je bila boljša kakovost klica Tušmobila kot od Mobitela in Simobila. Pomembna je tudi kakšno opremo uporabljajo (Tušmobil uporablja antene dobavljene iz leta 2007 od Nokie Siemens Networks). mobitel pa antene še iz prejšnjega tisočletja.

Tisti ki gradijo tušmobilovo omrežje so zgradili tudi že vegino, simobilovo in mobitelovo, potem pravš da so nesposobni tudi te ko so gradil druga omrežja? še zdaleč od resnice je to.

zdej jih je vključenih približno 250 do 300 antenc, konec leta 2009 pa med 500 in 600 baznimi. malo premisli kar govoriš. Do konca leta 2009 pa verjem pri tušmobilu ne bo 500.000 uporabnikov. torej to omrežje ki zdej ponuja je trenutno čisto dovolj še za 2 leti.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Kaj v NM ma samo 1 anteno?
Jih ma v CE, sicer je večje, orenk več (tam ene 6 zihr). 1 ma pa bliz doma, da mu normaln vleče.

mobiforum1

Pripravnik
20. okt 2008
31
0
6
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Kaj v NM ma samo 1 anteno?
Jih ma v CE, sicer je večje, orenk več (tam ene 6 zihr). 1 ma pa bliz doma, da mu normaln vleče.
ja aktivno, jih je pa kar še nekaj neaktivnih. bodo kmalu tudi te online

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Tudi jaz grem na tusmobil. Tudi, ce omrezje ni super duper dobro, mobitel mojega denarja vec ne vidi. Vsak mesec mam vecji racun, ker vsi bliznji odhajajo z mobitela jaz pa posledicno drazje impulze. Za 20€ vec raje placam kako rundo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.