Novo pri Telekom Slovenije III.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa toliko me še ne moti pretikanje med kanali, imam čas, je pa res neuporabno previjanje naprej in nazaj. Tisto pa je res šajba.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Lahko potrdim, od vseh vmesnikov mi najbolj ustreza ta od T2, EON je malo za njim, ostalih pa niti ne poznam nekaj ampak dvomim, da je proti tem dvem še kaj dosti za izboljšati.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Pa toliko me še ne moti pretikanje med kanali, imam čas, je pa res neuporabno previjanje naprej in nazaj. Tisto pa je res šajba.
No zdaj veš kaj sem mislil, ko sem ti v sosednji teme glede prehoda napisal, da je Telekomov TV vmesnik "zadaj" v primerjavi s Telemachovim in T-2jevim...
Ja, saj pravim od poletja smo tukaj, ni bilo ene samcate težave s Telemachom. Kaj misliš s tem da je za tvoje pojme vmesnik zadaj? Kateri vmesnik? Čigav?

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
390
178
43
Govorni ukazi niso problem, ker jih ne uporabljam. Problem je, da dokler niso vsi kanali na tej aplikaciji je to polovičarska rešitev. Dam pa možnost, da so to kaj popravili v zadnjem času, ker že nekaj časa nisem spremljal.
mi imaMO mega SHEMO in kup dodatnih opcij in VSE deluje tudi na NEO LITE, kvaliteta (smo na optiki) prav tako vrhunska.. delujejo tudi vse opcije ogled nazaj z 7 dni, pa soriranje po tematiki,... NIČ ne ostaja kar bi me vleklo nazaj na NEO BOX

raners

Majstr
4. mar 2008
2.827
442
83
Huh, mi pa imamo doma telekomov NEO in seveda smo ga najbolj navajeni... Ampak pri mojih starših imajo telemach EON, pri tastu pa T2 in njihovo TV... In nebi menjal telekomov NEO za nič od naštetega, četudi so pol cenejši... Verjetno nisem navajen EONa in T2, ampak kar se tiče uporabniške izkušnje, so oboji še daleč za telekomovim NEO... Od prižiga TV (z enim daljincem) do vsega ostalega.... ;)

Pač moje mnenje... ;) Imamo različne oči in izkušnje... ;)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Zanimivo, jaz pa ko sem na NEO-tu imam občutek da sem se vrnil nazaj v Jugoslavijo (pri primerjavi z EON-om).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Mi imamo pa doma T-2 in ko primem pri žlahti v roko telekomov NEO, me ima, da bi daljinec nekam zabrisal. Previjanje pri časovnem zamiku je za znoret. Pri T-2 imaš lepo časovni trak in previješ 5 minut reklam naprej kot keks, pri NEU loviš tiste momente naprej in nazaj, vsakič pa aparat rabi čas, da previjanje ustavi in vedno zgrešim. Šaltanje kanalov počasnejše kot na Č/B televizijah v Jugi. Obupen daljinec brez številk, ko pa hočeš uporabit glasovno upravljanje, po petih poskusih itak reče, da ne dela in da resetiraj škatlo. :mad:

Skratka, hvala, ampak ne, hvala.

• Haha
Reactions: Lord_Raiden

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No stopimo na bremzo. Nevem na čem ima ta tvoj žlahtnik NEO. Pri previjanju se strinjam, groza, neuporabno, počasno. Kar se pa tiče pretikanja, je hitro, predvsem med temi kanali ki so gledljivi, če pa prešaltaš na nek X kanal pa zna potrajat. Kar se pa tiče glasovnega upravljanja meni deluje vrhunsko. Tukaj sem bil res presenečen.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Meni je NEO prav všeč. Glasovno ukazovanje je super, tudi glede hitrosti nimam pripomb, tudi premikanje naprej (pri ogledu za nazaj) meni deluje v redu (pač izbereš, kako hitro naj predvaja 4x, 8x ...).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Meni je NEO prav všeč. Glasovno ukazovanje je super, tudi glede hitrosti nimam pripomb, tudi premikanje naprej (pri ogledu za nazaj) meni deluje v redu (pač izbereš, kako hitro naj predvaja 4x, 8x ...).

Ja deluje ti vredu ker nisi imel Telemacha. Pa govorim o delovanju na optiki. Kako je na raznih VDSLih in podobnem ne vem.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No ja, pretiravati pa res ni treba. Jaz sem prešel iz Telemacha na Telekom, pa ne vidim nobene zelo velike razlike v delovanju. Pa zakaj si torej prostovoljno šel na toliko slabšega ponudnika?

Nič hudega, vse ok, samo pogovarjamo se! Šel sem ker se mi je iztekla vezava in ker sem dobil ponudbo ki je nikakor nisem mogel zavrniti. Tudi Arena Sport-i odtehtajo svoje! Sicer pa sem še vzporedno vedno na EON-u vendar preko aplikacije.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
Nič hudega, vse ok, samo pogovarjamo se! Šel sem ker se mi je iztekla vezava in ker sem dobil ponudbo ki je nikakor nisem mogel zavrniti. Tudi Arena Sport-i odtehtajo svoje! Sicer pa sem še vzporedno vedno na EON-u vendar preko aplikacije.
Mene so dobili "nazaj", ko sem lani dal zahtevek za prenos k A1, ko so imeli akcijo -50% off dve leti, in sicer dobil sem boljšo ceno za komplet storitev kot kjerkoli drugje za obdobje 2 leti.

Prej sem jih prosil za kakšen dodaten popust itd, kot dolgoletni navadni in poslovni uporabnik (20+let in nič), potem pa so me sami kontaktirali, da če prekličem pri A1, da mi dajo še boljšo ponudbo.

Meni je to pač top, ker ima v našem kraju samo Telekom centralo in sem imel izredno slabo izkušnjo s T-2 v gostovanju pri Telekomu, ko je prišlo do okvare v centrali in sem čakal celih 14 dni, da pride telekom odpraviti napako, medtem ko smo na telekomu, če je kaj narobe pridejo praktično takoj (za poslovne uporabnike).

Ravno ta mesec sem reklamiral račun za mesec december 2021, ker je prihajalo do motenj v delovanju (7dni je bila napaka prijavljena in v 7 dneh odpravljena), dobil dobropis za celotno mesečno naročnino za fiksne storitve.

Pri T-2 so mi ponudili nekaj € takrat, tako da pri nas ostajamo pri Telekomu, verjetno za vedno.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Mene so dobili "nazaj", ko sem lani dal zahtevek za prenos k A1, ko so imeli akcijo -50% off dve leti, in sicer dobil sem boljšo ceno za komplet storitev kot kjerkoli drugje za obdobje 2 leti.

Prej sem jih prosil za kakšen dodaten popust itd, kot dolgoletni navadni in poslovni uporabnik (20+let in nič), potem pa so me sami kontaktirali, da če prekličem pri A1, da mi dajo še boljšo ponudbo.

Meni je to pač top, ker ima v našem kraju samo Telekom centralo in sem imel izredno slabo izkušnjo s T-2 v gostovanju pri Telekomu, ko je prišlo do okvare v centrali in sem čakal celih 14 dni, da pride telekom odpraviti napako, medtem ko smo na telekomu, če je kaj narobe pridejo praktično takoj (za poslovne uporabnike).

Ravno ta mesec sem reklamiral račun za mesec december 2021, ker je prihajalo do motenj v delovanju (7dni je bila napaka prijavljena in v 7 dneh odpravljena), dobil dobropis za celotno mesečno naročnino za fiksne storitve.

Pri T-2 so mi ponudili nekaj € takrat, tako da pri nas ostajamo pri Telekomu, verjetno za vedno.
To, da Telekom namerno zavlačuje z odpravo napak, če naročnik ni njihov je povsem jasno... Zagotovo so ponosni na to prakso.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Da T2 in A1 sploh nima svoje tehnične službe pa vam je tudi znano.
No Telemach ovci pridejo tudi v Nedeljo.

Ampak sedaj sem pri Telekomu ker 37 eur proti 86 eur je dovolj velik razlog za menjavo.
Res je da imaš malo manj programov in videoteko ko moraš vse plačati ter 10x počasnejši Internet v DL.
Ampak se da z tem shajati.
Ker po pravici tako hitrega interneta sploh ne potrebujem.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Da T2 in A1 sploh nima svoje tehnične službe pa vam je tudi znano.
No Telemach ovci pridejo tudi v Nedeljo.

Ampak sedaj sem pri Telekomu ker 37 eur proti 86 eur je dovolj velik razlog za menjavo.
Res je da imaš malo manj programov in videoteko ko moraš vse plačati ter 10x počasnejši Internet v DL.
Ampak se da z tem shajati.
Ker po pravici tako hitrega interneta sploh ne potrebujem.
Tehnična služba ostalih operaterjev nima kaj delati v telekomovih centralah, ker za to niti nimajo pooblastila.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Ja ja, ker se vsi šlepajo na Telekomovo infrastrukturo.
Ki pa je v dobrem delu države kot da bi ostali v času Jugoslavije.

Nazadnje urejeno: