Visokotlačni čistilnik - realne potrebe

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
2.001
47
48
Kakšen pritisk naj ima visokotlačni čistilnik za povprečno pranje avta (in eventuelno še kakšne betonske površine)? Vidim, da bo Lidl sedaj prodajal ene za 110 barov (delovni pritisk 80 barov), skoraj identičnega imajo v redni ponudbi tudi v Bauhausu. Gredo pa številke tako pri pritisku kot cenah lahko precej v višave, zato me zanima, kakšna je realna specifikacija za uporabo. (Verjetno je podobno kot pri vseh marketinških forah glede številk...)

Robert

Guru
21. jul 2007
2.686
523
113
Tolmin
Meni tak zadostuje.
Če pa želiš lupiti barvo z avta ali rezati beton pa kupi ogrevanega z vsaj 300 barov.
Zakaj sem napisal tako - za domačo uporabo in neizkušene uporabnike so največkrat dovolj "Bau-bau" različice - tudi zaradi varnosti ;)

• Všeč mi je
Reactions: tony in Commodore

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.158
236
63
Kakšen pritisk naj ima visokotlačni čistilnik za povprečno pranje avta (in eventuelno še kakšne betonske površine)? Vidim, da bo Lidl sedaj prodajal ene za 110 barov (delovni pritisk 80 barov), skoraj identičnega imajo v redni ponudbi tudi v Bauhausu. Gredo pa številke tako pri pritisku kot cenah lahko precej v višave, zato me zanima, kakšna je realna specifikacija za uporabo. (Verjetno je podobno kot pri vseh marketinških forah glede številk...)
Jaz imam Karcher K4 Power Control Car & Home, kupljen leta 2022. Tlak do 130 barov, štelaš moč pritiska glede na to, kaj želiš oprati, pa cel kup nastavkov ima.
Za pranje avta, tlakovcev, raznih površin. Ja, tudi barvo lušči pod največjim pritiskom.

2025-07-05_10-39-45.png

igi

Guru
13. okt 2007
5.739
1.312
113
Celje
mogoče poglej še pretok vode. Ker sam tlak ti nič ne koristi, če ni količine.
Imam enega "žepnega", ki je fajn za klimo oprati, za avto je pa kr žalost, ker premalo vode spravi skozi.

• Všeč mi je
Reactions: tony

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
103
17
18
Se priključim z variacijo: iščem baterijski visokotlacni, pranje koles in avta pred blokom.
Ima kdo izkusnje z aliekspres mašincami, nekatere so kompatibilne z modrimi baterijami… cene so od 30€ naprej.
Pritiska ne rabim, rezervoar zunanji (kantica), bolj mi je važno, da je dobro narejen in bo delal…
Karcher ima sicer namenskega baterijskega za ene 120€, vendar mi je vgrajen rezervoar bolj slabost, ker moram komplet potem nositi v 3. nadstropje …

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.630
98
48
Kot je napisal igi, baterijski so primerni za klime prat, za vse ostalo pa ni dobolj pretoka.
Bosch, Makita in DeWalt imajo za omenjeno delo primerne strojčke, ki stanejo 120€+, kitajski noname za 30-70€+ pa niso niti za rože zalivat.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.573
481
83
Se priključim z variacijo: iščem baterijski visokotlacni, pranje koles in avta pred blokom.
Ima kdo izkusnje z aliekspres mašincami, nekatere so kompatibilne z modrimi baterijami… cene so od 30€ naprej.
Pritiska ne rabim, rezervoar zunanji (kantica), bolj mi je važno, da je dobro narejen in bo delal…
Karcher ima sicer namenskega baterijskega za ene 120€, vendar mi je vgrajen rezervoar bolj slabost, ker moram komplet potem nositi v 3. nadstropje …
Link prodaja Amazon.de bi znal bit ceneji. Sosed ga ima za bicikl in kot pripomocek za kampiranje. Zadovoljen.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
2.001
47
48
Kot je napisal igi, baterijski so primerni za klime prat, za vse ostalo pa ni dobolj pretoka.
Bosch, Makita in DeWalt imajo za omenjeno delo primerne strojčke, ki stanejo 120€+, kitajski noname za 30-70€+ pa niso niti za rože zalivat.
Scheppach in Parkside načeloma nista kitajska, pa sta v "30-70" cenovnem rangu:

tony

Guru
23. jul 2007
10.389
1.721
113
mogoče poglej še pretok vode. Ker sam tlak ti nič ne koristi, če ni količine.
Imam enega "žepnega", ki je fajn za klimo oprati, za avto je pa kr žalost, ker premalo vode spravi skozi.
Kaj konkretno se pere z s štrajfiksom na klimi? Pred časom si pisal, da se razstavi notranjo enoto in opere ventilator.

Pa je s štrajfiksom smiselno prati še kaj drugega? Hladilnilna rebra notranje enote se samo opere s peno ali alkoholom? Če se razstavi ohišje zunanje enote se hladilna rebra nato samo spiha s kompresorjem?

tony

Guru
23. jul 2007
10.389
1.721
113
Teden ali dva nazaj je Lidl prodajal tudi še manjši/cenejši Parksidov štrajfiks (na škatli je pisalo: naš najmanjši model do sedaj; če se ne motim tudi ta ni bil baterijski), ziher ga v kakšni trgovini še imajo.