VoWifi je odlična pogruntavščina, škoda, da se naši operaterji tako počasi spravljajo k temu. Je pa tudi res, da se včasih telefon za nič na svetu noče priklopiti v omrežje preko WiFija. Imam ravno zdaj situacijo pri bratrancu, ko so naredili novo hišo na območju, kjer moraš za pogovore na Telekom omrežju zapustiti hišo, da se kaj zmeniš, kar je sredi zime rahlo neugodno, A1 ima švoh signal, za Telemach pa niti ne vem, ampak kaj bolje najbrž ni, ker so antene na istih lokacijah. Tako sem sedaj za silo postavil dve usmerjeni anteni in router proti enemu A1 oddajniku par KM stran, da dobim nekih 2 do 5 Mbit na LTE, ker A1 zadnjih nekaj let očitno nič kaj ne vlaga v omrežje in je oddajnik na isti zmogljivosti, kot je bil, ko so zmontirali 4G. Ista situacija je na oddajniku v moji bližini, kjer imaš srečo, če prideš čez 2 Mbit hitrosti na LTE.
No on ima sedaj sicer naročnino na mobilni del pri T2 in to mu v gostovanju pri Telekomu kaj dosti ne pomaga, ker VoWifi za T2 ne dela, se je pa moj z naročnino na Telekomu po nekem času povezal na ViWifi in se je celo dalo normalno klicati preko A1 LTEja. Očitno bo treba dati vse na Telekom.
No on ima sedaj sicer naročnino na mobilni del pri T2 in to mu v gostovanju pri Telekomu kaj dosti ne pomaga, ker VoWifi za T2 ne dela, se je pa moj z naročnino na Telekomu po nekem času povezal na ViWifi in se je celo dalo normalno klicati preko A1 LTEja. Očitno bo treba dati vse na Telekom.