Novo pri Simobilu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
@cawo

Kaj mi pomaga tvoja "resnica", ce grem na Simobil center pa mi tam pravi, da mi ne bo sklenil pogodbe za manj kot 24 mesecev, ce hocem 10*10 EUR ! ! !

--------------------

EDIT (prebral se sporocilo od @borovnica)

hvala za inf. in sorry za ostre besede (ce je vse kar pravita)
ampak me je razjezilo, ker sem hotel skleniti pogodbo pa mi pravi, da to ni mogoce
frown-1.gif

se bom se pozanimal in sporocim ime in priimek
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.639
4.372
113
Citat:
Uporabnik marko1 pravi:
Kaj mi pomaga tvoja "resnica", ce grem na Simobil center pa mi tam pravi, da mi ne bo sklenil pogodbe za manj kot 24 mesecev, ce hocem 10*10 EUR ! ! !

Daj majstru na P.M podatke o tistem prodajalcu ,ki ga serje
write.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Je res. V zasebnem sporočilu pa le obvesti borovnico o prodajalcu
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Naj mi nekdo nekaj pove.. sedaj sem spremenil svoj stari ORTO SMART v Orto u nulo + 201. Pa mi je potem še govorila da nekako plačaš za en mesec v naprej pa se mi je mudilo pa nisem dalje spraševal, ko pa sem nazaj klical pa je bila dolga čakalna vrsta... Torej kako je s tem plačilom v naprej? Zanima me tudi kako mi bo obračunan ta mesec, saj je 27 oz. 28 v mesecu obračunski interval? Ali se mi bo proporcionalno obračunalo ali..? So pa mi rekli da mi ta paket začne veljat že po nekaj minutah po spremembi, samo da pridejo podatki do centrale... hvala

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
plačaš do cikla + 1 mesec naprej tako kot naročnino se opcija plača za en emsec v naprej....

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
@alexx_: Hipotetično; Simobil bi ponudil več kot Mobitel za 5 EUR ceneje, torej 10 EUR. Mobitel se po tvoje ne bi smel izenačit in bi enako oziroma boljše ponudil za 8 EUR. Potem ciklanje prvi, drugi, prvi, pridemo na 3 EUR mesečno za all inclusive. V parih letih en od operaterjev propade, tisti (TUŠ, T2), ki ne bi sledil bi že davnaj propadel, ostane en operater. Cena poskoči na 80 EUR. Pa boš kaj jamral? Ne, ker sploh ne boš mel izbire. Zelo laično, a ekonomsko ozadje. Dumping se ne splača, če resnično nočeš uničit konkurence. Sklepam da, Mobitel si ne sme privoščit (APEK), ostali si tega ne želijo. Zadeva se približno ustavi. Mislim, da za ta denar še nikoli nismo dobili več ... Pri nobenem operaterju.

Dumping ne pride v postev. pa ce mene vprasas đabest ni dumping. Koliko đabestovih uporabnikov pa dejansko porabi 1GB?? Vecina preplaca storitev. Simobil bi komot lahko 2GB dal v ortounulo paketu za 15-17, vprasanje, koliko bi jih sploh preseglo 100MB, tisti bolj zahtevni uporabniki bi bili se bolj srecni, v marketinskem smislu pa bi bil paket bolj privlacen od đabija. mam prav?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ja, opcija 201 se vklopi skoraj instantno, kot se tudi izvede menjava paketa. Sedaj boš dobil proporcialno za ta obračunski cikel naročnino + naročnino za mesec vnaprej. Na naslednjem računu se ti bo odbila naročnina za Orto Smart (cca. 50 %), ker je pol obračunskega cikla že blo na prejšnjem računu obračunano in bo tam odbito. Pogovori in ostalo pa se ti obračuna za tekoče obdobje povsem normalno.

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
@alexx_: Hipotetično; Simobil bi ponudil več kot Mobitel za 5 EUR ceneje, torej 10 EUR. Mobitel se po tvoje ne bi smel izenačit in bi enako oziroma boljše ponudil za 8 EUR. Potem ciklanje prvi, drugi, prvi, pridemo na 3 EUR mesečno za all inclusive. V parih letih en od operaterjev propade, tisti (TUŠ, T2), ki ne bi sledil bi že davnaj propadel, ostane en operater. Cena poskoči na 80 EUR. Pa boš kaj jamral? Ne, ker sploh ne boš mel izbire. Zelo laično, a ekonomsko ozadje. Dumping se ne splača, če resnično nočeš uničit konkurence. Sklepam da, Mobitel si ne sme privoščit (APEK), ostali si tega ne želijo. Zadeva se približno ustavi. Mislim, da za ta denar še nikoli nismo dobili več ... Pri nobenem operaterju.

Dumping ne pride v postev. pa ce mene vprasas đabest ni dumping. Koliko đabestovih uporabnikov pa dejansko porabi 1GB?? Vecina preplaca storitev. Simobil bi komot lahko 2GB dal v ortounulo paketu za 15-17, vprasanje, koliko bi jih sploh preseglo 100MB, tisti bolj zahtevni uporabniki bi bili se bolj srecni, v marketinskem smislu pa bi bil paket bolj privlacen od đabija. mam prav?

Mogoče pa bo prepričal tiste, ki jim prenos sploh ni pomemben tisti pa ki porabijo veliko prenosa nodo ostali na đabest...

nekateri so govoril da so MMS-i neuporabni, sej prek MMS-a se lahko pogovarjaš enako kot preko SMS-a se prev imaš 2002 SMS-a
smile-1.gif

Se še spomnite ko je imel M@ MMS-e zastonj vsi so jih popšiljal samo da je bilo zastonj...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Niti ne, zračunaj koliko pridejo te zakupljene količine za druge uporabnike, ki niso mlajši od 31 let. Hočeš reči, da če tu ni dumpinga, potem se z oderuškimi cenami "nateguje" vse ostale uporabnike?

Kar se pa zakupljenih količin tiče, ti dam pa prav, večina tako in tako ne bi izkoristila. Z drugega zornega kota pa, lahko si kot zahtevnejši uporabnik naročiš kot dodatno opcijo še prenos podatkov. Dosti ljudi bi bilo zelo nezadovoljnih, če bi jim dvignil ceno paketa za 50% na račun prenosa, če ga tako in tako ne uporabljajo. Tako pa imajo tisti, ki kličejo tudi ven iz Si.mobila opcijo za doplačilo za to, tisti, ki rabijo več prenosa, pa imajo opcijo za to.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Upostevati moras, da se v mlajse uporabnike na tak nacin investira, nekaksna lojalnost oz. pripadnost nekemu brandu kasneje. Dolgorocno gledano.

Se vedno, za 10evrov je ortounulo super. Za 15evrov pa so zgubili bitko z đabestom. 201 minut, pa 2GB prenosa bi slo komot celo na 18evrov postavit ceno.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kar se mladih tiče se strinjam. So potencialni uporabniki z višjo porabo v prihodnje.

To drugo je pa tako-tako. Po moje je največ odvisno, kje imaš tiste, katere najpogosteje kličeš. Jaz s klici v Si.mobil presežem 1001 minuto, s klici drugam pa 200 minut ne.
Ti ali nekdo drug, pa ravno obratno. Torej se mi tu pozna največja razlika v ceni in po moje bo to pogojevalo, kam bo naročnik šel oziroma kje ostal. Ne glede na vse, je ključna še vedno govorna komunikacija, nato SMS sporočila, šele potem nekje internet. Vsaj pri večini.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
si sigurn da je to velja za mlade uporabnike, katerim je orto namenjen?generacija ki raste z internetom?
wink-1.gif

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
z gotovostjo mi lahko poveš kateri center in kateri prodajalec,... ga bom šel osebno opomnit naj ENKRAT ŽE BERE NAVODILA, ki jih je dobil,...
oziroma beri Alter pa izveš iz prve roke,...

l.p. b

Če je to res kar praviš... potem bova oba z ženo vzela Orto u nulo brez telefona, uporabljala to kar nama ponuja za prvih 10 brezplačnih mesecev in čez 9 mesecev prekinila naročniško razmerje, ker nisva vezana.

To bi nekako pomenilo, da nama šenkajo skoraj eno leto, samo da postaneva Simobilova uporabnika (vsaj za teh 10 mesecev)
smile-1.gif

Kakšen smisel bi to imelo... jaz bi kar nekako verjel tistemu prodajalcu
wink-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Navkljub vsemu, percepcija uporabe mobilnih aparatov je za večino taka, ja.

Pa tudi, public wlan spotov je dosti naokoli, kdor je bolj željan uporabe interneta na svojem mobitelu, ima navadno tudi mobitel z wlanom. Za pregled mailov, chat preko msn in pogled na mobilni facebook je pa 100 mb dovolj.
Trenutno je v akciji telefon, ki zadosti potrebam glede wifija, qwertz tipkovnice in razširljivosti - Nokia E63 za 20 eurov
wink-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
za e63 vem (moja dobi naslednji tedn,rdecega), to pa pisem na e71
wink-1.gif

O prenosu podatkov se pa nem vec, ker vem da so ga fsrali. Ne studiram marketinga zastonj
tongue-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ni napaka in ni nobene fore v ozadju. Pač naročniška akcija, ki ni vezana na sklenitev vezave, temveč zgolj na novo sklenitev naročniškega razmerja. Je pa res, da je to nov pristop v Sloveniji.

@alexx: tudi to je z e71 in tudi meni ekonomija pri tem ne škodi
wink-1.gif
pa dosti o tem, naj vsak zase določi preference in si določi svoje mnenje.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Pismo, če je vse skupaj tako se je za vprašat kam gre vse skupaj... zgleda mi bolj tako, kot da se dela na tem, da kak operater odide v maloro
smile-1.gif
ker take cene in toliko storitev kot jih dobiš sedaj, ne vem če dobiš kjerkoli.

Ne samo da se subvencionira aparate, ampak se daje veliko storitev za malo denarja.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.