Novo pri Simobilu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
...Se veselim, vendar ali ima smisla? je kaj drugega zadaj?...

Za zelene je v tvojem slucaju skoraj zagotovo cista izguba, vendar:
1. Ti in zena bosta pri zelenih in ne pri rdecih oz. Mirkotovih (odziranje potencialnih uporabnikov konkurenci ali: bolje da imamo mi izgubo kot oni dobicek??
smile-1.gif
)
2. Zelenim bo kaj kapnilo v kaso, ko te bodo klicali iz drugih omrezij (zakljucevanje klicev).
3. Sel bos na dopust in bo z naslova gostovanja kaj pricurljalo v mosnjo zelenih.
Moji prebliski-tako nahitro.
Lp

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
....Daj majstru na P.M podatke o tistem prodajalcu ,ki ga serje..

Vendar prodajalca zaradi tega se ne moremo ubiti ali lincati.
Za Borovnico: pouciti ga, pouciti!
Lp

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

ksz:

1. Pravzaprav se nihče ne bi preveč sekiral za mizerno malo količino zakupljenih podatkov, če bi se dalo za nek normalen denar zakupit še dodaten 1GB podatkov. Sedaj so opcije 10MB, 100MB in 10GB. Popolnoma neuporabno za neko normalno surfanje na modernih telefonih.

2. Tudi meni je tale zadeva z 10x10 bonusom brez vezave čudna.

Kaj torej preprečuje VSEM Simobilovim naročnikom, da za 24ur številke ne prenesejo na Mobitel (Tušmobil...kamorkoli pač) in potem takoj nazaj na Simobil? Prišparajo 100 EUR - 2 x 5 EUR (pač dva prenosa številke)...

Ker za 90 evrov bom pa res skočil enkrat na Mobitelov center in enkrat spet k zelenim...

Sicer pa nasploh še vedno mislim, da Simobil veliko premalo naredi za obstoječe naročnike, v primerjavi z novimi. Po mojem se je to grdo maščevalo z Džabestom in počasnim in medlim odzivom s strani zelenih.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ce skrbno pogledas reklamo vidis...

Da je to samo za nove narocnike ki prvic sklepajo narocnisko razmerje
smile-1.gif
Ne bo slo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

I see... "PRVIČ" sklepajo. Hvala.

Saj se mi je zdelo, da bodo poskrbeli, da obstoječi naročniki nikakor ne bi mogli dobiti občutka, da jim ni vseeno, če ostanejo ali gredo drugam.

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Simobil je pa čist po zabil na Orto Beri. Za 19€ naročnine so dodatno dobili samo 1001 mms, ki jih itak ne bodo porabili. 100 mb podatkov pa je že od prej v paketu. Če se to ne bo spremenilo, ne bo nihče več šel na ta paket, razen, če si ful želi Blackberrya.

MarkKP

Zelenc'
13. feb 2009
17
0
1
Dragi Simobil...mene pa še vedno zanima, kdaj boste ponudili SE Xperio...vse države naokoli jo že imajo celo hrvati..toliko se je govorilo o tem, da naj bi jo na simobilu kmalu ponudili....kdaj pa!?
Pa še to....potrudite se ponuditi še kakšen pameten telefon....ostalih telefonov je že več kot dovolj....sedaj je doba pametnih telefonov in mnogi izmed nas si ga želijo.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
na mobitelu sem bil 6 let. mesečni računi so bili zmeraj okoli 10-12k sit oz pozneje cca 50eur.
potem sem šel na simobil...račun se je zmanjšal za polovico!!! pa nisem nič manj govoril...
zdej imam orto v nulo. račun 15-20eur. vzamem zdej še opcijo 201 in bom imel račune skozi 15eur.

a zdj pa mislite da bom za prenos tisti podatkov šel nazaj na mobitel ,ki me je nategoval 6 let??
nikol!!

polega tega imam doma simobil poln signal, medtem ko sem imel pri mobitelu zelo slab signal.

rajš ne računam koliko sem preplačal v tistih 6letih...

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
in kdo ti je kriv da si 6 let bil pri mobitelu, zadnjih 5 let je bil simobil občutno cenejši v vseh pogledih!

komaj z uvedbami paketov, kjer imaš za fiksno ceno "vse" vključeno je postalo mobitel cenovno konkurenčen.

Tako da, to je tvoj problem, da ko je bil simobil cenejši, si ti bil na mobitelu, zdaj pa je po mojem mnenju drugače. Vsaj z džabest-om.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.097
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Cooper pravi:
Simobil je pa čist po zabil na Orto Beri. Za 19€ naročnine so dodatno dobili samo 1001 mms, ki jih itak ne bodo porabili. 100 mb podatkov pa je že od prej v paketu. Če se to ne bo spremenilo, ne bo nihče več šel na ta paket, razen, če si ful želi Blackberrya.

Ponavadi se tisti ki zacnejo ali pa ki uporabljajo blackberry, ne vracajo na navadne oz. pametne telefone (seveda ce delajo dosti z maili).

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
joj ste eni prov smešni in razvajeni..vse bi radi zastojn ali pa vse za 15€..a po moje bi bili nabolj veseli nekateri da bi si.mobil ponudil kar 10 GB podatkov....
evil.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Novi Orto u nulo je brez prenosa podatkov. 100MB ni nič. Če hočeš priklopiti laptop na internet (in se ne igrati z disablanjem Auto updates in antivirus updates in firefox updates), potem si moraš dokupiti "opcije" za prenos podatkov:
dodatnih 100MB je 6€
dodatnih 10GB je 15€
neomejen prenos je 19€.

Saj gre Simobilu prodaja tega, akcije z brezplačno naročnino za 10 mesecev za Orto u nulo, s katerimi se novi uporabniki zavežejo vmes še za nakup telefona za 24 mesecev. Ampak za tehnično bolj napredne "power userje" je Itak Džabest boljši paket. In ravno na take uporabnike se prijatelji in družinski člani obračajo za nasvet. Katero omrežje jim bodo svetovali? Dolgoročno gledano ni pametna poteza si narediti sovražnike iz power userjev.

Drugi handikap tega paketa je, da je za večino ljudi 1000 minut v Mobitel, Debitel, Izi bolj uporabno kot 1000 minut v Simobil, MMobil.

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Novi Orto u nulo je brez prenosa podatkov. 100MB ni nič. Če hočeš priklopiti laptop na internet (in se ne igrati z disablanjem Auto updates in antivirus updates in firefox updates), potem si moraš dokupiti "opcije" za prenos podatkov:
dodatnih 100MB je 6€
dodatnih 10GB je 15€
neomejen prenos je 19€.

Saj gre Simobilu prodaja tega, akcije z brezplačno naročnino za 10 mesecev za Orto u nulo, s katerimi se novi uporabniki zavežejo vmes še za nakup telefona za 24 mesecev. Ampak za tehnično bolj napredne "power userje" je Itak Džabest boljši paket. In ravno na take uporabnike se prijatelji in družinski člani obračajo za nasvet. Katero omrežje jim bodo svetovali? Dolgoročno gledano ni pametna poteza si narediti sovražnike iz power userjev.

Drugi handikap tega paketa je, da je za večino ljudi 1000 minut v Mobitel, Debitel, Izi bolj uporabno kot 1000 minut v Simobil, MMobil.

Odvisno kaj kličeš ane, lahko imaš večino prjazlov na Si kaj ti potem pri đabest pomaga 1000 minut v M@ vsak uporabnik vazme kar njemu paše, ne mormo zdej tuki čez neki šinfat brezveze, nekomu paše orto nekaterim itak ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Bush pravi:

Tisti bodo pac vzeli Itak Dzabest... Povsem logicno je, da Si.mobilo NE MORE dat 1000 minut v Mobitelovo omrezje, ker bo s tako potezo delal samo izgubo... in bi na koncu clo lahko zaprl stacuno... kar pa pomoje ni v interesu niti njim, niti nam kot uporabnikom...
smile-1.gif

Tudi Mobitel NE UPA dat 1000 minut v VSA omrezja, ker ve, da je ze precej uporabnikov tudi v drugih omrezjih... ceprav bi si to lahko lazje privoscili, kot ostali operaterji...

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Bush pravi:

Tisti bodo pac vzeli Itak Dzabest... Povsem logicno je, da Si.mobilo NE MORE dat 1000 minut v Mobitelovo omrezje, ker bo s tako potezo delal samo izgubo... in bi na koncu clo lahko zaprl stacuno... kar pa pomoje ni v interesu niti njim, niti nam kot uporabnikom...
smile-1.gif

Tudi Mobitel NE UPA dat 1000 minut v VSA omrezja, ker ve, da je ze precej uporabnikov tudi v drugih omrezjih... ceprav bi si to lahko lazje privoscili, kot ostali operaterji...

Če se ne motim, če uporabnik pri Ðabes pokuri vseh 200 minut v druga omrežja M@ od tega uporabnika nima zaslužka verjetno je pri S! isto....

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Se strinjam z napisanim od ArmanI in Jesta. Saj zato sem napisal "večino", in da je to drugi, manj pomemben handikap novega Orta:

Citat:

Ampak več podatkov bi pa vseeno lahko dali. Če ne bodo "power userji", ki jim je bolj pomemben mobilni internet kot več kot 200 minut klicev v Simobil migrirali k Mobitelu. In z njimi tudi nasveti, katerega operaterja naj si izberejo.

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Z doplačilom 12€/mesec imaš pri Mobitelu vikend in večernih pogovorov 1000 minut v vsa mobilna in stacionarna slovenska omrežja - od 19:00 do 7:00, sobote, nedelje, prazniki + 3000min v Mobitel. Sicer ni tako uporabno kot 24h ista tarifa, ampak vseeno veliko.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
....a po moje bi bili nabolj veseli nekateri da bi si.mobil ponudil kar 10 GB podatkov.... ...

Ampak, ze spet nekaj pozabljas. Namerno? :)
In ves kaj pozabljas? To, da bi se spet nasli golobradci z izjavami, "ja saj 10GB podatkov je pa brez veze, saj tega na mobilniku ne mores pokuriti".
In zgodba se ponavlja, ponavlja, ponavlja, ponavlja, ....

Lp

Hovi1

Pripravnik
10. apr 2008
62
0
6
Jaz sem si danes naredil spremembo paketa, iz starega orta sem šel v orto u nulo, pa me zdaj zanima kdaj bom imel vkloplen ta novi paket? Ter kako pogledam kolko sem že porabo minut pa tega?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Takoj ti začne delat, rečeno pa mi je bilo da teh minut ne gre kontrolirat, naj me kdo popravi če ni tako!

Lp

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.