Novo pri Simobilu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Če bi bil live portal free sploh nebi mel te debate sedaj, pa bil volk sit, koza pa cela....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Muzo pravi:
Jst sem sedaj izklopil proxy nastavitve, izgleda da je bilo to to.

Je pa moja povezava zaklenjena, sem si moral še 1x poslati nastavitve, da jih lahko na roke urejam, tam sem dal stran zdej kljukico in upam da bo OK. Samo to zame ni isto če greš preko proxy-a ali pa res gor na vodaphone portal..

Ali si je simobil samo izmislil kako bo molzel ovce?

Kaki proxy? Povej malo več o tem! Hvala

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Tale vstopnina je res kot Zmaj Žvenketaj za Si.mobil.

10c tu, 10c tam, pa se nabere, da se lahko konec meseca odnese Mami v Avstrijo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.097
139
63
okolica mesta
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sorry, ampak tole tu je navadno prepucavanje. Če bi to bila konstruktivna debata, ki bi nekam vodila, bi mene tudi zanimala. Zdaj pa je le tekmovanje kdo bo koga bolj "nadmudril"...
(zanimivo tudi, da SiMobilovci tu tudi sodelujejo, v kaki drugi temi, kjer je postavljeno preprosto in konkretno vprašanje, pa ne)

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
sicer je vse offtopic
tongue-1.gif

ampak kar je novega pri simobilu je to, da so vse podražili, še celo staro zalogo N96
zmaga.gif

boljše slaba reklama kot pa nič reklame
grims-1.gif

še 50€ dobiš če podpišeš za 24mesecev
aplauz.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Meni so tudi enkrat nekaj takega zaračunali.
Samo nisem pet tednov filozofiral po forumih, ampak sem porabil par minut da sem napisal reklamacijo, pol pa sem že nadaljeval svoje življenje...

In to pravi nekdo, ki ga jaz poznam kot nekoga, ki ponavadi komplicira na veliko in mu gre skoraj vse v nos
bonk.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
KSZ.

Ko smo že pri Vodafone Live. Zakaj je to SPLOH še plačljivo ??? Mobitel dostopa do Planeta ne zaračunava... Zakaj mora potem simobil to zaračunavat ? Razumem da so vsebine za prenašat plačljive, to je logično, ampak samo brskanje bi moralo biti brezplačno kot pri Planetu, brez vsakih vstopnin...
jezen.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
hja simobilovci bi dejali: zato ker mora nekdo redno skrbeti za portal, da so novice sveže, ažurne, da portal deluje brez problema itd itd, ker so s tem povezani določeni stroški in ker operater ni socialna ustanova, ki bi dajal vse for free
grims-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Mah ja. Vstopnina v Live! je konkurenčni odgovor Simobila na Mobitelovo zaračunavanje GPRS podatkov tudi v primeru brskanja po Planetu. Prvi 1MB je bil 1000SIT, potem 100SIT/MB. Na Simobilu si pa plačal samo vstopnino 20SIT in brskal neomejeno, medtem ko si pri Mobitelu za prvi hitro porabljen MB imel že notri 50 vstopnin.

Itak se je sedaj izkazalo, da so WAP portali operaterjev mimo. Folk uporablja Gmail, Facebook, Google, Google News. Telefoni danes normalno nalagajo 1MB HTML strani čez UMTS/HSDPA. Planet je zame zanimiv samo kot nadzorna plošča za Monitor in filanje Mobi kartic. OK, včasih za vreme ter prometne informacije.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Bush pravi:

Itak se je sedaj izkazalo, da so WAP portali operaterjev mimo. Folk uporablja Gmail, Facebook, Google, Google News. Telefoni danes normalno nalagajo 1MB HTML strani čez UMTS/HSDPA. Planet je zame zanimiv samo kot nadzorna plošča za Monitor in filanje Mobi kartic. OK, včasih za vreme ter prometne informacije.

Tocno tako... sploh danes, ko imamo pakete z vkljuceno kolicino prometa... in ceprav imam recimo 2GB zakupljenih podatkov, bi moral za vstopnino na live placati... Se sreca, da za iPhone se niso priredili Live portala... tako mi vsaj ne morejo zaracunat... ce pa ze najdem zaracunano vstopnino na Live, pa jo bom takoj reklamiral...
smile-1.gif
...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.097
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Bush pravi:

Verjemi da dosti ljudi uporablja tako VFL kot Planet portal; tako da za nekaj je že.

lp

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Verjemi da dosti ljudi uporablja tako VFL kot Planet portal; tako da za nekaj je že.

lp
Za pametne telefone z WiFi to ni. Še posebej za tiste z višjo resolucijo od 240x320.

Čez nekaj let, ko se bodo pametni telefoni prebili v srednji in nižji segment, bo pa konec s potrebo po WAP. Ljudje gredo rajši na specializirane strani s priljubljenimi vsebinami, kot da bi uporabljali portal operaterja, ki skuša biti vse za vse in ki se specializira za to, da je preneseno malo KB in da se da vsebino prikazati na telefonu. Ti dve zadnji stvari kmalu sploh ne bosta več problem...

>Verjemi da dosti ljudi uporablja tako VFL kot Planet portal; tako da za nekaj je že.
In ja, tudi jaz uporabljam Planet, za pregled zakupljenih količin...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
KSZ.

Ko smo že pri Vodafone Live. Zakaj je to SPLOH še plačljivo ??? Mobitel dostopa do Planeta ne zaračunava... Zakaj mora potem simobil to zaračunavat ? Razumem da so vsebine za prenašat plačljive, to je logično, ampak samo brskanje bi moralo biti brezplačno kot pri Planetu, brez vsakih vstopnin...
jezen.gif

Tušmobilov portal Tuškabina je prav tako zastonj
wink-1.gif
!?

KLIK

Lp.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.097
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:

lp
Za pametne telefone z WiFi to ni. Še posebej za tiste z višjo resolucijo od 240x320.

Čez nekaj let, ko se bodo pametni telefoni prebili v srednji in nižji segment, bo pa konec s potrebo po WAP. Ljudje gredo rajši na specializirane strani s priljubljenimi vsebinami, kot da bi uporabljali portal operaterja, ki skuša biti vse za vse in ki se specializira za to, da je preneseno malo KB in da se da vsebino prikazati na telefonu. Ti dve zadnji stvari kmalu sploh ne bosta več problem...

Moje osebno mnenje je, da kakor se bodo razvijali telefonski aparati tako se bodo razvijali tudi raznorazni portali (VFL, planet..), ki bodo prirejeni za omenjene aparate.

lp

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
AutoFan nisem užaljen samo že od kolegov poznam razna izgovarjanja kaj so in kaj niso,... ko pa si zraven in ko vidiš kako dete pijano tipka po telefonu in se naslednji dan ničesar ne spomni, kako otroci preizkušajo starševe telefone, kako nekateri po nesreči pritisnejo tipko, kako nekateri zavestno probavajo in kasneje tajijo,...itd,...

težko verjamem da bi sistem sam beležil da je nekdo bil na portalu saj imamo v končni fazi razčlenjen račun in hitro bi nas ujeli na laži,...

torej moje mnenje je da si enkrat moral nekaj delati z internetom ker drugače sistem nima kaj zabeležit,...

l.p .b

bonk.gif

Nisi bil ti nekoč eden bolj objektivnih? Dejstvo je, da ste nekaj ustvarjali ne vem s čim in da se zaradi vaše krivde NEUPRAVIČENO zaračunavajo vstopnine v VFL. Nismo uporabniki v zadnjih treh mesecih spremenili načina dostopa do mailov, facebooka, ...

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Skratka, jaz imam med internetnimi računi podatkovni račun Si.mobil GPRS. (prvi je bil že prednaložen, samo je zaklenjen, zato sem s simobilove spletne strani poslal še en račun: http://nastavitve.simobil.si/

Naslov: internet.simobil.net
Kljukica da sta zahtevana uporabniško ime in geslo, u: simobil, geslo: internet.

Potem je pa še pod več neka kljukica uporabi priložnostni strežnik (sklepam da je to proxy server), te nastavive sem sedaj izklopil, prej je bilo pa vpisano 80.95.224.17, vrata 9090. Še vedno pa nisem 100% če ima to kaj veze z vstopom na vodaphone portal, ker s tem dejansko samo vzpostavim povezavo, na portal nikakor ne grem :S

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.