Novo pri Simobilu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
ja in? teh 10 mesecev mine takoj, potem ko boš imel 15 evrov in te bo zaj... omrežje, si boš hitro rekel, da bi lahko za tak denar imel zlati mir in celo dobro omrežje.

da ne bo pomote, sam sem že nekaj let uporabnik simobila, ampak to izključno zaradi dobrih in relativno poceni telefonov v primerjavi z mobitelom, in sem s težkim srce požrl dobesedno na čase zanič omrežje. to prednost je po mojem mnenju simobil izgubil.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik memberx pravi:
ja in? teh 10 mesecev mine takoj, potem ko boš imel 15 evrov in te bo zaj... omrežje, si boš hitro rekel, da bi lahko za tak denar imel zlati mir in celo dobro omrežje.

da ne bo pomote, sam sem že nekaj let uporabnik simobila, ampak to izključno zaradi dobrih in relativno poceni telefonov v primerjavi z mobitelom, in sem s težkim srce požrl dobesedno na čase zanič omrežje. to prednost je po mojem mnenju simobil izgubil.

Pa saj lahko gre po 10 mesecih pa drugam
smile-1.gif
... Razen ce se ne veze z nakupom mobilnika...

Nekateri pricakujejo, da bodo dobili za vedno manj denarja, vedno vec storitev... ali pa se najbolje tako, da bi dobili se kaj denarja za to, da uproabljajo storitve mobilnega operaterja
bonk.gif
... in poleg tega se vsake pol leta vrhunski telefon zraven v vrednosti najmanj 500€ ...

Mobilni operaterji niso dobrodelne ustanove... s tem se je treba sprijaznit... Pa se dobrodelne ustanove niso vec to kar so bile vcasih
evil.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Meni osebno se paket zdi super. Večino tistih, ki jih kličem, imam na Si.mobilu in je zato obratno kot Džabest precej bolj primerno zame. Plus omrežje mi dela povsem v redu in sam določam ali bom imel 10 EUR, če ne kličem drugam ali pa 15, če kličem tudi drugam nekaj minut. 100 MB je povsem dovolj za čekiranje in pošiljanje mailov, občasen obisk HTML strani, facebook in MSN. Zame dovolj, lahko bi bilo tudi več, se ne bi pritoževal.

10×10€ ob novi naročnini je tudi super, pa še nižje cene telefonov (recimo Innov8 260€ VS 440€ v ITAK Džabest).

Zame je resnično ustrezen paket, za drugega spet ne.
smile-1.gif
Vsakemu svoje.

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
ja bi lahko bil vsake pol leta vrhunski telefon, in to po narmalni ceni, tako kot so bili do zdaj pri simobilu.

problem je, da trenutno nimajo niti enega res novejšega in vrhunskega telefona, zaradi mene je lahko tudi 500eur, če je aparat toliko vreden. Ne pa se hvalijo z N85 in N96, in podobnimi "starimi" telefoni, je na trgu že toliko touch screen telefonov in oni jih niso sposobni priskrbet.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri "tadrazjih" mobilnikih je problem, ker jih pomoje ne prodajo prav veliko... seveda ce primerjamo s tistimi do 50€ ... problemov je pa veliko vec, ker jih ljudje enostavno ne znajo uporabljati...
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik memberx pravi:
ja bi lahko bil vsake pol leta vrhunski telefon, in to po narmalni ceni, tako kot so bili do zdaj pri simobilu.

problem je, da trenutno nimajo niti enega res novejšega in vrhunskega telefona, zaradi mene je lahko tudi 500eur, če je aparat toliko vreden. Ne pa se hvalijo z N85 in N96, in podobnimi "starimi" telefoni, je na trgu že toliko touch screen telefonov in oni jih niso sposobni priskrbet.

Kje je potem problem, če cena ni ovira? Kupi v prosti prodaji nebrendanega, odklenjenega.
grims-1.gif

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Fino bi bilo samo še če bi naredili nekaj za spremljanje porabljenih količin v realnem času. Za naročnike z zakupljenimi količinami bi lahko dali v tisti sms STANJE (9443) podatke o preostalih / porabljenih količinah, ne pa da piše, da je stanje 0,00 EUR.

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Citat:
Uporabnik gogy pravi:
Nažalost moram reči, da je ta paket še slabši od mojih pričakovanj, kar sem upal za Simobilove uporabnike v prejšnjem sklopu Simobilovih novosti

Citat:
Eno vprašanje za vse...

Trenutno se za 10 eur dobi v ORTO U NULO:

- 1001 min v Simobil omrežju
- 1001 SMS v Sloveniji

Kaj realno pričakujete da bo po novem v tem paketu?

Pomojem bodo dali npr
- 100 MB prenosa podatkov
- 100 min v ostala omrežja

To je moje pričakovanje (nisem pa Simobilov uporabnik in pomojem tudi ne bom še lep čas če sploh kdaj, samo firbcam )

Postavite še vi vaša pričakovanja.

Dali so 100MB podatkov kar sem pričakoval in pa kar 1000 MMS sporočil kateri bodo pri 99% uporabnikov ostali neporabljeni skupaj s polovico ali še več neporabljenimi SMS-i. Za tistih 100min v druga omrežja pa je treba seveda doplačati kar 5€ in dobiš 200min.

Dzabest je po mojem kar precej boljši paket, saj dobiš zadovoljivo število SMS in MMS in več podatkov, pa še omrežje je dosti boljše. Edino kar je, pri Mobitelu so telefoni bolj bogi tako kot njihova zaloga.

Si morda v Sloveniji od naših operaterjev obetamo pakete z neomejeno porabo za določen znesek (flat rate)???

A mogoče 5 Zame ni tak paket?
Ja, ne ni ker, ker, ker nima uključenih MMS-sov pa, pa, pa zato ker ga trži Simobil.

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Citat:
Uporabnik memberx pravi:

Kje je potem problem, če cena ni ovira? Kupi v prosti prodaji nebrendanega, odklenjenega.
grims-1.gif

mogoče zato, ker ga vseeno dobim ceneje, če sklenem naročniško razmerje, če imam aneks prost

airman02

Zelenc'
22. jan 2009
23
0
1
Koji [censored], 1000mms-ov si lahk s! u rit vtakne, kdo razn retardiranih najstnic pa sploh to še uporablja. Mogoče 3x na leto kakšna fora. Pol ti dajo pa 100mb podatkov za rajcanje, ki jih boš itak prekoračil pol pa bojo drago računali. Marš, sm res mislo da bojo dali konkurenci kontra, so pa v bistvu sam "navidezno" izenačli podunbo z mobitelom.

Takoj ko ne bom imel prevelkega penala za selitev, preklopim na mobitel. Glede na to kolkrat sm zadnje čase SREDI Ljubljane nedosegljiv je res že too much. Tam bi mel za 15€ vse kar rabim, tule pa 100mb podatkov in 1000mms-ov. Bedaki.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Kako pa je kaj z sekundnim intervalom v tem novem paketu? Zanima me predvsem teh 201 minut, kako dolgo lahko to v praksi traja? 1 minuta se ti vedno zaračuna, od prve minute dalje pa sekundni interval ali...? hvala

Lp
Matej

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Za to opcijo sicer nisem 100% prepričan, najverjetneje pa ej tako, kot si navedel, ja.
Vsaj povsod drugje je tako.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.093
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik memberx pravi:
imam občutek, da bo simobil kaj hitro izgubil lepo število naročnikov oz. potencialnih naročnikov, ki bodo raje šli k mobitelu ali bog ne daj k tušmobilu.

Mislim, da bi se enako bunil čez paket Ðabest, če bi Simobil prej kot M@ ponudil paket Orto u Nulo z opcijo 201. Imam prav
wink-1.gif

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Očitno bi nekateri radi vse zastonj.... 90% uporabnikov ne porabi 100MB podatkov pa nej kdo reče če se motm...

Dodal so vm 1001 MMS in 100MB brez doplačila vi se pa kle prtožujete .... dejte se mav zresnt ....

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.911
113
40
MB
ksz

lepo ste ga v temo brcnili, grem jaz na mobitel številko prenest
grin1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ja, to se treba drugace lotit zadeve. preverit, kaj si uporabniki sploh zelijo, kje je konkurenca spredaj, v kateri smeri grejo zadeve... (grejo v smeri da si skoz "online"). ne pa poknit MMSe, ker se ve da jih povprecen uporabnik poslje max 3 na mesec.
mislim da bi marsikdo pokuril vec kot 100MB (seveda se je gledalo v tej smeri, kaj pa so MMSi obremenitev za omrezje, ce pa bi folk skoz na netu gor visel, pa bi trokiralo vse skup...).

dajte vsaj v opcijo 201 1GB not.

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:
Uporabnik memberx pravi:
imam občutek, da bo simobil kaj hitro izgubil lepo število naročnikov oz. potencialnih naročnikov, ki bodo raje šli k mobitelu ali bog ne daj k tušmobilu.

Mislim, da bi se enako bunil čez paket Ðabest, če bi Simobil prej kot M@ ponudil paket Orto u Nulo z opcijo 201. Imam prav
wink-1.gif

bi se seveda, vsak človek ki ima kaj v glavi, ve, da se stranke pridobiva s tem, da ponudiš nekaj več kot konkurenca. In kaj je naredil simobil? ponudil skoraj popolnoma enako kot ima mobitel že kar nekaj časa.

in če pomisliš, simobil ima slabše omrežje, ponudba telefonov ni več to kar je bila (napram mobitelu) in če bi naročniški paketi bili 100% enaki, za koga bi se odločil? Za mobitel seveda. Glede na to, pa da imaš pri mobitel celo 1GB podatkov zraven, pa sploh ne moremo debatirati.

V glavenm, ko so začeli tako veslo pošiljati sms z vsebino o popolni prenovi paketa Orto v nulo, in ne vem kaj, smo bili vsi (ja priznam tudi jaz) vzneseni in nestrpni. Zakaj? Zato ker smo pričakovali nekaj VEČ kot ima mobitel. Dobili pa smo ne več, ne enako, celo manj kot ponuja mobitel! Dobesedno dol mi visi (se opravičujem zaradi izraza, ampak je res) za teh 1000 MMS, ki se niso in se ne bodo nikoli uveljavili.

Pa še glede prenosa podatkov. Mogoče bi podjetje kot je Simobil, malo gledalo v prihodnost. Statistika, da 90% uporabnikov ne uporabi 100MB je popolnoma zgrešena. Kdo pa je uporabljal prenos podatkov na talefonih, kjer si potreboval 5 min da ti je odprlo stran? Pametni telefoni na dotik pa so nekaj popolnoma drugega. Z njimi je veselje surfat po netu, kakšen film dol potegnit...

No po drugi strani pa je prav da je samo 100MB, ker glede na to da pri ponudbi telefonov ni kaj novega, tudi prenosa podatkov ne rabimo, ker ni telefonov
bonk.gif

Lp

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.