Novo pri Simobilu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
1 mesec imam simobil, pa vidim kaka žalost je v primerjavi s mobitelom. Upam, da bom vsaj 2 leti zdržal, kolikor imam vezave. Že to je dovolj, da moram marsikje, kjer sem lahko prej telefoniral brez problema, zdaj iskat signal
tongue-1.gif
(pa ne sredi divjine ampak sredi MB, Ptuja, Ormoža, Ljutomera...).

Lahko pa točne lokacije povem, si nič ne zmišljujem.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
SP, zahvali se trotom, ki UMTS izrabljajo za P2P aplikacije.

Kar se pa tiče "žalosti", se pa očitno bolj malo giblješ naokoli, kajti sicer bi bilo lahko jasno, da lažeš sam sebi.
A kakorkoli, se niti ne bom spuščal v debato, ker je stranka KAO vedno kralj...tudi takrat, ko nima pojma.

Ciao, figurca.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kak hudiča lažem sam sebi, če namesto pogovora slišim a... er.... ...ker...., kjer sem se prej lahko normalno pogovarjal? Ali je Nokia E71 zanič telefon ali pa simobil nima takšne pokritosti kot mobitel. In zakaj bi lagal in pljuval v ''svojo'' skledo? Bil sem na enem omrežju, zdaj sem na drugem in lahko objektivno primerjam. Simobil me stroškovno pride ceneje, mobitel pa me ''signalno'' pride ugodneje.

Pa ne spomnim se, da bi kjerkoli jaz bil brez signala, ko sem še bil na mobitelu, kolegi na simobilu pa bi ga imeli. Obratno pa velikokrat.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
In na podlagi "ne spomnim se" si domišljaš, da lahko objektivno oceniš signal?
Se ti sploh sanja, koliko dejavnikov vpliva na prisotnost in kakovost signala?
Poskusi našteti.

Je pa normalno, da ima Mobitel UMTS signal na večih lokacijah, saj je na trgu že mnogo dlje, z državnimi subvencijami.

SP, nauči se objektivnosti. Ne gre ti najbolje...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
vidis... to je narobe. ce si slucajno simobilovc... preprosto reci, vem, delamo na tem, boljse bo. piz.darija, ce je mel clovek na mobitelu boljsi signal, je imel boljsi signal. a zdaj mora vsak uporabnik naredit znanstveno raziskavo, da po ne vem kakih kriterijih ugotovi kateri signal je boljsi? NE

ce mu prekinja, tam pa mu ni, je to to. dejavnike ki vplivajo na slabsi signal pa probajte sami vkalkulirat, da boste/bodo znali boljse omrezje skup spravit.

jaz simobilov signal naceloma ne kurcam, razn da sem malo jezn zadnje 3 dni, da na mojem podrocju UMTS ne dela tak kot bi moral in v dual nacinu ni slo klicev in smsov sprejemat. ampak, se bo zrihtalo. je ze boljse.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.497
5.790
113
bil sem na mobitelu praktično od začetka. prvi mobi paket kaj je bi GA628 sem imel, od lanskega avgusta sem na simobilu.
predvsem opažam da mi simobil vleče bolje
smile-1.gif
pri punci mobitel signala nima, simobil ima nekje polovico močnega. kaj kolesarim in smučam po pohorju mi simobil dela bolje kot mobitel.
tak da nevem od kje folk pobira da simobil nima signala. isto je moja mati pačuje tega K mobitela po 50€ pa si neda rečt da bo na S! ceneje. ne ona nebo mela simobila ker ni nikjer omrežja.... aja vzrok prestopa, nižje cene telefonov in bolj ugodni pogovori in sms-i, ostalega ne uporablam.

po želji. noben nobenega ne sili v nič. jaz vem da ne pogrešam mobitela niti malo, konec koncev majo a še glupe telefone po glupih cenah.

Nazadnje urejeno:

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
alexx_, na vse dejavnike NE MOREŠ vplivati, pa če se na glavo postaviš. Eden od teh so novogradnje.
Pa btw, tudi Mobitel ima marsikje težave, ampak običajen uporabnik, ki mu mobilne telekomunikacije niso šiht, tega ponavadi ne opazi.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Pa btw, tudi Mobitel ima marsikje težave, ampak običajen uporabnik, ki mu mobilne telekomunikacije niso šiht, tega ponavadi ne opazi.

A ni ravno to tisto, kar omrežje naredi dobro? Da povprečen uporabnik ne opazi ničesar.

Glej, UMTS mi ni tak pomemben, kakšno vremensko napoved lahko čisto normalno preko EDGE preberem. Gre se za osnovni GSM signal. Od začetka sem bil v mobitelovem omrežju in imel (Sony) Ericssone. Pa sem rekel, zakaj pa nebi probal nekaj popolnoma drugega, šel na Simobil in kupil Nokio.

Zdaj pa primer, ki ga lahko vsakdo preveri: Prej sem lahko v Evroparku normalno telefoniral, zdaj pa mi signal nonstop skače iz ''ene črtice'' na Greenwiški postaji na ''štiri črtice'' na postaji Center, (s tem da sem v isti trgovini!) in ko skoči na Center lahko telefoniram normalno, se premaknem do naslednje police, skoči na Greenwich in slišim ..e... aa....r.....

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Vse je povezano z denarjem. Pomisli, kje ga je mnogo več in po kaki poti.
S tem denarjem, kar ga ima Si.mobil, je dosegel ogromno. In še bo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja sej jim (vam?) ne želim nič slabega, jaz sem predstavil svojo izkušnjo. Verjamem pa, da je Mobitel imel če že drugo ne zagotovo manj težav s postavljanjem baznih postaj.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Ali Simobil za te "trote" ne more uvesti kakšnega "traffic shaping-a"?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ja sej jim (vam?) ne želim nič slabega, jaz sem predstavil svojo izkušnjo. Verjamem pa, da je Mobitel imel če že drugo ne zagotovo manj težav s postavljanjem baznih postaj.

Pa dej, pojdi lepo prosim nazaj na Mobitel, da srota ne boš tolko trpel v življenju.

Bil na mobitelu, pustil tam za en dober avto denarja in dobil tak odnos, da si ga lahko vtaknejo v rit, s signalom ali brez. Tudi to je nekaj vredno, ne le to, da ti ga pri eni polici vleče, pri drugi pa ne.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
1 mesec imam simobil, pa vidim kaka žalost je v primerjavi s mobitelom. Upam, da bom vsaj 2 leti zdržal, kolikor imam vezave. Že to je dovolj, da moram marsikje, kjer sem lahko prej telefoniral brez problema, zdaj iskat signal
tongue-1.gif
(pa ne sredi divjine ampak sredi MB, Ptuja, Ormoža, Ljutomera...).

Lahko pa točne lokacije povem, si nič ne zmišljujem.

SouthPark, najbrž si vredu dečko koliko berem forum, ne misli da imam kaj proti tebi ampak najbrž so tažave v tebi ali pa v tvojem gsm aparatu, SiMobil uporabljam že dobra 3 leta in na območju Maribora, Ptuja in širše okolice še nisem imel težav z signalom (tukaj se namreč gibljem VSAK dan, tukaj sem DOMA). Niti mi nikoli ne prekinja in to na starem SE K790i. Ne bi bil presenečen če bi E71 šrot zajebaval, kot ogromno novih Symbian Nokij... Skratka z SiMobil signalom ni nič narobe, poskusi menjat aparat, če pa tudi to ne pomaga, potem pa obadva vema kje tiči problema
smirk-1.gif

Lp

PS:. Edina lokacija kjer mi SiMobil ne deluje je biljardnica v Miklavžu, ki je v kleti. Tam Mobitel lovi, Simobil pa NE. To je to....

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
ksz

Ali kdo ve, če kupiš pri Simobilu UBS modem za mobilni internet, dobiš statični ali dinamični IP? Če dinamičnega, se da zaprosit za statičnega?

nimkapu

Zelenc'
23. mar 2009
3
0
1
Sam imam podobna opažanja, odkar sem zamenjal operaterja (mobitel->simobil), se je kakovost storitev precej poslabšala. Dnevno imam prekinjene zveze, nedosegljivo številko ipd. Včasih je čas od poslanega do dobljenega mms-a tudi po več ur. Potem recimo za novo leto na Bledu, ni bilo možno dobiti ali poslati sms-a praktično 50 ur. Pozitivna stran menjave operaterja pa je precej manjši račun, prej 40-50€, sedaj pa okoli 15€ (orto v nulo, 90% klicev je v simobil). Zanima me, če je kakšna opcija, da greš nazaj na mobitel, če nisi zadovoljen z kakovostjo storitev (s tem da plačaš kazen, mi je jasno, da lahko), ker sem prenesel tudi telefonsko, mi to otežuje tudi, če bi se odločil za 2 naročnini. Ima kdo tako izkušnjo, da se je pred iztekom vezave, pritožil zaradi kakovosti vsega skupaj.

L.P. Črt

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Kolikor sem seznanjen, je statični namenjen le poslovnim subjektom.
Tudi zaradi varnosti, saj se je dogajalo, da sta imeli po dve stranki enak statičen IP. (Tukaj je sicer šlo za lapsus na strani Si.mobil-a, ki pa je bil hitro odpravljen.)

@Ampak morda se motim, z dodeljevanjem IP-jev se ukvarjajo v drugem oddelku.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ni ravno res...signala v intersparu v europarku, ni oziroma je zelo slab, sploh v zadnjem delu pri prijacah in pekarni se bos komaj pogovarjal - ce bos imel sreco...

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Jaz imam pa malo drugačno izkušnjo, šel sem iz S! --> m@ in opazil sem, da imam sedaj malo boljši sprejem signala, bolj kvaliteten zvok (to sem opazil takoj pri prvem klicu - prej Nokia N73 sedaj na m@ Nokia N79), nič več SMS-ov o nedosegljivosti (sem vljučil to storitev pri m@), nič več prekinjanja med pogovorm (to težavo sem večkrat prijavil operaterju), manjši račun (iz 21€-35€ na 15€ sedaj pri m@).
Bil sem S! user mislim, da nekje od 2001 in sem dolgo časa upal, da se bodo zadeve porihtale vendar sem obupal. Sedaj imam še dva meseca naročnine pri S! (bolj ugodno kot pa, da bi plačal pogodbeno kazen) in bom odjavil naročnino, ker nimam več volje se "nategovat" s S! (napačno obračunan prenos podatkov, prijave o nedosegljivosti). Mogoče se bom še kdaj vrnil na S! samo zaenkrat mi tako bolj odgovarja.
Prav tako so z mano iz S! šli še 3 userji (1 na tuš in dva na m@). Eden user pa je v postopku prehoda na tušmobil (tuševca seveda brez aneksa, da lahko v primeru težav z omrežjem odjadrata).
smile-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Ali Simobil za te "trote" ne more uvesti kakšnega "traffic shaping-a"?

Troti so marketingarji Simobila, ki so se odločili prodajati paket z neomejenim prenosom, ne pa stranke, ki dejansko uporabljajo storitev! Kak odnos pa je to?
sprasujem se.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.