Novo pri Simobilu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Vsakemu, ki ima kaj soli v glavi, bi lahko bilo jasno, da UMTS omrežje ni namenjeno P2P aplikacijam. Marketingaši gor ali dol...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Vsakemu, ki ima kaj soli v glavi, bi lahko bilo jasno, da UMTS omrežje ni namenjeno P2P aplikacijam. Marketingaši gor ali dol...

To ni res... vsakemu to pac ni jasno
smile-1.gif
...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Zanimivo, jaz imam pa glede teh dveh operaterjev razno drugačne izkušnje. Na Simobil sem šel ravno zaradi tega, ker Mobitel pri meni doma ni imel signala. Smo klicali na Mobitel zelo velikokrat, pa niso nič popravli. Pa sem prestopil k Simobilu, prav tako vsi moji kolegi/znanci iz tega naselja. S Simobilom sem zaenkrat 100% zadovoljen! Mobitel... tako se pa stranke zgublja.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Zanimivo, jaz imam pa glede teh dveh operaterjev razno drugačne izkušnje. Na Simobil sem šel ravno zaradi tega, ker Mobitel pri meni doma ni imel signala. Smo klicali na Mobitel zelo velikokrat, pa niso nič popravli. Pa sem prestopil k Simobilu, prav tako vsi moji kolegi/znanci iz tega naselja. S Simobilom sem zaenkrat 100% zadovoljen! Mobitel... tako se pa stranke zgublja.

FuriousG, razlika je v tem, da ima Simobil težave s kvaliteto pogovorov in storitev v gosto naseljenih območjih, Mobitel pa tam deluje veliko bolje.

To je drugače, kot popolna odsotnost signala enega operaterja na malo poseljenih območjih, stran od velikih prometnic.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Jah zase ne morem rečt, da sem doma na malo poseljenem območju. Res pa je, da nisem nekje sredi mesta. Vglavnem, sam sem s Simobilom pol dveh letih uporabe zelo zadovoljen. Trkam po lesu!
grin1.gif

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Še dobro, da imamo različne izkušnje, da lahko konkurenca živi. Jaz sem po osmih letih obupal in šel na mobitel s primarno številko. Imam še SOS paket, ki pa je bolj za okras!
grin1.gif

Je pa tudi SOS številka dosegljiva vendar zelo redko v uporabi.
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pri meni se ob prehodu, sicer že kar nekaj časa nazaj (tudi pred UMTS-om) ni poznala neka razlika, pa tudi sedaj nimam nikakršnih problemov. Res pa je, da jih tudi pri m@ nisem imel.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Kaj hočeš Cawo, nekateri imam pač srečo da nam Simobil brez tažav služi... Imam vsak dan redno klice in se ne spomnim kdaj sem nazadnje dobil SMS ker nisem bil dosegljiv..

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Oba operaterja sta čisto OK. Logično je, da Simobil še ne more imeti takšnega omrežja kot ga ima Mobitel. Slednji ga gradi dlje časa pa tudi finančni vložki vanj so lahko bili večji zaradi rednega cash flowa, ki mu ga je zagotavljalo več kot 1,3 mio uporabnikov. Roko na srce je Simobil naredil kar nekaj korakov naprej in sedaj že nudi zadovoljivo kakovost, ki zadošča veliki večini uporabnikov, vsem pa itak ni nikoli možno ustreči.

Dejstvo je tudi, da imata tako Simobil kot Mobitel neprimerno boljše omrežje primerjalno s Tušmobilom. Zato, prosim, če se že iščejo grdi rački, se jih najprej lotite pri tretjem operaterju. Izraza tretji operater ne uporabljam kot sugestijo na tretje razredni operater. O tem naj sodijo uporabniki sami...

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Nehajte se qurčit čez Simobil. Če ga nebi bilo, bi Mobitelu plačevali minuto pogovora po 40 centov.

Vedno imam v žepu dva telefona, eden s Simobilovo, drugi z Mobitelovo kartico. Tako sem vedno dosegljiv. V zadnjih petih letih se je Mobitel popravil za 50 %. Pred petimi leti nisem imel signala na štirih lokacijah, zdaj samo še na dveh.
cool-1.gif
Tam kjer nisem dosegljiv preko Simobila, sem preko Mobitela in obratno.

Kar se tiče prenosa podatkov, pa tudi ne jamram. Simobilov BB bussines dela vrhunsko in dovolj hitro, če pa že kaj zašteka pa izkoristim plačanih 1 Gb podatkov pri Mobitelu.

V mojem primeru, kombinacija obeh, je za zahtevnega uporabnika čista zmaga, tudi cenovno. Bolj me jezijo prebežniki na Tušmobil, saj me pogovori stanejo precej več. Sicer pa sem večino že naučil, da me kličejo nazaj.
grin1.gif

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
..Bolj me jezijo prebežniki na Tušmobil, saj me pogovori stanejo precej več. Sicer pa sem večino že naučil, da me kličejo nazaj. ...

Jezijo-> prebezniki->Susmobil->dragi klici->ne klicem->klicejo nazaj->... Made in Scotland. :)))))))))

Lp

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik nimkapu pravi:
Sam imam podobna opažanja, odkar sem zamenjal operaterja (mobitel->simobil), se je kakovost storitev precej poslabšala. Dnevno imam prekinjene zveze, nedosegljivo številko ipd. Včasih je čas od poslanega do dobljenega mms-a tudi po več ur. Potem recimo za novo leto na Bledu, ni bilo možno dobiti ali poslati sms-a praktično 50 ur. Pozitivna stran menjave operaterja pa je precej manjši račun, prej 40-50€, sedaj pa okoli 15€ (orto v nulo, 90% klicev je v simobil). Zanima me, če je kakšna opcija, da greš nazaj na mobitel, če nisi zadovoljen z kakovostjo storitev (s tem da plačaš kazen, mi je jasno, da lahko), ker sem prenesel tudi telefonsko, mi to otežuje tudi, če bi se odločil za 2 naročnini. Ima kdo tako izkušnjo, da se je pred iztekom vezave, pritožil zaradi kakovosti vsega skupaj.

L.P. Črt

Tak telefon mora na servis.

nimkapu

Zelenc'
23. mar 2009
3
0
1
Teško verjamem, da je problem v telefonu. Trije kolegi, vsi imamo različne aparate (5800, n95 8gb, 6500s), smo konec lanskega leta prešli na simobil in imamo podobne izkušnje, z delovanjem oz. nedelovanjem. Saj razumem, da je za manj denarja manj muzike, kot povsod drugje, vendar včasih doživiš, da je nekdo prvič nedosegljiv, drugič je number busy, ta tretjič pa deluje. Pogosti so tudi Oprostite, zveza je bila prekinjena. Pri mobitelu lahko preštejem prekinitve klicev na prste ene roke, pa sem bil njihov naročnik vsaj 5 let.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Čudno res, koliko imate eni problemov s simobilom...
Očitno imam tako srečo, da se gibljem na takem področju, kjer S! dela bp, ker v slabih 3 letih nisem imel skoraj nobenih problemov. Pa mene tut ne zmoti tok, če se med pogovorom klic prekine. Pač pokličem nazaj... Je pa res, da se mi to ni zgodilo velikokrat. Skoraj lahko preštejem na prste ene roke...
wink-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Enako.

Uporabnik že skoraj dve leti. Razen sporadičnega 3G signala v hiši (ojej, nič videotelefonije...) nimam prav nobene pripombe. V mestih, v hribih... glede na Mobitel ne opazim nobene razlike.

Signal je nekako čisto zadnja stvar, ki me moti. Dosti prej so brandani telefoni, manj gostovanj v tujini in zanič spletni vmesnik.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kak ti je lahko signal zadnja stvar? Če ga ni je tudi najboljši mobilc na svetu neuporaben.

Pri gostovanju sem se nečesa spomnil - a ima Simobil kaj cenejše pogovore v tujini, če si povezan v kakšno Vodafone/Mobilkom omrežje? Spomnim se pred leti reklam za cenejše telefoniranje preko Vip-a, kaj pa drugje?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj nisem napisal, da mi je signal najmanj pomembna stvar. Je pa stvar, ki me pri Simobilu najmanj moti, kar pomeni, da se mi zdi povsem ok.

Tudi drugje majo neke preferenčne operaterje, kjer so klici/SMS-i malo ceneje.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.