Novo pri Si.mobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Evrofil, ko daš na tehtnico zlorabe in izplen le teh in varščino, bo verjetno prevladalo da je bolje imeti depozit in kakšno stranko manj, kot težko ali sploh neizterljive terjatve,..
b

JapanskaBuba

Zelenc'
7. jul 2010
17
0
1
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Citat:
Uporabnik TARIFEpikaSI pravi:
Vsi trije novi paketi ORTO (STARTASTIK, FANTASTIK, BOMBASTIK) so že vnešeni v aplikacijo za izračun najugodnejše tarife na spletni strani: http://www.tarife.si/si/vnos-mesecne-porabe.html

Če vpišem 300 minut za mobitel/debitel/izimobil, nebi moral biti tudi ta novi paket vmes? Meni ga ne kaže.

Oj, pri vnosu porabe moraš spodaj izbrati še mladinske pakete. Privzeto ti računa le rezidenčne in poslovne,.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Če nimajo denarja za varščino potem je velika verjetnost da bo zloraba,.. po poteku itad dobiš varščino nazaj oz. jo porabiš za poplačilo računov,..
b

nja to je vaša logika...to je enako kot bi nekdo ponujal avto na kredit, ampak bi za ziher že na začetku moral plačati celega...če ma nekdo dovolj kesha, kupi telefon na trgu, pri vas pa gre na nizko naročnino pa je skoraj na istem...oziroma nimate več neke prednosti pred navadno trgovino...

sicer pa meni dol visi jaz sem tak dobra stranka in sem preprican da me bodo vasi se klicali in prosli naj vzamem kaki ugodn telefon...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
točno tako je kot pri avtih,.. tudi tam pri kreditu plačaš polog potem pa odplačuješ,.. tu je pribljižno isto,..
b

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Pa je tebi jasno, da tako ali tako NOCEJO prodajat aparatov, ali ti to se ni prislo v glavo?

o vsevedni evropski razgledanec...itaq da mi je jasno...saj ze skoz poudarjajo, da niso trgovina in da prodajajo storitve in ne telefone...pac bodo sedaj se manj prodali...al pa hitro omilili pravila, ker bodo ugotovili, da niso nekak več konkurenčni....

dvomim da je teh zlorab bilo toliko, da se kar naekrat nebi splačalo prodajat telefonov, ki so do 200 € drazji kot na trgu...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Citat:
Uporabnik JapanskaBuba pravi:
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Citat:
Uporabnik TARIFEpikaSI pravi:
Vsi trije novi paketi ORTO (STARTASTIK, FANTASTIK, BOMBASTIK) so že vnešeni v aplikacijo za izračun najugodnejše tarife na spletni strani: http://www.tarife.si/si/vnos-mesecne-porabe.html

Če vpišem 300 minut za mobitel/debitel/izimobil, nebi moral biti tudi ta novi paket vmes? Meni ga ne kaže.

Oj, pri vnosu porabe moraš spodaj izbrati še mladinske pakete. Privzeto ti računa le rezidenčne in poslovne,.

Pa res. Hvala, nisem opazil!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Evrofil, ko daš na tehtnico zlorabe in izplen le teh in varščino, bo verjetno prevladalo da je bolje imeti depozit in kakšno stranko manj, kot težko ali sploh neizterljive terjatve,..
b

Jaz to popolnoma razumem...
smile-1.gif

Hanzi, v tujini ti ne "prodajo" niti narocniskega razmerja - kamoli vezave - ce nimas primerne financne (kreditne) zgodovine. Meni se tole ne zdi nic cudnega.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Citat:
b

zmaga.gif

Nekaj podobnega je z davki in zavarovalninami... če bi bli vsi pošteni, bi bli davki in zavarovalnine manjše, ampak to folku ne potegne.

Skratka, vas podpiram, bolje kakšna stranka manj, kot pa da si delaš minus.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
690
65
28
Ljubljana
Čist prov da se to nardi..... Operaterji imajo zaradi takih neplačnikov z iphoni 5 in samsungi S4 za 1€ v parih mesecih par sto tisočakov škode.... Kot ste že napisal bolje 5 dobrih strank kot 10 slabih....
cool-1.gif

Pa ne vem kaj se pi.... sej jih dobite nazaj oz. se upoštevajo pri računih....

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Kaka pa bo višina te varščine?

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Pa je tebi jasno, da tako ali tako NOCEJO prodajat aparatov, ali ti to se ni prislo v glavo?
Na prodajnih mestih tega nekako ni čutit. Bi lahko rekel: pozabili so prodajalce obvestiti o tej politiki
wink-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Citat:
b

zmaga.gif

Nekaj podobnega je z davki in zavarovalninami... če bi bli vsi pošteni, bi bli davki in zavarovalnine manjše, ampak to folku ne potegne.

Skratka, vas podpiram, bolje kakšna stranka manj, kot pa da si delaš minus.

dobro si to povedal ja...ampak pozabil si da zavarovalnice nikoli nebodo poštene in če bi bli pošteni ljudje bi imele zavarovalnice samo večje dobičke...takšnega sveta ne bo....

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik darlev pravi:
Čist prov da se to nardi..... Operaterji imajo zaradi takih neplačnikov z iphoni 5 in samsungi S4 za 1€ v parih mesecih par sto tisočakov škode.... Kot ste že napisal bolje 5 dobrih strank kot 10 slabih....
cool-1.gif

Pa ne vem kaj se pi.... sej jih dobite nazaj oz. se upoštevajo pri računih....

bebavost folka ne pozna meja...prav da so to naredili!? zakaj bi moral jaz sedaj vnaprej nekaj plačevat zaradi enih par kradljivcev? Naj se potrudijo in izločijo kradljivce...ne pa da mene, ko imam vedno vse poravnano buzerirajo...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Nogica pravi:
Mislim, da jih ni ene par, da jih je to več..
smile-1.gif

nima veze...zakaj bi jaz imel slabše pogoje, ker je simobil požrešn in je dajal telefone za velike denarce pac vsakemu, ki je prišel k njim!?

Nogica

Zelenc'
5. sep 2013
20
0
1
štekam štekam
smile-1.gif
sam mislm da ni lih požrešen prava beseda. Hotl so bit prijazni do vseh, pa se jim ni izšla računica..

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
nimaš slabših pogojev saj se ti znesek obrestuje, potem po poteku roka pa ga lahko zahtevaš nazaj v celoti ali pa porabiš za pokrivanje računov,.. je le manjša varovalka da se izognemo nategovanju,..
b

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Nogica pravi:
smile-1.gif

nima veze...zakaj bi jaz imel slabše pogoje, ker je simobil požrešn in je dajal telefone za velike denarce pac vsakemu, ki je prišel k njim!?

Kako pa naj veda, da ti nisi pozresen in ne kupujes dragega telefona samo zato, da jih bos hotel "okol prinest" in neplacevat racunov?

Sicer pa... ce si prebral tisto (ne samo naslova)... bi lahko videl, da bodo ta ukrep uveljavljali le pri tistih, za katere nimajo neke zgodovine... Pri NOVIH narocnikih so to tisti, ki:

- ne prenašajo obstoječe telefonske številke, ki jo uporabljajo pri drugem operaterju, k Si.mobilu ali
- prenašajo k Si.mobilu predplačniško številko, ki so jo uporabljali pri drugem operaterju, ali
- prehajajo na naročniško razmerje s predplačniških paketov SIMPL ali SIMPL KIDZ in uporabljajo te pakete manj kot 3 mesece.
- Ob izpolnjenem enem izmed zgornjih pogojev pa tudi kupijo telefonski aparat višjega cenovnega razreda (cena brez vezave znaša več kot 475 EUR) po prodajni ceni do 50 EUR.

Pri OBSTOJECIH pa pri tistih:
- ki so sklenili novo naročniško razmerje pred manj kot 3 meseci in želijo skleniti Pogodbo o zagotovitvi posebne ugodnosti za telefonski aparat višjega cenovnega razreda (cena brez vezave znaša več kot 475 EUR) po prodajni ceni do 50 EUR.

Ce si njihov dolgoletni uporabnik in te se vedno lahko "premamijo" z navidezno nizko ceno mobilnika.... bos imel itak take pogoje kot doslej ...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Nogica pravi:
smile-1.gif

Kako pa naj veda, da ti nisi pozresen in ne kupujes dragega telefona samo zato, da jih bos hotel "okol prinest" in neplacevat racunov?

Sicer pa... ce si prebral tisto (ne samo naslova)... bi lahko videl, da bodo ta ukrep uveljavljali le pri tistih, za katere nimajo neke zgodovine... Pri NOVIH narocnikih so to tisti, ki:

- ne prenašajo obstoječe telefonske številke, ki jo uporabljajo pri drugem operaterju, k Si.mobilu ali
- prenašajo k Si.mobilu predplačniško številko, ki so jo uporabljali pri drugem operaterju, ali
- prehajajo na naročniško razmerje s predplačniških paketov SIMPL ali SIMPL KIDZ in uporabljajo te pakete manj kot 3 mesece.
- Ob izpolnjenem enem izmed zgornjih pogojev pa tudi kupijo telefonski aparat višjega cenovnega razreda (cena brez vezave znaša več kot 475 EUR) po prodajni ceni do 50 EUR.

Pri OBSTOJECIH pa pri tistih:
- ki so sklenili novo naročniško razmerje pred manj kot 3 meseci in želijo skleniti Pogodbo o zagotovitvi posebne ugodnosti za telefonski aparat višjega cenovnega razreda (cena brez vezave znaša več kot 475 EUR) po prodajni ceni do 50 EUR.

Ce si njihov dolgoletni uporabnik in te se vedno lahko "premamijo" z navidezno nizko ceno mobilnika.... bos imel itak take pogoje kot doslej ...

jest sem prebral...samo moje izkusnje s simobilom so taksne, da take prijetnosti hitro razsirijo na vse uporabnike...

kot sem ze povedal, ce bo kdo meni sanjal o kaki varscini pri moji porabi in vestnosti, potem se jim bom samo zahvalil...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.