Novo pri Si.mobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.025
342
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Super, samo da si našel oparaterja, ki ti dela zanesljivo. Kdo bi si mislil, da bo leta 2013 to še vprašanje...

Nazaj na temo - glede teh neomejenih klicev in SMS-ov - predvidevam, da obstaja kak droben tisk. Recimo polovico vsega v Simobil ali kaj takega?
Fora je v tem, da cene zaključevanja klicev gredo iz 0,0324 €/min brez DDV na 0,0105 €/min brez DDV. Verjetno drug mesec ali čez 2 meseca.

Tako, da so/bodo klici postali džabe in v roku pol leta bodo vsi operaterji imeli vsaj 1 paket z neomejenimi količinami klici za vsa SLO omrežja, lahko tudi za vsa EU omrežja (tudi ostali v EU so morali znižati ceno zaključevanje klicev na okoli 0,01 €/min brez DDV).

Debitel, kljub da je MVNO da lahko neomejene klice v vsa EU omrežja in ne bo delal izgube s paketom. Po zaslugi EU.

Torej medoperaterske cene za klice, ki so bile pred 10 leti še 0,20 €/min brez DDV bodo kmalu postale 0,01 €/min. Torej skoraj brezplačne medoperaterske cene.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik mel pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
ostali si dokupite opcijo,.. kje je tu problem? mobilni internet ni namenjen torrentom,..
jaz imam skupni promet nz wifijem ne več kot 3GB,.. od tega 750 MB na mobilnem internetu,..za glavnino je 1GB čez in čez zadosti, ostali bomo pa doplačali če bomo rabili,..
b

Se strinjam Borovnica. Kot zvesti uporabnik simobila (beri cela družina) nekatere stvari pač spregledam, kot je zaračunavanje sms-ov v tujino po 15 centov (no to ima sedaj tudi mobitel). Mobilni internet uporabljam za razne stvari, največ pa ga pokurim z gledanjem televizije (pa ne mi sedaj o tem, da to res ni potrebno) in ne za torente. Čakal sem na prenovo orto paketov in glede na svoj paket preprosto zame dočakal nič pretresljivega. Glede dokupa interneta pa mi prosim povej cenejšo varianto od itak džabesta 2000 z dokupom mobilni internet 5 GB za skupaj 29 eur. Če pri Simobilu obstaja taka možnost, potem se priporočam. Najbližja opcija po mojem vedenju je preprosto zame plus opcija mobilni internet 3 GB, ki pa je dražja varianta in z manj vključenega interneta, na žalost.
mel vzameš paket orto fantastik za 15€ + opcija mi 3GB za 12€ ali pa opcijo 15GB za 18€ na mesec,..
b

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Citat:
Super, samo da si našel oparaterja, ki ti dela zanesljivo. Kdo bi si mislil, da bo leta 2013 to še vprašanje...

Nazaj na temo - glede teh neomejenih klicev in SMS-ov - predvidevam, da obstaja kak droben tisk. Recimo polovico vsega v Simobil ali kaj takega?

Kolikor vidim, ni drobnega tiska... kakor pri paketu Neskončno, tam ga tudi ni. 4 dni pred obračunskim obdobjem imam porabljenih skoraj 1200 minut, pa mi ni še noben težil
grin1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.077
136
63
okolica mesta
Citat:

Sam s S! 3G omrežjem nimam nikjer problemov. Kakor je bilo kolegu rečeno pri novih paketih ni drobnega tiska kar se tiče neomejenih min, sms
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mel

Zelenc'
15. dec 2009
17
0
1
Citat:
Citat:
Uporabnik mel pravi:
Citat:
ostali si dokupite opcijo,.. kje je tu problem? mobilni internet ni namenjen torrentom,..
jaz imam skupni promet nz wifijem ne več kot 3GB,.. od tega 750 MB na mobilnem internetu,..za glavnino je 1GB čez in čez zadosti, ostali bomo pa doplačali če bomo rabili,..
b

Se strinjam Borovnica. Kot zvesti uporabnik simobila (beri cela družina) nekatere stvari pač spregledam, kot je zaračunavanje sms-ov v tujino po 15 centov (no to ima sedaj tudi mobitel). Mobilni internet uporabljam za razne stvari, največ pa ga pokurim z gledanjem televizije (pa ne mi sedaj o tem, da to res ni potrebno) in ne za torente. Čakal sem na prenovo orto paketov in glede na svoj paket preprosto zame dočakal nič pretresljivega. Glede dokupa interneta pa mi prosim povej cenejšo varianto od itak džabesta 2000 z dokupom mobilni internet 5 GB za skupaj 29 eur. Če pri Simobilu obstaja taka možnost, potem se priporočam. Najbližja opcija po mojem vedenju je preprosto zame plus opcija mobilni internet 3 GB, ki pa je dražja varianta in z manj vključenega interneta, na žalost.
mel vzameš paket orto fantastik za 15€ + opcija mi 3GB za 12€ ali pa opcijo 15GB za 18€ na mesec,..
b
Ja borovnica, razmišljam o znižani ceni na orto fantastik plus mi 15gb za skupno 31 eur. Interneta ogroooooooomno, samo ali lahko kasneje vzamem telefon in nadaljujem z redno ceno paketa? Tistih "samo" 200 minut v ostala omrežja pa me ne moti toliko, ker nas je večina na simobilu (moje klicane številke). Moram dejansko še razmisliti kateri in kako. :)

Tomo

Pripravnik
5. sep 2007
70
0
6
Obišči stran
Če vzameš popust na mesečno naročnino, lahko ta popust kadar koli prekineš in vzameš telefon. Popust izgubiš. Kakšnih stroškov kazni v tem primeru ni.

drevored

Pripravnik
11. jul 2013
108
8
18
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Fora je v tem, da cene zaključevanja klicev gredo iz 0,0324 €/min brez DDV na 0,0105 €/min brez DDV. Verjetno drug mesec ali čez 2 meseca.

Kje pa piše, kdaj točno to bo? Jaz sem mislil, da se je to že 1. julija zgodilo.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Če bi hotel zamenjat paket iz Orto u Nulo v paket Brez vezave bi moral plačat
"strošek predčasnega nakupa telefona na današnji dan 03.09.2013 znaša 52.88 € ."?
To bi res lahko že na web dali: imam to in to, koliko mi zaračunate, če naredim to in to spremembo?

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.025
342
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik drevored pravi:
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:

Kje pa piše, kdaj točno to bo? Jaz sem mislil, da se je to že 1. julija zgodilo.
Čaka se odločba APEK-a. Ko bo izdana odločba za trg 7, bo začela veljati 1. naslednji mesec.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Citat:
Si.mobil uvaja ukrep varščine za nakup mobilne naprave

V želji po preprečevanju morebitnih zlorab Si.mobil z 2. septembrom 2013 uvaja ukrep varščine za nakup mobilnega aparata ob sklenitvi Pogodbe o zagotovitvi posebne ugodnosti.

Družba si pridržuje pravico do uveljavitve ukrepa varščine za nove naročnike, ki:

ne prenašajo obstoječe telefonske številke, ki jo uporabljajo pri drugem operaterju, k Si.mobilu ali
prenašajo k Si.mobilu predplačniško številko, ki so jo uporabljali pri drugem operaterju, ali
prehajajo na naročniško razmerje s predplačniških paketov SIMPL ali SIMPL KIDZ in uporabljajo te pakete manj kot 3 mesece.
Ob izpolnjenem enem izmed zgornjih pogojev pa tudi kupijo telefonski aparat višjega cenovnega razreda (cena brez vezave znaša več kot 475 EUR) po prodajni ceni do 50 EUR.
Poleg tega si Si.mobil pridržuje pravico do uveljavitve varščine pri obstoječih naročnikih, ki so sklenili novo naročniško razmerje pred manj kot 3 meseci in želijo skleniti Pogodbo o zagotovitvi posebne ugodnosti za telefonski aparat višjega cenovnega razreda (cena brez vezave znaša več kot 475 EUR) po prodajni ceni do 50 EUR.

Naročniki, pri katerih bo Si.mobil uveljavil varščino, bodo le-to dobili vrnjeno v obliki preplačila ob izdaji rednih mesečnih računov do porabe celotnega zneska plačane varščine. Varščina se bo pričela odštevati na računih od izdaje 4. rednega mesečnega računa po sklenitvi Pogodbe o zagotovitvi posebne ugodnosti. Varščina se obrestuje po obrestni meri 2 % za obdobje 155 dni od sklenitve Pogodbe o zagotovitvi posebne ugodnosti.

vir: http://www.simobil.si/sl/insid...33-0E30B0F0213C

Evo kaj se zgodi ko so eni izkoriščali da so dobili telefon na vezavo pol pa nič plačevali...
bonk.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ma saj niso normalni hahah :D bebci...se manj bodo prodali kto dosedaj...varscina...lahko bi jim blo jasno, da ti ki kupujejo telefone na odlok itaq nimajo kesha da bi dali varscino...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Če nimajo denarja za varščino potem je velika verjetnost da bo zloraba,.. po poteku itad dobiš varščino nazaj oz. jo porabiš za poplačilo računov,..
b

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Pa je tebi jasno, da tako ali tako NOCEJO prodajat aparatov, ali ti to se ni prislo v glavo?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.