Novo pri Si.mobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ne rabmo UMTS2100 več kakor je ., naj dajo raje UMTS900 . S naročnino 5 ZAME , spadam pod nezahtevne naročnike najbrž . S V.I.P tudi . . Kaj je novega ? Lahko tudi menjam če je kaj bojšega in cenejšega .

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Imaš aparat, ki podpira UMTS 900?

Kar se paketa tiče, verjetno sam najbolje veš, kateri ti najbolj ustreza glede na tvoje navade. Na NOVIH paketih ZAME imaš več ponudb, tako da v kolikor bi ti ustrezal kak NOVI ZAME, pojdi raje na tega s stališča dodatnih promocij. Precej je ponudb tudi v sodelovanju in ni vrag, da kakšne ne bi prejel
wink-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
NOKIA C7 podpira UMTS900 , in tudi prejšni moj model nokia 6730 c je tudi podpirala UMTS900 , predprejšni N95 pa samo UMTS2100 .Kar se pa tiče naročnine 5 ZAME , sem pa zadovoljen full , zato pa sprašujem , če je kaj novega , boljšega , cenejšega ? Lahko spremenih brez problema

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Tudi na UMTS900 se dela
wink-1.gif

Saj ti pravim, vse je odvisno od tvojih navad, kaj uporabljaš in podobno. Meni osebno novi paketi bolj ustrezajo. Kar ti lahko svetujem je, da na Moj Si.mobil preveriš malo analizo porabe in preračunaš, če bi se ti kak nov paket bolj izplačal.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Tudi na UMTS900 se dela
wink-1.gif

Saj ti pravim, vse je odvisno od tvojih navad, kaj uporabljaš in podobno. Meni osebno novi paketi bolj ustrezajo. Kar ti lahko svetujem je, da na Moj Si.mobil preveriš malo analizo porabe in preračunaš, če bi se ti kak nov paket bolj izplačal.

Pri novih paketih nimate nicesar podobnega paketu iZame... predvsem ne s tako ceno
grims-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Kaj pa testno kej s UMTS900 bomo deležni tudi v drugih krajih , jaz se nahajam v lj - bežigrad .Pa mislim da bi tudi drugi kraji radi imeli to , in ne samo Ribnica in Kočevje .Spremljam vsak dan MOJ.SIMOBIL . Drugače pa pohvale , da ne bo kdo mislil da samo grajam .

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ja, seveda bo šlo tudi drugam. Za LJ pa ne vem, če je smotrno dajati UMTS900, je po moje bolj mišljeno ruralno pokrivanje.

@Jest: iZAME je kul paket, vendar pa nanj vezava ni mogoča.
S tega stališča zna biti boljši kak izmed novih paketov z Opcijo PLUS, dobiš ceneje aparat, kar potem sicer plačuješ "obročno", vendar zraven prejmeš še prenos podatkov kot add on. In lahko se vežeš. :D

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Ja, seveda bo šlo tudi drugam. Za LJ pa ne vem, če je smotrno dajati UMTS900, je po moje bolj mišljeno ruralno pokrivanje.

@Jest: iZAME je kul paket, vendar pa nanj vezava ni mogoča.
S tega stališča zna biti boljši kak izmed novih paketov z Opcijo PLUS, dobiš ceneje aparat, kar potem sicer plačuješ "obročno", vendar zraven prejmeš še prenos podatkov kot add on. In lahko se vežeš. :D

Zal nimate takih aparatov v ponudbi, ki bi pasali k paketu iZame
smile-1.gif
...

Podoben paket, ki bi vseboval priblizno toliko kot iZame sedaj stane skoraj duplo (M Zame + Opcija Internet Napredni + Sporocila 1001 = 42€ : iZame je 24€)... I v paketu M Zame cene apratov nikaor nise nevemkako ugodne...

Aja... in to, da se ne da vezat s paketom iZame je plus zame in minus za Si.mobil
smile-1.gif
)

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Primer : Za mene dober naročniški paket je Mobitel džabest + dodatno 180 minut v druga mobilna omrežja za 29 euro .
Simobil L ZAMEMini Plus
401 min za klice v vsa ostala omrežja
101 MB prenosa podatkov , 1001 SMS in MMS sporočil
0 €/min v Si.mobilovem omrežju
48 euro naročnina

Nazadnje urejeno:

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Zelo zaželeno je v mestih imeti UMTS 900/2100 Mhz. UMTS 900 se rabi, da se pokrije notranjosti stavb. Kjer sta signala enaka se mi zdi, da telefon prešalta na UTMS 2100, kjer pa je ta signal slab pa na UMTS 900.

Se mi zdi, da je najbolje imeti nekaj baznih postaj UMTS 900/2100, tiste s manjšim pokrivanjem pa UMTS 2100 only.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik smejko pravi:
Saj temu je tudi namenjen
smile-1.gif
Naši operaterji bodo verjetni za LTE namenili frekvenci 800 in 1800 Mhz. Je pa fino, da testirajo. GSA je objavil, da je že 63 LTE naprav v prodaji.

Leta 1.1.2013 naj bi se po zadnji podatkih sprostile frekvence 800 Mhz. Za 1-2 leti bi po tej logiki bil razpis za 800 Mhz.

Že to leto bi lahko imeli vsi 3 operaterji 1 bazno za LTE (na svoji hiši). Do razpisa testirajo in po razpisu za 800 Mhz samo vklopijo omrežje LTE po celi Sloveniji.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.