Stanje je realno, ravno to sem želel razložiti v prvem postu, pa sem zgleda malo čudno napisal. Fora je v tem, da imam v paketu vključenih 300MB prenosa, kar mi načeloma zadostuje za uporabo na telefonu. Čez vikend sem doma ostal brez interneta (nevihte), zato sem na telefonu ustvsril Wi-Fi hotspot, ker pa sem pričakoval povečan prenos podatkov, sem s poslanim SMSom O DNEVNI na 4040 vklopil opcijo dnevni (1GB prenosa za 1 dan). Do tega trenutka sem porabil nekaj cez 200MB zakupljenih količim, ki so se odštevale od 300MB, od vklopa opcije pa sem naslednjih 24 ur koristil opcijo dnevni (torej tistih 1GB).
Ko se je opcija iztekla, sem seveda imel na voljo preostanek od 300MB, ki ga pred vklopom opcije še nisem porabil. No in tu je težava, želel sem pogledati, koliko zakupljenih količin imam še na voljo. SMS STANJE (kakor tudi števec na internetu) pokaže le, koliko podatkov sem prenesel, kar pa je seveda vsota prenesenih podatkov iz naslova zakupljenih količin in dodatne opcije dnevni, ki sem jo vklopil vmes in je veljala en dan.
Prvotno vprašanje je bilo torej, če je možno kje pogledati, koliko količin imam še na voljo, ker v konkratnem primeru to ni razvidno iz porabe oziroma med vrsticami sem želel povedati, da v kolikor ni možno, bi bilo zelo dobrodošlo to omogočiti, saj ne more bit preveč zahtevno.