A je možno kje preverit, koliko zakupljenih količin imam še na voljo?
Težava je namreč, ker imam v paketu že vključenih 300MB prenosa podatkov. Preko moj.simobil.si ali sms-a se da pogledat koliko sem že porabil in potem načeloma tudi vem, koliko mi jih je še ostalo. Ta mesec pa sem en dan vklopil opcijo Dnevni (1GB za 24ur), ker sem tisti dan nekoliko bolj potreboval mobilni net in potem nisem imel kje preverit koliko imam še neporabljenih količin, ki so mi na voljo cel mesec. Načeloma sem enkrat pred vklopom opcije Dnevni preverjal porabo in sem imel porabljeno nekaj čez 200MB. No sedaj mi kaže 693,78MB, koliko imam še neporabljenih količin, pa seveda ne vem (oziroma vem, da 0 več, ker prej nisem mogel preverit in so mi zaračunali že cca. 8€ prenosa).
Je res edina varjanta, da se prijavim na moj.simobil.si, grem pod Račune -> Stanje porabe-> Stanje tekoče porabe, potegnem dol Izvožen seznam v .csv, odprem v Excelu, filtriram samo internetni promet, preračunam za posamezne seje, koliko je bilo prenosa z upoštevanjem računaskega intervala, pregledam katere datume sem imel vklopljeno opcijo dnevi in ustrezne seje pobrišem ven, seštejem preostali prenos in odštejem od zaklupljene količine.
Je res tako težko to poenostavit že na vaši strani, da bi enostavno pogledal, koliko imam še na voljo?
Ali pa, da bi vsaj uvedli nek sistem opozarjanja, ko recimo porabiš 90% zakupljenih količin, saj mi načeloma zadostuje teh 300MB, samo sem se že uštel. Proti koncu mesca pogledam, porabljeno 250MB (podatki so bili seveda neažurni - od zjutraj, v resnici je bilo že celo blizu ali celo čez 300MB) in vidim, da lahko brez problema še par stvari uredim na telefonu. Zvečer pogledam, poraba za 15€ večja.