Novo pri Si.mobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Če bi zdaj izbiral bi gotovo izbral Si.mobil,..nidi mi več kot vsi ostali operaterji skupaj,..saj lahko nemoteno govorim z družino, kolegi, sodelavce (skoraj )4free. in se s tem ne hvalim
evil.gif

b

Ko imas signal ...
wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
tam kjer se jaz gibam že nekaj časa nisem zasledil da nebi imeli signala,..
nisem pa nikjer trdil da ga na kakšnem območju ni,..
b

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Potok pri Vačah, dela samo SiMobil in se nihče ne sekira. Zabit do konca, koze in srne nimajo mobilcev...
Vsi imajo bele lise, eni tle, drugi tam. Pejte v Italijo, take groze od signala še ne, če bi bilo tko pri nas, bi ble bakle, vile in ostalo orod/žje pred vsakim operaterjem.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
jp, @m je čist preveč razvadu narod z svojo pokritostjo... in pol kdo prestop na druzga operaterja in jamra... pač takle mamo...

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Razvadu je tvegana beseda v tej konotaciji. Signal pač mora bit, če ne se sploh ne mormo pogovarjat o spodobni konkurenci. Nalijmo si čistega vina - Mobitelov market share ni toliko posledica legacyja kot pa kakovosti omrežja.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kdor kaj potjue po svetu... ve, da imamo pri nas, kar se pokritosti tice, odlicno stanje... mogoce tega v tujini ni opaziti tako mocno, ker lahko gostujemo v vseh omrezjih (kot tujci)... vendar ce imas omrezje nastavljeno na rocno izbiro, se recimo v Nemciji ali Italiji precej pogosto dogaja, da mobilnik ostane brez signala... In to recimo na severnem delu Nemcije, kjer je sama ravnina
smile-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kdor kaj potjue po svetu... ve, da imamo pri nas, kar se pokritosti tice, odlicno stanje... mogoce tega v tujini ni opaziti tako mocno, ker lahko gostujemo v vseh omrezjih (kot tujci)... vendar ce imas omrezje nastavljeno na rocno izbiro, se recimo v Nemciji ali Italiji precej pogosto dogaja, da mobilnik ostane brez signala... In to recimo na severnem delu Nemcije, kjer je sama ravnina
smile-1.gif
Tudi raziskave so pokazale da naprimer operaterji v Avstriji in Sloveniji imajo mnogo kvalitetnejša omrežja od operaterjev v Nemčiji. Se mi zdi da so celo rekli, da je imel Tušmobil leta 2007, ko je imel 40% pokritost prebivalstva boljše ocene kot nemški operaterji.To ti vse pove kakšno je stanje tam.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
Razvadu je tvegana beseda v tej konotaciji. Signal pač mora bit, če ne se sploh ne mormo pogovarjat o spodobni konkurenci. Nalijmo si čistega vina - Mobitelov market share ni toliko posledica legacyja kot pa kakovosti omrežja.
No ja, kaj taksnega slisis kvacjemu ob slabi smarnici. Resnica je, da je bila M@ v kljucnih letih uvajanja mobilne telefonije zakonsko zascitena pred konkurenco, posledicno pa si je lahko z visokimi cenami in ob sodelovanju s škrjančkom brez tezav kupila tudi tehnicno prednost, ki jo kontinuitetno usmerjeni drzavljani se danes drago placujemo. Kdor me preprica v nasprotno mu castim buteljko vrhunskega traminca.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Tudi raziskave so pokazale da naprimer operaterji v Avstriji in Sloveniji imajo mnogo kvalitetnejša omrežja od operaterjev v Nemčiji.
Temu je kriv razgiban teren. Če na vsakih par hribčkov ne postaviš bazne, potem signala sploh ni...

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
No ja, kaj taksnega slisis kvacjemu ob slabi smarnici. Resnica je, da je bila M@ v kljucnih letih uvajanja mobilne telefonije zakonsko zascitena pred konkurenco, posledicno pa si je lahko z visokimi cenami in ob sodelovanju s škrjančkom brez tezav kupila tudi tehnicno prednost, ki jo kontinuitetno usmerjeni drzavljani se danes drago placujemo. Kdor me preprica v nasprotno mu castim buteljko vrhunskega traminca.
Se strinjam s tabo. To dokazuje tudi naslednja izjava:
"Na področju telekomunikacij so se srečevali številni politični, strankarski in "ostap-benderski" interesi. Na mestu, na katerem sem bil (generalni sekretar LDS - op.p.), sem se zelo hitro znašel v navzkrižju teh interesov ter srečal z raznimi skušnjavci in skušnjavami. Skupina znotraj Peterletove SKD si je zamislila, da mora država "šenkati" koncesijo njihovemu Detlu 5, tu je bil s svojimi računicami Digitel, še pred tem Iskra Telekom ... Tu je morala vlada - in moj vpliv na to ni nobena skrivnost - potegniti določene poteze, da prepreči tovrstne razprodaje in s tem onemogoči razne finančne odvode. Če LDS ne bi imela take moči in vloge, bi bile mobilne telekomunikacije precej manj razvite, vrednost državnega premoženja, ki ga prek Telekoma predstavlja Mobitel, pa za faktorje nižja." (Gregor Golobič, Finance, 19. 1. 2004)

"Glavno ozadje vseh zapletov (ob uvajanju GSM - op.p.) je močno povezano s strateškim interesom stranke LDS, ki ga je udejanjal generalni sekretar Gregor Golobič skupaj z vodstvom Mobitela in njihovimi dobavitelji." (dr. Miro Rozman, državni sekretar za telekomunikacije, Finance, 7. 3. 2001)

Si.mobil je bil za nacionalni roaming pri Mobitelu že dogovorjen, vendar je GG prepričal ostale da bi s tem kršili nacionalni interes.

So bili pa vsi uspešni projekti Mobitel, Si.mobil in Tušmobil povezani s levico. Na Mobitel ni potrebno posebej omenjati. Si.mobilovi prvotni lastniki so bili KD, Instrabenz, Intereuropa ... Vse državne firme. Tušmobil je bil po mojem mnenju projekt bivšega direktorja m@ Majzlja ter GG. Zaradi preugodnega nacionalnega roaminga je Majzlja takrat Janševa vlada razrešila. Zaradi tega je začel Tušmobil 1 leto kasneje. Prav tako se pojavlja vprašanje, kdo je bil prvotno 49% lastnik Tušmobila. To je bilo Nizozemsko slamnato podjetje. Sem pa 50% prepričan da je bil lastnik tega podjetja Ultra.

Nazadnje urejeno:

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Ali spada to v Simobilovo novost, da sem bil čez vikend na smučanju na Rogli in mi na smučišču Jurgovo ni lovilo čisto nič?! Da ne omenjam kaj sem vprašal nekaj postov nazaj o Starem vrhu?! Mobitelov signal lovi, o Simobilu ni ne duha ne sluha v dolini.. tudi Tušmobil je imel signal ali pa je uporabljal roaming nevem.. In pol se vprašam, da pri taki frekvenci ljudi v zimski sezoni ne morejo zagotoviti ene bazne postaje!! in to na enem najbolj obiskanem slovenskem smučišču!!

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
jah glej, vsake lukne pa tud ne morjo bit pokrite ane, sploh pa jurgovo k je u pm nek
wink-1.gif
ja, stari vrh ma pa sam TM (ne 100%) in @m signal, S! še nisem zaznal tam...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
S! ma bazno pri prodajalni kart, le malo dvignjeno, M@ pa na razglednem stolpu, ki je bližje Jurgovem. Od tu prednost M@, da tam doli lovi, S! pa le do zadnje prelomnice.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.