Novo pri Si.mobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Napovedujemo

Tu lahko izveste, katere vroče novosti iz sveta mobilne telefonije bodo kmalu vključene v Si.mobilovo ponudbo. Cene napovedanih mobilnikov in ostalih izdelkov bodo znane ob začetku ponudbe.

Samsung Galaxy TAB

* tablični računalnik z zaslonom 17,8 cm na dotik
* operacijski sistem android 2.2.
* vgrajen digitalni fotoaparat (3,2 milijonov točk) s avtomatskim ostrenjem in videokamera
* podpora za Flash 10.1
* Google aplikacije (Google Search, Google Mail, Google Maps, Google Talk in You Tube)
* spletna trgovina Android market
* pregledovalnik in urejevalnik
dokumentov Thinkfree
* priložene stereo slušalke in USB kabel

Izdelek bo kmalu na voljo. Datuma vključitve v ponudbo zaradi možnih odstopanj v postopku dobave ne moremo napovedati. Cena izdelka bo znana ob začetku ponudbe.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Ali ima še kdo ORTO U NULO za vedno, kjer imaš vključenih 300MB prenosa in kako je to zabeleženo na moj.simobil.si. Namreč pri števcu porabe tako ali tako za razliko od SMSov in klicev ne piše koliko enot je vključenih, pri podatkih o paketu mi piše, da imam Vključen prenos podatkov 100 MB, kot dodatna opcija pa tudi ni nikjer zavedeno, da bi imel še +200MB zaklupjenih količin.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Hci ima ta paket... pa tudi ni nic zabelezeno... Samo koliko je porabljeno...

20101016-xhm2kmm4wf71qi6ygieg6bb82c.jpg

20101016-tbh9raw5ysg1155xb6ak27xpm8.jpg

Tudi recimo pri zeni, ki ima Ena Zame s polovicko (ko je bila akcija, da je 50% popust na narocnini za vedno) pise, da ima paket EnaZame in narocnino 12€ ...

20101016-8neyg3u78f1q8s9h8bpxuhwqnk.jpg

Pa tudi pri analizi porabe mi ni povsem jasno, zakaj kaze drugacne podatke, kot pri stevcu porabe... Tekoci mesec naj bi menda kazal enake podatke kot stevec trenutne porabe ...

20101016-tbh9raw5ysg1155xb6ak27xpm8.jpg

20101016-1y6a1km2mmxr8s8yw41bnd2iqn.jpg

Pa recimo pri funkciji, kjer naj bi izracunal strosek predcasnega nakupa aparata mi ne dela pri vseh stevilkah... Prikaze mi samo pri DATA stevilki, kjer nimam doplacil in pri moji (osnovni) stevilki ... pri zenini in hcerini pa prikaze napako ...

20101016-xqrpuenk4e6uee6unqkj45pxt7.jpg

Verjamem, da bodo tudi te zadeve postimali
smile-1.gif
...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Pri analizi porabe sem tudi sam odkril, da nekaj ne špila, recimo za tekoči mesec je vse 0, medtem ko kaže, da se aprila 2010 klical v S! 7min, poslal 4 sporočila in prenesel 12MB podatkov, čeprav sem razmerje sklenil 10 dni nazaj.

Aja pa S!.naIP še vedno ne deluje,lahko prijavim, sedaj celo klicati lahko začnem, nato nekaj časa piše klicanje ..., potem pa izpiše, da je uporabnik zaseden in da storitev trenutno ni na voljo.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
....sedaj celo klicati lahko začnem, nato nekaj časa piše klicanje ..., potem pa izpiše, da je uporabnik zaseden in da storitev trenutno ni na voljo.

Ostalo bodo menda lahko še popravili, to slednje pa bo še dolgo ostalo ne popravljeno. Preveč je gužve na omrežju, katero enostavno ne prenese.

Lp.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

Ostalo bodo menda lahko še popravili, to slednje pa bo še dolgo ostalo ne popravljeno. Preveč je gužve na omrežju, katero enostavno ne prenese.

Lp.

In kaj ima guzva na omrezju s storitvijo Si.NaIP? V bistvu se stem celo razbremeni omrezje... sploh ce klice nekdo preko IP (ponavadi to pocne v tujem omrezju) nekoga drugega, ki je spet recimo pri drugem operaterju. Tukaj omrezje sploh nima nobene zveze... ampak samo zmogljivost centrale...

Saj bi se kaj napisal... samo se bom raje v jezik ugriznil (nismo v tapravi temi
evil.gif
) ...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.012
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pa tudi pri analizi porabe mi ni povsem jasno, zakaj kaze drugacne podatke, kot pri stevcu porabe... Tekoci mesec naj bi menda kazal enake podatke kot stevec trenutne porabe ...

Analiza porabe je samo statistika in po moje dela od prvega do prvega (torej koledarski mesec). Tudi zgoraj lepo piše npr 09/2010. Če imaš obračunski interval zadnjega v mesecu potem imaš enake podatke v trenutnem stanju, drugače pa ne. Tako sem si jaz to odstopanje razložila.

Kar se tiče stroškov predčasnega nakupa pa meni deluje in sicer na obeh mestih. Telefon in nastavitve --> Izračun..., ter tudi v Uporabniške nastavitve --> Moj Profil in potem Izračunaj na desni strani.

In ko smo ravno pri predčasnem nakupu telefona. Sama sem ga kupila februarja letos. Me pa mika tale akcija Orto u nulo za zmeraj. Kako najceneje do tega paketa. Novega telefona ne rabim, bolj me zanima če se lahko ognem "kazni", ki je kar konkretna, glede na to da sem kupila telefon pred pol leta. Se take akcije ponavljajo, torej bo čez kako leto spet. vem, da tega nihče ne ve, ampak kako je bilo v preteklosti - sama ne spremljam več kaj dosti telih fint mobilnih operaterjev.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Telefon in nastavitve --> Izračun..., ter tudi v Uporabniške nastavitve --> Moj Profil in potem Izračunaj na desni strani.
V Moj profil:
Hmm, če vezava ni možna (tak piše), je tam vseeno link "Izračunaj", ki pa naredi le to, da skoči na vrh strani.
Manjša napaka v GUI.

Če pa kliknem Telefon in nastavitve --> Izračun... pa dobim rdčei krgoev in "Prišlo je do napake".
Malo večja napakica v programski logiki.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Računi
- Nastavitve računa
-- Način prejemanja računa

Imam trenutno Vrsta računa: E-račun v spletno banko

In gumb Spremeni ne naredi nič.

En drug uporabnik pa ima na voljo:
- elektronski račun
- tiskani račun
- online račun

Kaj je "online račun" ?

Iskanje mi je vrglo le FAQ - E-Račun :
Citat:

Ali lahko hkrati prejemam E-račun in tiskani račun?

Ne. Izbran imate lahko samo en tip računa:

* E-račun ali
* E-račun v spletno banko ali
* Tiskan račun ali
* On-line račun

Torej:
- zakaj niso vse možnosti na izbiro v moj.simobil?
- zakaj pri meni sploh ne dovoli spremembe?
- kaj je on-line račun?

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
Med koncem akcije Orto for ever in brezplačnim podaljšanjem bo po mojih izračunih nekje 9 dni (vzel 9.4.2009), čeprav sem paket vzel 31.3., ampak so ble ene frke s prenosom številke, pa zato nisem vzel telefona.
A je kaka opcija, da mi 31.10. oz 30.10. brezplačno podaljšajo ob novem telefonu? Ker bonusa ne bi jemal, je večji kot kazen.

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Stanje porabe mi na moj SImobil kaže samo do 16.10. Enako tudi če pošljem SMS na 1919. Piše sicer, a je stanje na 18.10. toda ne drži saj se število minut ni premaknlo že od sobote.... Ostalim deluje?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
seveda,.. od vsakega dobiš overjeno potrdilo da lahko vidiš celo številko pa se ti uredi,..
b

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
seveda,.. od vsakega dobiš overjeno potrdilo da lahko vidiš celo številko pa se ti uredi,..
b

Tole z overjenim potrdilom je pomoje bullshit ... Dvomim, da bi slo.

Sicer pa vam lahko naredim dodatno delo
smile-1.gif

To se je spet nekdo spomnil eno "budalastino"... (Pirc Musarjeva?). Ker poj logiki, bi moral tudi operater pridobiti tako potrdilo, da lahko hrani celotno stevilko v svoji bazi
grims-1.gif
...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Ma to skrivanje številk koga si ti poklical je spet samo neki slovenski bullshit...Itak da vem za vse ki sem jih klical kako številko imajo...pač neka slovenska finta, ko je neki nepismeni prevajalec iz brusla uporabil napačen izraz...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Ma to skrivanje številk koga si ti poklical je spet samo neki slovenski bullshit...Itak da vem za vse ki sem jih klical kako številko imajo...pač neka slovenska finta, ko je neki nepismeni prevajalec iz brusla uporabil napačen izraz...
467716-post_slo.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
V podjetju imam telefone v Švici in UK, na nobeni specifikaciji nimam XXXX. Zanimovo so pa to uvedli pri Betamaxu (VoIP), ki ima sedež v Nemčiji pa še to selektivno, klicane številke iz EU so skrite, enako kot pri nas, ameriške in iz Dubaija pa ne.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.