Novo pri Si.mobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
V Si.Asistentu sem se prijavljal s certifikatom in sem videl podatke za vse moje stevilke ... Tukaj pa je izgleda to zaenkrat se problem, ki se ze resuje
smile-1.gif
... Prijava s certifikatom sedaj deluje...

Ni problem ampak očitno nimaš pravih pravic
smile-1.gif

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik smejko pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
V Si.Asistentu sem se prijavljal s certifikatom in sem videl podatke za vse moje stevilke ... Tukaj pa je izgleda to zaenkrat se problem, ki se ze resuje
smile-1.gif
... Prijava s certifikatom sedaj deluje...

Ni problem ampak očitno nimaš pravih pravic
smile-1.gif

Ja ocitno... nevem, kaj ste zafrknili
smile-1.gif

V splošnih pogojih v 14. točki je opredeljen princim Uporabniških pravic
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Bo Lastnik sedaj v roku 10 minut tudi
smile-1.gif

Pač, eni imajo srečo
smile-1.gif

Sicer pa je to zaradi varnosti in ne zaradi tega, da bi bilo kaj narobe
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ni manjkalo, nisi dobil, ker si potencialno zmožen zlorabe
smile-1.gif

Resnično: Imaš več številk in Si.mobil ne ve, katera je tista, ki je tvoja primarna.

Izsek iz splošnih pogojev moj.simobil.si:
14. Za uporabo storitve Moj Simobil imajo uporabniki storitve različne nivoje uporabniških pravic in
dostopov, ki se med seboj razlikujejo glede na obseg storitev, ki so uporabnikom storitve Moj Simobil
dostopne v okviru posameznega nivoja uporabniških pravic oz. dostopov.

Pri sklenitvi naročniškega razmerja, se definira "nosilec naročniškega razmerja" (v nadaljevanju
"lastnik") . V primeru, da uporabnik, ni obenem tudi nosilec naročniškega razmerja, mu "lastnik"
lahko dodeli administratorke pravice direktno na portalu Moj Simobil ali za poslovne uporabnike izpolni
Obrazec za dodelitev administratorskih pravic (v nadaljevanju: Obrazec).

"Lastnik" zagotavlja, da je uporabnik seznanjen in se strinja, da "lastnik" za namen uporabe storitve
Moj Simobil "uporabniku" podeli administratorske pravice in za ta namen posreduje
Si.mobilu določene podatke, vse v skladu s temi posebnimi pogoji.

Nivoji uporabniških pravic in dostopov v okviru storitve Moj Simobil so naslednji:
• "LASTNIŠKE PRAVICE" uporabniku storitve Moj Simobil omogočajo:
a. pregledovanje naročniških razmerij, ki zajema vpogled v končni znesek za plačilo storitev, stroškov
in ostalih obračunskih elementov v posameznem obračunskem obdobju ter vpogled v
razčlenjeni račun v elektronski obliki (pri ločenem računu ima uporabnik storitve Moj
Simobil, ki ima LASTNIŠKI nivo uporabniških pravic vpogled v končni znesek za plačilo
storitev, stroškov in ostalih obračunskih elementov v posameznem obračunskem
obdobju za stroške poslovne in stroške zasebne uporabe ter vpogled v razčlenjeni račun
v elektronski obliki za stroške poslovne in stroške zasebne uporabe), in sicer za vse
uporabnike v okviru naročniške pogodbe oz. naročniških pogodb določenega naročnika
kot nosilca naročniških razmerij uporabnikov (vključno za vsa kasneje nastala
naročniška razmerja oz. vse kasneje priključene uporabnike, ne glede na to ali so zajeti
v Obrazcu ali ne).
b. plačevanje računov, in sicer za vse uporabnike, ki imajo svoja naročniška razmerja sklenjena v
okviru naročniške pogodbe oz. naročniških pogodb določenega naročnika kot nosilca
naročniških razmerij uporabnikov (vključno za vsa kasneje nastala naročniška razmerja
oz. vse kasneje priključene uporabnike, ne glede na to ali so zajeti v Obrazcu ali ne);
c. naročanje, spreminjanje in preklic nekaterih brezplačnih storitev, in sicer za vse uporabnike, ki imajo
svoja naročniška razmerja sklenjena v okviru naročniške pogodbe oz. naročniških pogodb določenega
naročnika kot nosilca naročniških razmerij uporabnikov (vključno za vsa kasneje nastala naročniška
razmerja oz. vse kasneje priključene uporabnike, ne glede na to ali so zajeti v Obrazcu ali ne) ter
d. naročanje, spreminjanje in preklic nekaterih plačljivih storitev, in sicer za vse uporabnike, ki imajo
svoja naročniška razmerja sklenjena v okviru naročniške pogodbe oz. naročniških pogodb določenega
naročnika kot nosilca naročniških razmerij uporabnikov (vključno za vsa kasneje nastala naročniška
razmerja oz. vse kasneje priključene uporabnike, ne glede na to ali so zajeti v Obrazcu ali ne).
e. drugih storitev v skladu z vsakokratno ponudbo Si.mobila.

• "ADMINISTRATORSKE PRAVICE" uporabniku storitve Moj Si.mobil omogočajo:
Administratorske pravice uporabniku omogočajo enake pravice kot lastniške, ampak samo za
naročniška razmerja, ki jih določi "lastnik".

• "UPORABNIŠKE PRAVICE" uporabniku storitve Moj Si.mobil omogočajo:
Uporabnik portala, ki ima uporabniške pravice pri dostopanju na portal z registracijskim uporabniškim
imenom in registracijskim geslom avtomatično pridobi "OMEJEN DOSTOP", (postopek
registracije je opisan v nadaljevanju teh Posebnih pogojev) s katerim lahko opravlja naslednje
funkcionalnost:
a. pregledovanje naročniškega razmerja za telefonsko številko (MSISDN), ki zajema vpogled v znesek
za plačilo storitev, stroškov in ostalih obračunskih elementov v posameznem
obračunskem obdobju ter vpogled v razčlenjeni račun v elektronski obliki
b. naročanje, spreminjanje in preklic nekaterih brezplačnih storitev, za telefonsko številko (MSISDN)
d. naročanje, spreminjanje in preklic nekaterih plačljivih storitevza telefonsko številko (MSISDN)
e. drugih storitev v skladu z vsakokratno ponudbo Si.mobila.

V primeru, da se uporabnik, ki ima "UPORABNIŠKE PRAVICE" registrira še z geslom (ki ga pridobi od
lastnika) na način, določen v nadaljevanju teh Posebnih pogojev pridobi "NEOMEJENI DOSTOP" s katerim
lahko uporablja še naslednje funkcionalnosti portala:
a. Naročanje trajnika, sprememba obračunskega cikla in vrste računa
b. Sprememba uporabnika in osnovnih podatkov
c. Začasna zamrznitev naročniškega razmerja

Opozorilo!

Naročnik odgovarja za morebitno posredovanje gesla oz. drugih sredstev identifikacije tretjim osebam
(npr. uporabniku). Naročnik je dolžan uporabljati geslo oz. drugo sredstvo identifikacije na način v
skladu z morebitnimi posebnimi pogoji Si.mobila. Za posledice uporabe gesla oz. drugega sredstva
indentifikacije na način, ki ni v skladu s temi splošnimi pogoji in/ali Si.mobilovimi posebnimi pogoji,
in/ali za posledice morebitne uporabe in/ali morebitne zlorabe tega gesla in sredstev identifikacije s
strani tretjih, Si.mobil ne odgovarja. Si.mobil sme sredstva indentifikacije kadar koli spremeni, vendar
mora o tem pravočasno predhodno obvestiti naročnika.

15. Pridobitev uporabniških pravic LASTNIŠKE, ADMINISTRATORSKE in UPORABNIŠKE
PRAVICE ter pridobitev dostopov NEOMEJENI DOSTOP oz. OMEJENI DOSTOP:

• LASTNIŠKE PRAVICE pridobi uporabnik storitve Moj Simobil na naslednji način:
Pri sklenitvi naročniškega razmerja je potrebno pri pogodbi označiti posebej, da ima uporabnik
lastniške pravice oz. da je uporabnik obenem tudi nosilec naročniškega razmerja

• ADMINISTRATORSKE PRAVICE pridobi uporabnik storitve Moj Simobil na naslednji način:
Nosilec naročniškega razmerja uporabniku lahko dodeli administratorski dostop na internetni aplikaciji
oz. na portalu Moj Si.mobil. Za poslovne uporabnike se administratorske pravice lahko dodelijo tudi z
izpolnitvijo Obrazca.

• UPORABNIŠKE PRAVICE pridobi uporabnik storitve Moj Simobil na naslednji načine:
Avtomatično, ko postane uporabnik Si.mobilove številke (MSISDN) in pri tem ni nosilec naročniške
pogodbe.

• NEOMEJENI DOSTOP pridobi uporabnik storitve Moj Simobil na naslednje načine:
a. v primeru, ko do storitve dostopa uporabnik z lastniškimi in/ali administratorskimi pravicami,
avtomatično postaja uporabnik z neomejenim dostopom
b. v primeru, če uporabnik ima digitalni certifikat
c. v primeru, da uporabnik poleg SSO registracije, pri uporabi storitve opravii tudi registracijo z geslom
• OMEJENI DOSTOP pridobi uporabnik storitve Moj Simobil na naslednje načine:
a. z osnovno registracijo na storitev v primeru zasebnih uporabnikov
b. z osnovno registracijo in potrditvenim SMS-jem pred pričetkom uporabe storitve

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
@Jest ko se prijaviš v moj.simobil.si imaš na prvi strani "pogoji uporabe" če se ne motim tam v 14 točki,... malo sem bil nejasen

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Te je Cawo prehitel
smile-1.gif
...

Drugace je pa sedaj malo vec zadev jasnih ... edino to mi ni jasno, zakaj je prej pri Si.Asistentu delovalo... sedaj pa ne... Kot kaze je pri prenosu prislo do kaksne napake
smile-1.gif
...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Nope.

Pozabi Si.asistent, tam so bila pravila drugačna. Sedaj se je popolnoma vse prestavilo na širši sistem in se je nekako poenotil dostop do vseh aplikacij na spletu z istim geslom/certifikatom. Prej si z le-tem dostopal do izključno Si.asistenta, ki ni bil integriran, sedaj pa imaš ta certifikat oziroma username in password za več stvari. Recimo Klapa je že tak primer. Enkrat, ob kavi
wink-1.gif

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Nope.

Pozabi Si.asistent, tam so bila pravila drugačna. Sedaj se je popolnoma vse prestavilo na širši sistem in se je nekako poenotil dostop do vseh aplikacij na spletu z istim geslom/certifikatom. Prej si z le-tem dostopal do izključno Si.asistenta, ki ni bil integriran, sedaj pa imaš ta certifikat oziroma username in password za več stvari. Recimo Klapa je že tak primer. Enkrat, ob kavi
wink-1.gif

MUZIQ, Si.naIP,...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
@stein: glede česa? Sicer pa, kot jaz vem, ne.
@smejko: tako, hvala.
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ko sem izbral certifikat, mi je napisalo "napaka na strežniku".

Ampak!

Zdajle vse dela normalno. Ob prijavi izberem certifikat in me spusti noter. Tako da ni več težav.
confused-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.