Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
zelo kmalu,..
aplauz.gif

b

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Mi lahko kakšen bolj vešč uporabnik pove kaj je to "Komercialno sporočilo"? Na specifikacijah za račun ga imam nekajkrat po 1,65€. Sms-e pišem samo znancem ki imajo "normalne številke" in NE 6xxx (štirimestna cifra).

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Mi lahko kakšen bolj vešč uporabnik pove kaj je to "Komercialno sporočilo"? Na specifikacijah za račun ga imam nekajkrat po 1,65€. Sms-e pišem samo znancem ki imajo "normalne številke" in NE 6xxx (štirimestna cifra).

Ni finta komu ti pišeš. Nekam si se moral prijaviti, da ti pošiljajo reklamna sporočila, katera pa ti plačaš. To se ti bo nadaljevalo dokler ne boš ugotovil od koga to je in odjavil. Najlažje je, da pokličeš na SiMobil in ti blokirajo vsa komercialna sporočila.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
S tem ti blokirajo tudi SMS-e, ki ti jih folk pošilja preko najdi.si (mogoče tudi preko Klape).

Vsaj nazadnje je bilo tako.

Tisto so pač mutibariči, ki ti pošiljajo "komercialne" SMS-e, za katere ti zaračunajo 1,65 EUR...
Legalen nateg, bi lahko rekli, ampak to je za celotno lastno temo...

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Edina štirimestna številka na katero sem pisal (se prijavljal) je bilo sms stanje. Nihče drug mojega aparata ne (more) uporablja(t). Tako da se izgleda moja simobil romanca končuje (hvala bogu da se nisem vezal). Res so me razpizdil s tem, ne gre za znesek.. gre za princip. Čakam uraden odgovor na mail in v primeru odgovora "plačaj ovca" grem namesto na orto v 0 za vedno.. grem verjetno nazaj k dražjemu Mobitelu na 2012 (ampak vsaj vem za koliko točno me bodo olupl').

Nazadnje urejeno:

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Undefined, blokiraj si vsa DOHODNA komercialna sporočila. Če si jih prejemal pri Simobilu, jih boš tudi pri Mobitelu. Blokiraš jih lahko preko moj.simobil.si

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Seveda je kriv operater, da si ti poslal kaj za kakšno križanko, vedeževanje, dal številko nekje na spletu za kakšen IQ kviz ... :S

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Najlepša darila so SIMPL

Podarite SIMPL paket, mi pa dodamo še darilo, ki ga lahko sami izberete.

Ob nakupu SIMPL SIM paketa in SIMPL paketa s telefonom vas v obdobju od 5.12.2011 do 15.1.2012
nagradimo s prazničnim darilom po vaši izbiri.
Izbirate lako med 3 možnimi darili:

brezplačnimi klici*,
brezplačnimi sporočili SMS/MMS** ali
brezplačnim prenosom podatkov MB ***.

Izberite si darilo po vaši meri in aktivirajte izbrano ugodnost. Pripadajoče brezplačne enote pa vam bomo samodejno naložili na vaš SIMPL račun. Izbrana opcija bo veljavna 90 dni od dneva vklopa.Vsi uporabniki, ki boste aktivirali darilo, boste o uspešni aktivaciji obveščeni s sporočilom SMS. Darilo lahko aktivirajo samo novi upobniki na paketu SIMPL na kartice.

Kako aktiviram izbrano ugodnost?

*V brezplačne minute so zajete minute klicev iz Si.mobil omrežja v slovenska omrežja. V brezplačne minute niso vključeni klici v tuja omrežja in na komericalne številke, prav tako pa ne klici v času, ko je klicatelj v roamingu.Po porabi brezplačnih klicev se klici začnejo obračunavati po rednih Si.mobilovih cenikih. Klici se obračunavajo po intervalu 60/1, kar pomeni, da se prva minuta klica obračuna v celoti, naslednje minute pa glede na sekundo pogovora. Čeuporabnik brezplačnih minut klicev ne uporabi v 90 dni od aktivacije brezplačne opcije, se mu bodo izbrisale.

** Brezplačna sporočila SMS/MMS veljajo za pošiljanje sporočil iz Si.mobil omrežja. Brezplačna sporočila ne vključujejo pošiljanje SMS za glasovanja in za donacije.

***V brezplačne količine prenosa podatkov je vključen prenos podatkov v Si.mobilovem GPRS omrežju. V brezplačnih količinah ni vključen prenos podatkov v drugih domačih in tujih omrežjih in uporaba storitev portala Vodafone life!.

Veljavnost izbranega darila je 90 dni od aktivacije izbrane opcije. Neporabljena količina po 90 dneh zapade in se zbriše s SIMPL računa. Za vklop izbranega darila pošljite ključno besedo DARILO MIN, DARILO SMS, DARILOM MB na številko 448. Na eni SIMPL številki si lahko aktivirate samo eno izbrano darilo, aktivacija je možna samo enkrat v času promocije od 5.12.2011 do 15.1.2012. Prenos brezplačne opcije na drugo številko ni mogoč. V primeru prenosa številke k drugemu operaterju, se opcija z računa zbriše. Aktivacija izbranega darila je mogoča na veljavnih tarifah SIMPL, SIMPL SI, SIMPL SMS in SIMPL GLOBAL. Aktivacija darila na paketih SIMPLnet ni mogoča. Poslan SMS za aktivacijo darila je brezplačenUporabnik lahko vse ostale storitve uporablja nemoteno. Vse ostale storitve, ki niso vključene v aktiviranem darilu, se zaračunavajo po veljavnem Si.mobilovem ceniku. Cene so navedene v EUR in vključujejo DDV. Si.mobil si pridržuje pravico do spremembe cen in pogojev.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
preveri pri podjetju, katero ti pošilja ta sporočila, kako je prišlo do prijave (nagradna igra, dopis, SMS...) in kdaj...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Seveda je kriv operater, da si ti poslal kaj za kakšno križanko, vedeževanje, dal številko nekje na spletu za kakšen IQ kviz ... :S

Tisti mandeljci, ki uporabljajo M:Vrata, lahko v svojo bazo vključijo poljubno telefonsko številko, ne da bi bilo končnemu uporabniku potrebno poslati povratni potrditveni SMS...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
pokličeš ponudnika, povprašaš kje so dobili številko, če ni odgovora jih prijaviš tržni inšpekcij pa naj se oni ukvarjajo z njimi.
b

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
@Cawo : točno takega odgovora se bojim.. in da ti odgovorim, res je nisem dal.

Hočem poudariti, da operater ti tega ni sam začel zaračunavati. Če nisi dal, se obrni na ponudnika komercialnih sporočil, pa v kolikor nimajo tvoje prijave, oni stornirajo stroške in se ti opravičijo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.