Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Če prenesem številko in ne vzamem telefona. Se dobi kak bonus za vezavo ali ne?

LP

Lahko koristiš tudi bonus in se vežeš
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik grenivka pravi:
Čist sveže info
tongue-1.gif

Čakaš na vrsto, se usedeš, lepo pozdraviš, poveš da bi menjal operaterja, daš račun od prejšnjega, ki ne sme biti starejši od 3 mesecev, osebno in davčno. Dobiš novo sim kartico in začasno št. Dosegljiv si na obeh. V treh delovnih dneh te preklopijo, s tem da te prej obvestijo. Preklop naredijo ponoči. Plačaš priključnino novemu (12) in staremu odklop (5). Spotoma lahko vzameš še kak nov telefon ali posebno ponudbo. Se lepo zahvališ in greš domov
tongue-1.gif
Koliko dni pred iztekom meseca pa moraš it od Mobitela, da ti ne zaračunajo še naročnine za prihodnji mesec?
Obstaja kakšna opcija brez priključnine, kot ima npr. Tušmobil s tistimi kupončki?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik grenivka pravi:
Čist sveže info
tongue-1.gif

Čakaš na vrsto, se usedeš, lepo pozdraviš, poveš da bi menjal operaterja, daš račun od prejšnjega, ki ne sme biti starejši od 3 mesecev, osebno in davčno. Dobiš novo sim kartico in začasno št. Dosegljiv si na obeh. V treh delovnih dneh te preklopijo, s tem da te prej obvestijo. Preklop naredijo ponoči. Plačaš priključnino novemu (12) in staremu odklop (5). Spotoma lahko vzameš še kak nov telefon ali posebno ponudbo. Se lepo zahvališ in greš domov
tongue-1.gif
Koliko dni pred iztekom meseca pa moraš it od Mobitela, da ti ne zaračunajo še naročnine za prihodnji mesec?
Obstaja kakšna opcija brez priključnine, kot ima npr. Tušmobil s tistimi kupončki?

Pa saj ti sorazmerni del obračunajo no, Drugače pa 5 dni pred prvim v mesecu, tak da v napad

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
dobil sem ugodnost za zvestega naročnika. bil sem tik pred odhodom na tuš. zdaj pa lahko menjam brezplačno na preprosto zame. obračun mam 20 v mesecu. zdaj me pa zanima kako je če menjam danes.
kak se zaj to obračunava. oziroma kaki bo naslednji račun. 19.9€- teh par dni kaj je od obračunskega dalje. kaj se naredi z orto u nulo plačilom. se ne plačuje za naprej?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Luka,
če menjaš sedajle boš račun za november dobil s prenjšnjim paketom za polni mesec. na dedemberskem računu pa boš dopil popust od dneva menjave do konca obračunskega obdobja + zaračunan proporcionalni del za nov paket od datuma menjave do obračunskega obdobja + naročnino za en mesec naprej.

b

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Luka,
če menjaš sedajle boš račun za november dobil s prenjšnjim paketom za polni mesec. na dedemberskem računu pa boš dopil popust od dneva menjave do konca obračunskega obdobja + zaračunan proporcionalni del za nov paket od datuma menjave do obračunskega obdobja + naročnino za en mesec naprej.

b

mi lahko poves zakaj pa ne omogocate menjave od konca obracunskega dalje? z novim? Ker toti vasi procenti so tak narejeni da so vedno nateg...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
ti naši procenti so narejeni najbolj pravično kar je lahko,..
- ko pride obračun sistem ne ve da boš menjal paket , zato obračuna celotno naročnino
- ko menjaš paket ti za starega obračuna popust, za novega pa ti obračuna točno število dni od spremembe do cikla
- naročnina se obračunava za mesec v naprej, ,..

Poleg tega stranka želi imeti novi paket takoj in ne ob ciklu kot predlagaš ti,..

kje ti tukaj vidiš nateg?
b

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
ti naši procenti so narejeni najbolj pravično kar je lahko,..
- ko pride obračun sistem ne ve da boš menjal paket , zato obračuna celotno naročnino
- ko menjaš paket ti za starega obračuna popust, za novega pa ti obračuna točno število dni od spremembe do cikla
- naročnina se obračunava za mesec v naprej, ,..

Poleg tega stranka želi imeti novi paket takoj in ne ob ciklu kot predlagaš ti,..

kje ti tukaj vidiš nateg?
b

no recimo, jaz vem da bom menjal ob koncu svojega cikla - blo bi fajn ce bi obstajala ta moznost ker je najbolj postena.

recimo jaz imam sedaj 13 € narocnine ker imam se polek 20 MB, no na teh 20 mb nebom dobil popusta, ker bi jih teoreticno lahko porabo ze prvi dan, plačam celoto, porabljene minute v ostala omrežja mi ostanejo enake se pravi tukaj se mi ne pozna prehod na novi paket, znižana naročnina za tri zame pa se mi mogoče obračuna popust. POlek tega pa plačam sorazmerni del naročnine za novi mesec, ceprav sem ze za stari mesec imel isto kvoto...recimo 1000 min klicev, SMS ipd... v mojem pogledu je to nateg, ker dobite isto stvar placano 2x, ker gre za predujem...

ker če bi jaz prekino na polovici mojega cikla, bi recimo placal 8 € narocnine (polovica znizane +20MB =3€) plus polovica od 20 = 10€ kar pomeni da bi za menjavo paketa placal skoraj enako kot samo za novi paket, plus tega da mi za naprej obracunate se novo narocnino, se pravi da bi na moj obracunski cikl dobil poloznico v visini 38 € za menjavo sredi cikla....ce pa menjam paket ob ciklu pa samo 19.9 €, s tem da prakticno enake stvari koristim...res ni nateg....

menjava sredi cikla se enostavno NE SPLAČA, pa lahko ti še tako govoriš kako je to edino pravično!

tad3y

Pripravnik
23. nov 2007
198
14
18
Če sem danes podaljšal ORTO V NULO in imam cikel 28. v mesecu, sem dobil 3gb prenosa podatkov v celoti ali samo sorazmerni delež do 28.? Ker nikjer ne piše...

Pa še nekaj, uveljavil sem kupon Kolektive.si - 20eur popusta na telefon in 2 naročnini brezplačno. Kje to vidim zabeleženo in spet, bosta ti 2 naročnini v celoti odšteti ali od ene samo delež?

Lp, Tadej

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
nisi upošteval vračila prve naročnine,.. sam se odloči kdaj boš menjal,..
meni je način obračunavanja fer plačaš točno toliko kot uporabljaš,.. ko si storitev npr. Mi vklopiš dobiš polno količino, pa čeprav en dan pred obračunom, pri izklopu pa se ne vrača, ker lahko količino pokuriš v enem dnevu,..
b

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
pri izklopu pa se ne vrača, ker lahko količino pokuriš v enem dnevu,..
b

e točno to ni fer, ker bi lahko pa nisem, ampak nima veze, pri mojem izračunu sem upošteval vračilo naročnine plus 3 evre v celoti...

jaz hocem menjat z cim manj poračunavanja... kdaj naj menjam je bilo prvotno vprasanje...ravno zaradi tega da nebom celote necesa placal kar nisem v enem dnevu porabo...glavno je da še vedno ne vem kdaj naj menjam ali 6 ali 7.

v glavnem simobil je pri teh menjavah vedno na boljšem

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kakšen obračun pa bi se tebi zdel fer, da ne bi bi uporabnik "oškodovan"?
b

p.s.
menjaj 6ega dopoldne

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
hepan misli verjetno, da bi bilo fer deliti stevilo minut s stevilom dni. Tako bi bilo vseeno, kdaj bi uporabnik menjal. Meni se tudi to zdi najbolj fer. Mi je pa jasno, da tisto ni narocnina, temvec zakupnina in zatorej je to nemogoce ovrednotit tako.

LP

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Podpis.

Pa ko menjaš med ciklom, bi ti tudi morali odračunati in potencialni presežek za nazaj zaračunati, tako pa lahko porabiš vse, pa dobiš povrnjeno in še takoj imaš vse nove količine na voljo.

Stvar je več kot fer postavljena.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.