Novo pri Mobitelu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Citat:
Uporabnik Zenaj4 pravi:
Za 8.35€ dobiš 100MB, če vzameš MaksiGPRS. [40MB z MiniGPRS za 8.35€]
Za 20,86€ dobiš 1GB, če vzameš GigaGPRS. [100MB z MiniGPRS za 20.86€]
Malo bi popravil tvoja imena paketov in velikosti:

Maksi - 100MB: 8,35 €
Mega - 1GB: 20,86 €
Giga - 10GB: 41,31 € (nekaj se je govorilo da bo 30€?)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Aha, ker na spletni strani še vedno piše 41,31€:

http://mobitel.si/slo/Ponudba/...iki/default.asp

Sem popravil link, ker je M@ site čisto v k...
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Saj je. 30 EUR za 10 GB mesečno.

Poslovni Giga prenos podatkov - 41,31 €
(Za zasebne uporabnike ) Giga prenos podatkov za Paket 15.000 - 30,00 €, za ostale 41,31€
.../PaketniprenospodatkovGPRSinUMTS/Zasebniuporabniki/default.asp
Razen, Coolpower, če je kje kak drug cenik?

Glede poimenovanja, pa ja, včasih je bil "Mega" 500 Mega, Giga pa 5 Giga. Sedaj je pa "Mega" ravno en Giga, "Giga" pa 10 Giga. Ni težko malo zamešati
redface-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> (Za zasebne uporabnike ) Giga prenos podatkov za Paket 15.000 - 30,00 €, za ostale 41,31€

Ampak teh 30€ velja samo za narocnike paketa 15.000 ... teh pa je pomoje zelo malo
smile-1.gif
...

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
@Zenaj4: hvala!
smile-1.gif

še eno vprašanje, ker sem malo anti.
confused-1.gif

torej, 10mb je teoretično čisto dovolj za to, da vsake toliko malo browsam in mogoče pogledam kakšen mail?

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Citat:
Uporabnik nepot pravi:

Tale zadeva je stara vsaj 4 mesece
smile-1.gif
Je pa res,da ni bila kaj pretirano oglaševana.

jaz v bistvu sploh nisem vedela za to, dokler niso začeli oglaševati.
confused-1.gif

torej neke vrste "dosmrtni" sponzorji. vprašanje, koliko je še mobiuporabnikov oz. kakšen je trend.

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
10 MB nikakor ni dovolj za občasno browzanje in gledanje mejlov. Še 100 MB je lahko takoj premalo.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.080
-8.778
113
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
10 MB nikakor ni dovolj za občasno browzanje in gledanje mejlov. Še 100 MB je lahko takoj premalo.
Odvisno s čim to počneš!
Če preko telefona, je 100MB čez glavo dovolj. Sam porabim 30-50MB na mesec, pa sem kar dosti na internetu in MSNju.

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Saj je rekla, občasno malo pobrowse-a, pa kakšen mail pogleda. Je pa seveda odvisno tudi od tega, kaj gledaš - naslovnica Financ.si je težka 1 MB, pol si pa zračunaj.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.080
-8.778
113
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
No, odvisno seveda kaj je za kogar "kar dosti". Meni je recimo uro na dan zelo malo.
Zadnjih 6 dni imam recimo skoraj 17ur aktivne povezave. Porabil sem pa celih 19MB
rolleyes-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Jaz tudi tu nekje porabim, na mesec
smile-1.gif
res pa da ne za pregled mailov ampak običajno surfanje.zelo prav pride če kaj rabim pa nimam računalnika pri roki

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
jest: odvisno kaj v tem času počneš - če odpreš eno stran z 10.000 besedami teksta in ga bereš, gotovo ne porabiš dosta, če pa gledaš youtube...

Mislim pa da še nismo omenili tega: Plačaj zame.

Nazadnje urejeno:

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Vidim, da nihče še ni omenil brezplačne videotelefonije za gluhe in naglušne. KLIK

Gluhim pa videotelefonija res zna prav prit. Čeprav rabiš potem za znakovni jezik kazat verjetno še kakšno stojalo - ne moreš v eni roki kazat znakov, v v drugi držat telefona. Al pa kak poseben aparat. Kakorkoli, pohvalna poteza.

Je bila pa meni od M@ družbeno-odgovornih akcij najbolj všeč tista, ko so zbiral stare računalnike, jih porihtal in opremljal šole. Men se zdi vedno, ko kupim nov računalnik, škoda dat starega na odpad.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja, bila je lepa akcija. Ti povem, zakaj tega ni več?

Če bi Mobitel delil stare računalnike, bi doživel poplavo kritik (največkrat spodbujenih s strani tistih, ki jih motijo pozitivne info o Mobitelu). Zakaj kritike? Recimo takole....nekateri bi dejali, da Mobitel s tem rešuje problem rabljene računalniške opreme. Namesto, da jo odstrani jo podari. Na koncu bi v medijih (in na forumih, kot je alter.si) takšna dobrodelna poteza doživela kritike in posmehovanje. Ali je dobrodelna pa najbolje vedo (in lahko tudi najbolj kompetentno presodijo) tisti, ki takšne računalnike rabijo saj nimajo denarja za nove.

To, da nekomu tudi takšna (povsem delujoča in uporabna) oprema pomeni veliko seveda kritikov ne zanima. Glavno je, da se nekoga namoči z bolano logiko, kot da Mobitel ni zmožen ali pripravljen plačati nekaj fičnikov za ekološko odstranitev rabljene IT opreme. To počne, pa ne samo pri svoji opremi. Tudi pri rabljenih telefonih, ki jih (kdor koli) lahko odda v Mobitelovih centrih.

Rezultat? Starih računalnikov se skoraj ne podarja. Če že, se to izpelje potihoma, brez medijskega hvalisanja, saj bi bilo kontraproduktivno. Kje končajo stari računalniki? V smeteh, reciklaži, kamor koli jih pač spravijo tista podjetja, ki so pooblaščena za prevzem takšnih odpadkov.

Fino, a ne...

Nazadnje urejeno:

Alisha

Pripravnik
8. nov 2007
36
0
6
Citat:
Uporabnik Luchka pravi:
@Zenaj4: hvala!
smile-1.gif

še eno vprašanje, ker sem malo anti.
confused-1.gif

torej, 10mb je teoretično čisto dovolj za to, da vsake toliko malo browsam in mogoče pogledam kakšen mail?
Če boš to delala na dnevni bazi, vsekakor ne bo dovolj. Za tu pa tam pa si lahko brez skrbi. Sama redkokdaj presežem 10 MB. Če pa že presežem, pa potem doplačam max. 5 eurov. Ampak v tem primeru res pogosto zahajam na splet.
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.