Novo pri Mobitelu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
10MB je čisto dovolj, če gledaš novice & vreme na Planetu (kar se ne šteje v kvoto) in če gledaš preko Google prilagojene strani za mobilnike.

Za emaile ti svetujem uporabo vgrajenega POP3 pregledovalnika emailov, ki ga nastaviš tako, da ti downloada samo headerje (spisek) emailov. Potem pogledaš velikost emaila (pod details) in če je pod 50KB, ga prebereš. Dobra rešitev je tudi uporaba Gmail Java aplikacije, ki se ti namesti kot Java igrica.

Za mojo N95 8GB pa je 10MB premalo - sem šel pogledat eno stran na Wiki in je bilo takoj 300KB - ker uporablja full featured računalniški browser.

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ja, bila je lepa akcija. Ti povem, zakaj tega ni več?

Če bi Mobitel delil stare računalnike, bi doživel poplavo kritik (največkrat spodbujenih s strani tistih, ki jih motijo pozitivne info o Mobitelu). Zakaj kritike? Recimo takole....nekateri bi dejali, da Mobitel s tem rešuje problem rabljene računalniške opreme. Namesto, da jo odstrani jo podari. Na koncu bi v medijih (in na forumih, kot je alter.si) takšna dobrodelna poteza doživela kritike in posmehovanje. Ali je dobrodelna pa najbolje vedo (in lahko tudi najbolj kompetentno presodijo) tisti, ki takšne računalnike rabijo saj nimajo denarja za nove.

To, da nekomu tudi takšna (povsem delujoča in uporabna) oprema pomeni veliko seveda kritikov ne zanima. Glavno je, da se nekoga namoči z bolano logiko, kot da Mobitel ni zmožen ali pripravljen plačati nekaj fičnikov za ekološko odstranitev rabljene IT opreme. To počne, pa ne samo pri svoji opremi. Tudi pri rabljenih telefonih, ki jih (kdor koli) lahko odda v Mobitelovih centrih.

Rezultat? Starih računalnikov se skoraj ne podarja. Če že, se to izpelje potihoma, brez medijskega hvalisanja, saj bi bilo kontraproduktivno. Kje končajo stari računalniki? V smeteh, reciklaži, kamor koli jih pač spravijo tista podjetja, ki so pooblaščena za prevzem takšnih odpadkov.

Fino, a ne...

Sem mislila, da zato niso nadaljeval, ker je bilo veliko dela s spravljanjem rabljenih računalnikov v red. Nikol nisem pomislila na kritike - ampak saj res, valjda smo v Sloveniji. Škoda, res škoda.

In potem še vedno ostaja veliko otrok, ki si želijo in potrebujejo računalnik, brez, čeprav bi tako enostavno to rešili. In pri nas se nabirajo gore smeti iz čist uporabne opreme al jih pa kao ekološko reciklirajo v Indiji, Kitajski - sem enkrat gledala en dokumentarc, kako to zgleda.

Je pa na Strojni opremi stekla ena super mini akcija, ko so Alterjevci en-dva-tri zbral računalnik z dodatki za enega malega. Dobri duh še živi. Mogoče bo pa Alterjevcem uspel kaj več, ker jih nima kdo napadat.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ker ste ze toliko OT: na www.podarimo.si vsake toliko kdo povprasa za kaksen racunalnik (in seveda se kup drugih stvari). Ce vam tovrstna roba ostaja, jim lahko pomagate.

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Da prekinemo OT. Novosti pri Mobitelu:
Samsung SGH P520 Armani 598,98€
Nokia E51 168,96€
Nokia 5610 168,96€
Sony Ericsson W960i 378,96€
V zelo omejeni količini:
Nokia N95 8GB 498,96€

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pripravlja pa se se par drugih novosti, ne v obliki telefonov!
smile-1.gif

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
M stik
useless

Mislim, ne vem za kaj ne bi bila ta stvar samo v softverski obliki. Kot obstoječi M- oziroma Siol- komunikator.

Scenarij uporabe 1: vtakneš M stik v en javni/corporate računalnik, pa ti ne deluje, ker nimaš administratorskih pravic, da bi instaliral milijardo driverjev.
rolleyes-1.gif

Scenarij uporabe 2: uporabljaš svoj prenosnik in za tisti ogromni štrleči dongle obstaja veliko možnosti, da se zlomi. Pa še vedno moraš to not in ven vtikat.
rolleyes-1.gif

Če hoče M@ zaračunati mesečno naročnino za to storitev - OK. Samo meni se ne zdi smiselno upravičevati mesečno naročnino s kosom nepriročnega in nepotrebnega hardvera.
[baje celo prejetih SMS ne zna shraniti...]

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
kaj je zdaj s tem m:stikom? nazadnje sem sledila, ko je bilo premalo zalog. potem tudi nisem brala o kakšnih odzivih uporabnikov.
confused-1.gif

moj dragi veliko potuje in sva že razmišljala, da bi si kaj takega omislil. ampak meni se ne zdi ravno poceni.
zdaj sva bila na zvezi samo preko sms-ov, ampak njemu se ne zdi ravno praktično med sestanki gledati v telefon. če ima res srečo se lahko vsake toliko priklopi na wireless. zadnjič sva v m@ centru gledala tudi neke ponudbe za njihov internet ampak nič jasno.
nama lahko kdo kaj svetuje o m:stik-u ali čem podobnem?
write.gif

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
@Alisha:
ne, ne vsak dan. vsake toliko kaj pogledam, največkrat kar na planetu. verjetno bo res moralo zadostovati.
zmaga.gif

zadnjič sem na planetu gledala kamero s krvavca in je bila slika še od prejšnjega dne.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
m:stik naročnina je 8€/mesec. Za tisti čas, ko sem v tujini, si raje naredim brezpogojno preusmeritev na Detel (ostale preusmeritve plačajo 2 mednarodna klica!)

Detel cenik z DDV:
Telekom Slovenije 0.0191 €
Druga stacionarna omrežja 0.0468 €
Mobitel 0.1200 €
Si.Mobil 0.1680 €
Tušmobil 0.3180 €

V primerjavi z mojimi Itak tarifami je dražji samo Tušmobil (kdo pa to sploh ima) in za 3c/min Mobitel.

m:stik je med večjimi USB obeski. No, z mojim eee je treba posebno lepo ravnati (če ga nimaš ravno na mizi), ko iz njega štrli taka dolga palica - da se kaj ne bi zlomilo. Ne vem no. Če bi bila samo softverska rešitev in za 4€/mesec - potem vzamem. Sedaj pa ne. Pa še SMS noče shranjevati. Kar je neumno, saj bi bila lahko baza SMS zaščitena z geslom/pin, shranjevanje pa na USB stik - za kar je 256MB čisto dovolj.

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Lučka, namesto SMS lahko, če veš da ima tvoj sogovornik comp pri sebi, uporabiš MSN/Skype. MSN/Skype lepo dela tudi z mobilniki (Symbian Fring ali kaka Java aplikacija). Je lažje tipkati (če imaš comp), edini problem je, da morata biti oba računalnika takrat on-line, če hočeš, da so tvoja sporočila dostavljena.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Mogoče je res malo nerodno, da je zadeva zapakirana v USB ključ, ampak mene to recimo ne moti. Lahko bi pa naredili podobno ohišje, kot pri USB modemu Huawei E220 in s tem odpravili možnost, da se kaj ponesreči polomi.

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Mislim da so USB-ključi tako "IN", da je zadnja stvar, ki jo bo Mobitel spremenil na mstiku, dizajn hardwara.

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
Lucha: aplikacija je Fring je super zadeva ki omogoča tebi ali tvojemu sogovorniku, da uporabljaš skype ali msn-ja preko telefona, seveda je kvaliteta zvoka v kolikor telefon podpira 3G ali možnost wlan priklopa, zadosti kakovostna; m:stik mislim da prinaša dodatno vrednost za business kontakte, vsaj jaz bi ga v te namene uporabljal

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Končno znižanja pri Mobitelu. Od jutri torej:
Sony Ericsson K320i 19,00
Sony Ericsson T250i 39,00
Motorola W377 49,00
Sony Ericsson Z610i 63,00
Sony Ericsson W660i 79,00
Sony Ericsson K810i 119,00
Sony Ericsson M600i 179,00
Sony Ericsson W880i 179,00
Sony Ericsson P1i 259,00
Nokia N81 8GB 309,00
cheer.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
To pa je dosežek, da so cene padle.
zmaga.gif

Po koliko letih so to naredili
confused-1.gif

Kar tako naprej. Smo željni takšnih novosti.
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.