Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

TARIFEpikaSI

Pripravnik
30. maj 2010
172
0
16
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Nekako za ta denar bi pričakoval vsaj 300 MB prenosa in vsaj 300 minut v ostala omrežja, lahko tudi kaj na račun 1000 mobitelovih minut.

Mobitel omejitve na paketih bolj ali manj uspešno rešuje z dodatnimi opcijami za klice, sporočila in podatkovni prenos. Z upoštevanjem le-teh je slika poslovnih paketov (po naših izkušnjah) nekako sledeča:
  • najcenejši je Tušmobil, vendar se zaenkrat ne fokusirajo na poslovne stranke in nimajo še ključnih storitev zanje (npr. portal za nadzor in upravljanje je še v povojih),
  • Si.mobil in Mobitel sta si cenovno zelo blizu,
  • T2 in Debitel sta pogosto najdražja.
Upoštevani so seveda redni paketi. Z vnosom svoje porabe lahko cenovno primerjaš operaterje na portalu Tarife.si.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
primerjava

đabest paket 19e + 6e 1gb prenosa (zdj ko je kao akcija drugac 12e) + recimo opcija naj naj 19 za telefon galaxy sII =44e na mesec

simobil xl zame +3gb prenosa podatkov = 40e na mesec pa telefon dobis za 70e in 2gb prenosa vec kar se ful pozna.

.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
mi lahko nekdo razloži kaj delaš na telefonu, da porabiš 2 gb?
Sam sem nonstop na netu, preglejujem maile, gledam ogromno strani, gledam slike na netu... pa ne porabim več kot 700 MB
smirk-1.gif

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
recimo pri noki n900 k sm jo mel prej je blo tam 900mb na mesec

zdj mam galaxy sII od 20.10 pa sm porabu okol 700mb prenosa podatkov + cca. 500mb wi-fi poraba je navec market + strani k jih gledam vsak dan. Problem je tud to da samo doma mam wi-fi drugje ga nimam.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Eno vprašanje: zadnjič sem klikal po simobilovi strani in sem (vsaj za poslovne uporabnike) opazil možnost dvoletnega "najema" MS officea, ki po tej dobi postane tvoj.
Zanima me, če ima tudi mobitel kakšno takšno varianto? (zadeva je na simobilovi strani-> poslovni uporabniki-> popolna pisarna-> sestavi si svoj paket, office je na voljo v dveh variantah po "poslovna programska oprema").

lp

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Nič posebej presenetljivega. Z združitvijo telekoma in mobitela je pač nastal presežek zaposlenih.

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Čudi me, da nima Mobitel kakšne podobne akcije, kot jo je imel Simobil. Mislim 1/2.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Naj Mobitel končno že naredi spremembo paketov, saj so trenutni paketi popolnoma nekonkurečni (npr POVEZANI), šele nato naj spreminja cene telefonov.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sam res. Sem pri mobitelu že uh let (praktično od začetka), in so paketi res malce brezvezni postal.

Sej vem, da kvaliteta stane (imam tudi simobil, pa je samo smeh glede pokritosti), ampak dajmo no
smile-1.gif
.

LP

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Mobitel je zaspal na lovorikah. Mislim, da bi moral pošteno prevetriti svoje pakete, in ponuditi kakšno udarno akcijo.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Točno tako...konkretno paketi POVEZANI od 35 naprej, so kao malo bolj poslovni, pa v paketu vključenih SAMO 33 minut v ostala omrežja
jezen.gif
pa samo 100 MB interneta. Vemo pa so pametni telefoni radi skoz on line. Res polom od paketov. Mobitel ZBUDI SE !!!

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Točno tako...konkretno paketi POVEZANI od 35 naprej, so kao malo bolj poslovni, pa v paketu vključenih SAMO 33 minut v ostala omrežja
jezen.gif
pa samo 100 MB interneta. Vemo pa so pametni telefoni radi skoz on line. Res polom od paketov. Mobitel ZBUDI SE !!!

467716-post_slo.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Pikec pravi:
Mobitel je zaspal na lovorikah. Mislim, da bi moral pošteno prevetriti svoje pakete, in ponuditi kakšno udarno akcijo.

Sem razložil na prejšnji strani v odgovoru na "spanec" Mobitela:

Citat:
Uporabnik asko pravi:
vsekakor bo tudi Mobitel moral malce spremeniti svoje pakete, saj se mi zdi, da so trenutno med slabšimi.
...
Skratka Mobitel zbudi se iz spanca
smile-1.gif
ne-ne-1.gif

Po nareku APEK mora Mobitel imeti majhen osip uporabnikov, ne pa jih pridobivati oziroma "krasti" 040, 070 in 064. Če naredi bolj privlačne pakete, potem ga "konkurenti" z APEK-om po glavi.
Takole:
bonk.gif

Tako lahko vsi fino kasirajo: Mobitel, ker ima visoke cene; in "konkurenti", ker ne rabijo svojih paketov delati cenovno in storitveno še bolj privlačnih. V naši državi se ščiti "konkurente" in ne potrošnikov...

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Strinjam se, da se pri nas ščiti konkurent in ne potrošnike, kar je žalostno.
Čak, saj APEK ne diktira cen Mobitelu. Zakaj pa potem z APEK - OM ne maha pred nosom SImobilu Mobiltel, ko ima recimo Simobil akcije? Tle nekaj ne štima.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.