Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Mobitel ne sme imeti akcij za neto pridobivanje novih naročnikov - torej ne sme narediti paketov tako privlačnih, da bi ljudje v signifikantnem številu začeli zapuščati Simobil ali Tušmobil zaradi boljše Mobitelove ponudbe. Zakaj? Ker bi se "monopolist" šel "dumping"...
tongue-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Pikec pravi:
Strinjam se, da se pri nas ščiti konkurent in ne potrošnike, kar je žalostno.
Čak, saj APEK ne diktira cen Mobitelu. Zakaj pa potem z APEK - OM ne maha pred nosom SImobilu Mobiltel, ko ima recimo Simobil akcije? Tle nekaj ne štima.

Zato ker Mobitel ima monopol, Simobil pa ne. Ravno to je problem. Če pa Mobitelu pade tržni delež pod 40% pa lahko delajo s paketi kar želijo.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Mobitel ne sme imeti akcij za neto pridobivanje novih naročnikov - torej ne sme narediti paketov tako privlačnih, da bi ljudje v signifikantnem številu začeli zapuščati Simobil ali Tušmobil zaradi boljše Mobitelove ponudbe. Zakaj? Ker bi še "monopolist" šel "dumping"...
tongue-1.gif

Kaj pa če bi recimo naredili akcijo samo za obstoječe naročnike? A to misliš da se da?
smile-1.gif
Pač rečeš ta ta in ta ponudba je za obstoječe naročnike, tisti, ki bi pa rad prišel na novo pa mora plačevati po tistih starih cenah.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.114
10.966
113
kod Džej-Zija
Mobitel nima nikakršnega monopola, glede na to, da obstajajo drugi ponudniki in drugi operaterji, je le operater s pomembno tržno močjo. Zato njegovo cenovno politiko APEK obravnava drugače kot od ostalih ponudnikov.

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Torej APEK deluje v škodo mobitela in uporabnikov, ki bi želeli ostati pri mobitelu!
Jaz imam mtel številko spravljeno v predalu in plačujem 3€ na mesec za naročnino.
Uporabljam pa naročniško razmerje pri konkurenci, ker me pride ceneje kot katerikoli paket pri mtelu!
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Seveda APEK deluje v škodo, katera državna zadeva pa dela v korist državljanov?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Mobitel87 pravi:
Od 08.11.2011 bo pri Mobitelu v ponudbi telefon Samsung Galaxy Note akcija Najnaj 19 plus narocnina.

Lp

In koliko bo potrebno doplačat še za telefon? Ta akcija bo verjetno za tiste dražje pakete ane?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Mobitel87 pravi:
Cena telefona bo enaka kakor pri Samsung galaxy S 2 enaki pogoji poglej na Mobitelovi strani. LP

Hvala za info! Bom mogu it pogledat kako velik je ta Note.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
To vem, sam zadnjič sem mel v roki SGS2, pa se mi ni zdel tako velik kot so nekateri pisali, da se kao ga ne da upravljat samo z eno roko. Zato me sedaj zanima če se ta telefon da upravljat z eno roko, kar je verjetno da težko, ampak bo treba it pogledat.
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
V MC Ajdovščina so vseh pet prodali danes. Nove dobijo jutri.
Sam ne vem al se splača vzet Notea ali počakati Nexusa. Kaj pravite vi?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.