Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Republika Irska ravno pokasirala 855 milijonov EUR za LTE licence ...
cheer.gif

http://www.totaltele.com/view.aspx?ID=477837

Slovenski ekvivalent bi bil kasiranje v rangu 400 M EUR ... Idealno za filanje zbankrotirane državne blagajne (oz za rešit strice, ki so too big to fail).
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Glede na to da mobitel oz telekom oblubla nove prilagojene LTE pakete v januarju. A je realisticno pricakovati kaj vec kot vsaj 1giga podatkov za maximalno 5€ kot dobim to trenutno pri tusmobilu ali magari bobu?
Ker mi je crkno telefon in nevem ce bi se kr vezo pri tusu ali pocakal do januarja z starim telefonom.

Menda ni realisticno pricakovati kaksne bol radodarne pakete ali? Vsej kolko mi je znano iz tuzjine nikjer kljub LTE nimajo nic kaj vec.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Jaz se zavzemam za brezplačno podelitev frekvenc vsem operaterjem, pod pogojem da pokrijejo podeželje. Če do tistega datuma ne pokrijejo pač sledijo penali.

Brezplačna frekvenca Tušu je bila pozitivna stvar za uporabnike in za mobilni trg + država služi s letnim nadomestilom Tuševih frekvenc. Če Tuš ne bi prejel frekvenc bi slovenski uporabniki za mobilno telefonijo plačali 5x več kot sedaj za enako uporabo storitev.

Država ne sme gledati na dobiček stricev iz ozadja (po domače nacionalni interes) ampak da imamo uporabniki poceni storitve + konkurenco. Itak država dobi letno od vsakega operaterja za uporabo frekvenc okrog 1.000.000 EUR.

Torej ZASTONJ FREKVENCE v zameno za 99% POKRITOST PREBIVALSTVA.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Jaz sem zavzemam za brezplačno podelitev frekvenc vsem operaterjem, pod pogojem da pokrijejo podeželje.
A ti bi razpis omejil samo na obstoječe operaterje? To ne bo letelo... Če je brezplačna koncesija, se ti jih bo prijavilo pa 10.

Če že, lahko narediš obratno: če pokrijete 70% prebivalstva / ozemlja do leta X, dobite povrnjeno 50% plačane koncesije.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Najlažje ponudiš konkurenčno storitev, če dobiš zastonj frekvence, ne plačuješ svojim dobaviteljem, ne plačuješ prispevkov zaposlenim, priložnosti za varčevanje je veliko. Po tvoje je edino merilo to, da uporabniki dobijo poceni storitev.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Jaz sem zavzemam za brezplačno podelitev frekvenc vsem operaterjem, pod pogojem da pokrijejo podeželje.
A ti bi razpis omejil samo na obstoječe operaterje? To ne bo letelo... Če je brezplačna koncesija, se ti jih bo prijavilo pa 10.

Če že, lahko narediš obratno: če pokrijete 70% prebivalstva / ozemlja do leta X, dobite povrnjeno 50% plačane koncesije.
saj to sem mislil. Podoben je sedaj razpis za Mux C DVB-T. Plačati morajo "zavarovalnino" se mi zdi 900.000 EUR. Če operater s katerim ne sklenjena pogodba za Mux C v roku 1 leta ne pokrije 96% prebivalstva APEK zapleni 900.000 EUR. Če do tistega datuma pokrije kakor je v načrtu APEK nakaže denar nazaj.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Heh, problem pri postavljanju pogoja pokritosti je, da so za pokritost dobre samo frekvence 700/800, z 1800/2600 ne bo šel nihče pokrivati države.

No ja, spet bo Mobitel polnil državni proračun. Nič novega
grin1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Najlažje ponudiš konkurenčno storitev, če dobiš zastonj frekvence, ne plačuješ svojim dobaviteljem, ne plačuješ prispevkov zaposlenim, priložnosti za varčevanje je veliko. Po tvoje je edino merilo to, da uporabniki dobijo poceni storitev.
Če Tušmobil ne bi plačeval svojih dolgov bi septembra Telekom Slovenije izklopil Tušmobil iz nacionalnega roaminga. Ker od septembra ga Telekom Slovenije če nima poravnanih dolgov kadarkoli izključi.

In če bi malo poznal dobiček operaterjev je bil Si.mobil še slabši. S tretjimi operaterji v Evropi se lahko tudi kosa
http://www.svetidej.com/inform...-delovanja.html
http://www.svetidej.com/informacije/mobilna-telefonija/238-poslovni-rezultati-tretji-operaterji.html

Če bi se Tušu zagustilo imajo banke pravico prodati operaterja. Ampak jim ni v njihovem interesu? Le zakaj?

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Heh, problem pri postavljanju pogoja pokritosti je, da so za pokritost dobre samo frekvence 700/800, z 1800/2600 ne bo šel nihče pokrivati države.

No ja, spet bo Mobitel polnil državni proračun. Nič novega
grin1.gif
Leta 2016 potečejo frekvence 900, 1800. No leta 2013 potečejo 900 MHz Mobitelu in SI.mobilu. Verjetno jim bo APEK brezplačno podaljšal do leta 2016. Pravično bi bilo, da bi T-2 brezplačno dobil 5 Mhz pas drugo leto v 900 MHz.

Torej javni razpis za frekvence 800, 900, 1800, 2600 MHz (mogoče tudi 700) bo skupen. Pokritost se nanaša le na LTE in samo na frekvenco 800 MHz.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Kar naj ga, dokler bo nudil kvalitetno omrežje, storitve in odlično pokritost.
Se še niste naučili kar Mobitel plača državi gre iz državnega levega v desni žep.

Mobitel je "plačal" za 2100 MHz leta 2001 100 mio EUR. Pač iz levega v desni žep, s tem da je bila konkurenca paralizirana v razvoju več kot 5 let.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Kar naj ga, dokler bo nudil kvalitetno omrežje, storitve in odlično pokritost.
Se še niste naučili kar Mobitel plača državi gre iz državnega levega v desni žep.

Mobitel je "plačal" za 2100 MHz leta 2001 100 mio EUR. Pač iz levega v desni žep, s tem da je bila konkurenca paralizirana v razvoju več kot 5 let.

Ja pač mi tut nič ne moremo. Tuš pa simobil pa bi lahko po pravni poti kaj več rešla, kot sta.Magari na evropsko sodišče, gre to skozi?!

MOBIKING

Pripravnik
15. okt 2010
163
0
16
Sole: Primerjava ni realna. Gre za placebo efekt....:)

Je pa res trenutno vozim AUDI in sem na BOB-u si bom pa lahko s prihranjeno razliko v nekaj letih kupil kakšno Dacio.....
evil.gif

Nazadnje urejeno:

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik MOBIKING pravi:
Sole: Primerjava ni realna. Gre za placebo efekt....:)

Je pa res trenutno vozim AUDI in sem na BOB-u si bom pa lahko s prihranjeno razliko v nekaj letih kupil kakšno Dacio.....
evil.gif

no, tu sem te našel.
vozim AUDI ali BMW, na ostalem pa šparamo
evil.gif

MOBIKING

Pripravnik
15. okt 2010
163
0
16
Haha. Ne v bistu nič ne šparam še vedno imam vse kar rabim in ima konkurenca le preplačujem ne........v bistvu ne najdem razloga zakaj bi.......ampak......tudi zaradi placebo efekta se nakateri bolje počutijo..........
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.