Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Mobitelovci, Ipad v akciji, kolega bi ga vzel, a mu deklina na helpdesku odvrne, da gre v bistvu za poslovni najem in da KAO ne vejo kaj bo po dveh letih, da načeloma se naprav naj ne bi vračalo, AMPAK nikoli se ne ve. Kako je zdej realno s to zadevo?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Se strinjam, ampak me vseeno zanima, da ne bo po 2 letih slučajno kakšen poziv, vrni napravo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Pa zmanjsat podatke za 90% so tudi mogli na zahtevo konkurence?

zakaj mi nihče ne odgovori na to ?
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Verjetno bi lahko pustili količino podatkov nespremenjeno, pa še bolj podražili paket.

Lahko pa bi razpolovili podatke, ne pa hop cefizelj na 10% prvotne količine.Izjemno neumna poteza, ki je mobitela sigurno koštala že precej penezov.

Nekaj glede petke. Zaradi džabesta+androida sem jo itak mogo aktivirat ta mesec.
bonk.gif
Do kdaj imam količine, do konca meseca, nato pa se petka avtomatsko vključi v decembru? Ali veljajo količine 1 mesec, gledano na datum aktivacije? Mislim, da je prva opcija prava....

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Lahko pa bi razpolovili podatke, ne pa hop cefizelj na 10% prvotne količine.Izjemno neumna poteza, ki je mobitela sigurno koštala že precej penezov.

Nekaj glede petke. Zaradi džabesta+androida sem jo itak mogo aktivirat ta mesec.
bonk.gif
Do kdaj imam količine, do konca meseca, nato pa se petka avtomatsko vključi v decembru? Ali veljajo količine 1 mesec, gledano na datum aktivacije? Mislim, da je prva opcija prava....
Oprosti, ampak
stupid-1.gif

Mobitel naj bi zmanjšanje vključenega prenosa podatkov v Džabest "koštalo že precej penezov", v naslednjem odstavku pa praviš, da si si zaradi tega vklopil opcijo, s katero od tebe Mobitel dobi 60€ na leto več...

Glede vprašanja: poglej na Monitor, katere zakupljene količine imaš aktivirane oziroma koliko si jih že porabil
grims-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:

bonk.gif
Oprosti, ampak
stupid-1.gif

Mobitel naj bi zmanjšanje vključenega prenosa podatkov v Džabest "koštalo že precej penezov", v naslednjem odstavku pa praviš, da si si zaradi tega vklopil opcijo, s katero od tebe Mobitel dobi 60€ na leto več...

1. Ne zaradi tega, ampak zaradi androida. Na iOS sem prišel ravno s 100MB skozi čez cel mesec.In to ne govorim za mesec ali dva, ampak kar od začetka, ko so znižali prenos pri džabestu.
2. Kdo je rekel, da bom mel celo leto to vklopljeno.Če ne prej, bo junija konec petke in verjetno prenovljen džabest oz. kateri drug paket.Če me bo pa to zaj koštalo 30 eur, pa jih bom pač odcolal.Omrežje je še vedno top.
tongue-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Mobitel sedaj več ni operater s pomembno tržno močjo. Izimobilu in Debitelu in verjetno tudi Tušmobilu je pocenil GPRS prenos podatkov prek m@ omrežja. Sedaj lahko poceni prenos podatkov, ker kot kaže je m@ znižal drugim operaterjem za 10x. Sedaj lahko tudi svoje pakete zniža za 10x.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Super!
smile-1.gif
Ampak potem lahko pride do problema, če dajo nizke cene, pa dobre pakete, da bi dobili spet več uporabnikov, pa bi bili lahko mogoče spet operater s pomembno tržno močjo...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Operater s tržno močjo na trgu 15 postaneš če ni konkurence na nacionalnem roamingu ali MVNO-ju. APEK je priredil odločbo v prid Telekoma Slovenije, češ da imajo vsi operaterji večjo pokritost kot Mobitel. Če se spomnite podatke o pokritosti, ki jo je objavil APEK.

Prepoved cen škarij velja tudi če nisi operater s tržno močjo. Nad tem skrbi UVK.

Načeloma sedaj lahko Telekom Slovenije izda svojega "boba". Nižja cena nikoli ni bila problem pri Mobitel. Problem so samo cene škarij in paketi pod ceno. Mobitel ima še vedno nad 40% tržni delež, kar še vedno velja, da ne sme imeti pakete pod svojimi stroški.

Če Telekom Slovenije obravnava ostale operaterje kot svojo blagovno znamko ni problem, pa čeprav bi imel Mobitel najcenejše pakete. Samo da so vsi enakovredni obravnavani in to je to.

Proti bobu sem samo zato, ker Si.mobil favorizira svojo blagovno znamko pred drugimi (AmisMobil, MMobil, T-2). Posredno pa še Izimobilu, Debitelu in Telemachu.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Zakaj bi imeli Boba, če že imajo tako Izimobil ter Debitel, ki preko "prijateljev" opravljajo isto vlogo?
Bob se je itak primarno pojavil kot alternativa tema dvema, predvsem prvemu. Kar je tudi jasno, saj sta prva javno zajokala na temo Boba.
Simobil pa itak, da ni bebec, da bi favoriziral druge. To je, kot da bi Microsoft favoriziral Apple OS X namesto Windowsev.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Načeloma sedaj lahko Telekom Slovenije izda svojega "boba".
...
Mobitel ima še vedno nad 40% tržni delež ...
In zakaj bi želel Mobitel nižati svoje cene? Da poveča svoj tržni delež?
tongue-1.gif

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
Novo pri Mobitelu:
Sedaj vam Mobitel pri osebnem plačilu položnice v Mobitelovem centru zaračuna 0,40€ provizije.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.