Novo pri Mobitelu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Pred 8-9 leti še niso izklopili te storitve
wink-1.gif

Pa saj si zase lahko vklopiš SMS obveščanje na www.planet.si. Dela precej bolje kot je linux.mobitel.si kadarkoli... Jaz to še vedno uporabljam, sploh kadar sem na Hrvaškem. Takrat si preusmerim vso pošto še na planet in prihajajo SMS-i (pošlje sicer samo zadevo, ampak je povečini dovolj). Ko se pa nabere, pa vključim BB in poberem vse skupaj. A zakaj tako? Zato, ker na Mobitelu ne znajo povedati, kako se obračuna interval oziroma kako TOČNO deluje BB storitev v tujini in sem iz previdnosti raje ubral to pot...

Jernej

Ne najdem ...
Prilepi link.

Predvsm me zanima, ali je ta SMS plačljiv ?

LP

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
@Chipmunk, hvala. To še pa nisem niti predvideval, da so mi že zaračunal naročnina za nazaj. Stupid me
frown-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Hvala, se nisem prijavil, pa me ni spustil tako daleč.
Jutri preverim, ali je plačljivo.
A tebi tudi ne da možnosti " Posreduj in izbriši " ?

LP

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Brezplačna so. Jaz uporabljam gmail, gmail pa vso poštno FW še na planet. Tako ob vsakem prejetem mailu dobim še sms. SMS je brezplačen, meni to deluje na mobiju.

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Živijo,
mene pa zanima ali morda veste, kdaj bo mobitel uvrstil v prodajo vodoodporen mobitel samsung B271 (B2710) ?
Na žalost še vedno nabija stari model B2100, ki pa ga je že rahlo povozil čas....

LP

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.329
153
63
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Pred 8-9 leti še niso izklopili te storitve
wink-1.gif

Pa saj si zase lahko vklopiš SMS obveščanje na www.planet.si. Dela precej bolje kot je linux.mobitel.si kadarkoli... Jaz to še vedno uporabljam, sploh kadar sem na Hrvaškem. Takrat si preusmerim vso pošto še na planet in prihajajo SMS-i (pošlje sicer samo zadevo, ampak je povečini dovolj). Ko se pa nabere, pa vključim BB in poberem vse skupaj. A zakaj tako? Zato, ker na Mobitelu ne znajo povedati, kako se obračuna interval oziroma kako TOČNO deluje BB storitev v tujini in sem iz previdnosti raje ubral to pot...

Jernej

Ne najdem ...
Prilepi link.

Predvsm me zanima, ali je ta SMS plačljiv ?

LP

Saj so tudi ostali odgovorili. SMS s sporočilom o prispetju epošte (torej dobiš samo kdo pošilja in zadevo) je zastonj. Tudi na Hrvaškem
smile-1.gif
.

Jernej

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Žal je samo pogojno uporabno.
Pošiljatelj in zadeva.

Bom kar ostal na rss odjemalcu, tam dobim cel text (seveda brez priponk).

LP

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Verjetno misliš tole:

Monitor Alarm zakupljenih količin
Alarm prejmete, ko presežete 90 % zakupljene količine pogovorov in/ali SMS-/MMS-ov. Po prejemu alarma lahko storitve še naprej uporabljate, z vednostjo, da boste kmalu porabili vso zakupljeno količino; zatem se storitve obračunavajo po ceniku.
- VKLOP: Pošljite SMS z vsebino PORABAA K na številko 1919.
- IZKLOP: Pošljite PORABAA K NE na 1919
Vir: http://www.mobitel.si/Storitve/monitor-alarm.aspx

Alarm zakupljenih podatkov, ki ti ga je predlagal Jest, pa je (kolikor vem) že avtomatsko vključen pri vseh uporabnikih, ki uporabljajo paket v katerem je že zakupljen tudi prenos podatkov (vsi Povezani, Džabest). Ta alarm ti sporoči le za prenos podatkov (ko gre proti koncu - 90%).

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Jaz sem prejšni mesec SMS dobil šele, ko je bila presežena mejna vrednost 100% prenosa podatkov in sem zaradi tega plačal še prekoračitev.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Hvala

še eno vprašanje...če že imam đabest pa bi rad prišel do galaxy-a za 1 eur...je možno skleniti še osnovni paket za 9€/mesečno in z najnaj15 vzeti telefon za 1 eur? Ali pač ne gre?

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
V osnovi lahko. Možno edino, da bi komplicirali v smislu, da npr. če nisi zaposlen - si študent, dijak... pa da bi potreboval še kakšnega poroka za sklenitev drugega naročniškega razmerja (osnovnega paketa). Stopi v najbližji Mobitelov center, pa bodo preverili.

Verjetno pa veš, da lahko tudi na Džabest vzameš Galaxy-a S za 1 eur z izbiro najnaj15 (če imaš seveda prosta aneksa).

khakuam

Pripravnik
19. maj 2008
260
0
16
Mogoče ima aneks zaseden.
Mene pa zanima, če lahko na še vedno aktiven aneks prilepiš še en aneks (+vzameš nov telefon)
in se ti potem sešteje čas vezave?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Jaz bi rekel da ne. Mislim da lahko vzameš en mesec pred potekom aneksa nov telefon. Vsaj jaz sem enkrat to storil, ker mi je rekla prodajalka, da lahko to storim in pač pogodba je začela teči takrat ko se je tista stara končala. En mesec prej verjetno da še obstaja, kaj več pa ne vem. Najbolje, da se oglasiš v kakem MC.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.034
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik khakuam pravi:
Mogoče ima aneks zaseden.
Mene pa zanima, če lahko na še vedno aktiven aneks prilepiš še en aneks (+vzameš nov telefon)
in se ti potem sešteje čas vezave?

Včasih je bilo, zdaj pa ni več mogoče. Ravno zato, ker so ljudje kupovali telefone po 1€, nato so bili pa za naslednjih 5 let zavezani Mobitelu, pa so ostali operaterji začeli cviliti, da Mobitel s temi vezavami omejuje konkurenco, zaradi česar se je potek oglasil še APEK, ki je prisilil Mobitel, da je opustil to poslovno prakso. Zato imaš danes lahko naenkrat dva aneksa, enega UMTS (običajno je 24-mesečen) in enega GSM (običajno je 12-mesečen), ki tečeta vzporedno neodvisno drug od drugega. Ob aktivnem aneksu enakega aneksa ne moreš vzeti, razen, če si tik pred iztekom, kot je napisal predhodnik.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.