Novo pri Mobitelu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.485
119
63
41
Malo tu,malo tam :)
Eno vprašanje...
Dobili smo ponudbo M@ za paket "Javna uprava " pa me zdej nekaj zanima :
1. katere cene moram gledat če hočem nov aparat ( Povezani , Osnovni... )
2. kakšni so sploh stroški klicev
3. Naročnina naj bi bila 4.17€ je tako ??
Nikjer na spletu ni cenika zato vprašam...

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik Breyton pravi:
Eno vprašanje...
Dobili smo ponudbo M@ za paket "Javna uprava " pa me zdej nekaj zanima :
1. katere cene moram gledat če hočem nov aparat ( Povezani , Osnovni... )
2. kakšni so sploh stroški klicev
3. Naročnina naj bi bila 4.17€ je tako ??
Nikjer na spletu ni cenika zato vprašam...

Glede odgovorov na tvoja vprašanja se boš moral obrnit na "svetovalca", ki vam je bil dodeljen - on ti je verjetno to ponudbo predal oz. poslal (in imaš na dopisu njegove kontaktne podatke). Na spletu tega paketa ne najdeš, ker ne gre za običajni naročniški paket, temveč za ponudbo, ki se pripravi individualno. Prav tako se tudi pripravi seznam telefonov (s cenami), ki jih lahko na ta način kupiš.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik vellno pravi:
Preprosto, pokličeš na brezplačno številko 0804131 pa vse zveš.

Na telefonski imenik?
sprasujem se.gif

Verjetno si imel v mislih 080 70 70
wink-1.gif

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Ja in? Na imeniku bi ga samo usmerili na 0807070 ali 041700700 - ne bi mu razlagali stvari, za katere sprasuje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
za katero storitev blackberry je nizja cena za BES ali BIS ?

BIS...ker pri BES moras imeti svoj Exchange streznik in namestiti se BB gateway ... V bistvu je narocnina pomoje enaka... le pri BES imas vec zacetnih stroskov ... in se ti ne izplaca, ce gre samo za enega uporabnika ...

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:

BIS ali BES ali BIS/BES.

Naročnina na BIS je 0 eur, 5 eur, ali 7 eur (odvisno od paketa), naročnina na BES je 0 ali 11 eur (odvisno od paketa), BES+BIS pa enako (0 ali 11 eur - odvisno od paketa).

Ostale podrobnosti na: www.mobitel.si/storitve/blackberry-enterprise

Če si fizični uporabnik potem itak izbereš BIS. Če si poslovni pa ti je odgovoril že Jest.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

BIS...ker pri BES moras imeti svoj Exchange streznik in namestiti se BB gateway ... V bistvu je narocnina pomoje enaka... le pri BES imas vec zacetnih stroskov ... in se ti ne izplaca, ce gre samo za enega uporabnika ...
Če že imaš Exchange, potem je začetni strošek enak 0 - BES Express je zastonj, namestiš ga pa lahko na isti strežnik na katerem teče Exchange

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz sem sicer enkrat testno namescal ... pred kakimi tremi ali celo stirimi leti... takrat je bila ponudba za licenco za BB Enterprise server kar zasoljena ... Namestitev sem delal skupaj z nekom iz podjetja Virtua, ki je ocitno takrat za Si.mobil to izvajal ...

Je pa res, da sem namestil na isti streznik, kjer tece Exchange...samo sem moral namestiti VMWare in v virtualcu Windows XP ter nato se BB Enterprise server ... Verjamem pa, da so se zadeve od takrat ze spremenile
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To da karkoli dodatnega nameščaš na Exchange strežnik je milo rečeno
stupid-1.gif

BB Express se lahko namesti na client OS, oz. se ga lahko virtualizira in se uporablja skupaj z integriranim SQL servisom. Tistemu, ki pa špara s serversko OS licenco tako da namešča BB server na Exchange pa lahko rečem samo
stupid-1.gif
. Bolje da zapreš štacuno (firmo) če se greš polovične rešitve...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To ti dopovej tem, ki za Si.mobil namsecajo te zadeve
smile-1.gif
... Saj mogoce sedaj kaj drugace delajo :=

Sem pa takrat samo na testnem Exchange serverju namsestil na isto masino VMWare... in potem Windows XP PRO in v tega potem BB Enterprise server... Tako je svetoval ta iz podjetja Virtua, ki so takrat za Si.mobil delali namestitve BES ... V bistvu je slo samo za test, da vidim, kako to sploh deluje... in po pravici povedano nisem videl prav nobene prednosti pred M$ DirectPush, ki je ze vgrajen v Exchange ... V bistvu je bilo vec slabosti (omejen si le na dolocene mobilne terminale, ki imajo podpro za BB (vedno manj jih je...
smile-1.gif
) ... sama konfiguracija ni ravno userfriendly (vsaj takrat ni bila) ... in smo potem raje uprobili M$ push, ki ga lahko uproabis na vec ali manj vseh smartphone-ih (WinMobile, Symbian, UIQ, iPhone,...)

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Eno vprašanje: če prekinem naročniško razmerje npr. 5.2.2011, ali bom moral plačati naročnino za cel Februar?

khakuam

Pripravnik
19. maj 2008
260
0
16
Kakšni so pa kaj odzivi na Windows Phone 7?
To je ta, ki ga podarjajo kot nagrado na M natečaju za aplikacije za štiri najboljše.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
MMSi?
Kaj se poslani MMSih iz tujine tudi odštevajo iz zakupljenih količin? Po parih dnevih tujine in poslanih nekaj MMSih dobim obvestilo da sem prekoračil limit. ???

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
predvidevam, da gre MMS iz zakupljene količine + prenos podatkov po ceniku tujega operaterja... preveri na 080 70 70 če je to to...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.