Novo pri Mobitelu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Citat:
Uporabnik smith pravi:
kakšnega tudi redno zaposlite? al cela firma stoji na študentih?

sorry za off
tongue-1.gif

tudi mene zanima.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.485
119
63
41
Malo tu,malo tam :)
SMS kopija in SMS posredovanje

Vsi SMS-i, poslani na vašo mobilno telefonsko številko, se posredujejo na katerokoli drugo mobilno številko ali e-naslov.
Lastnosti
Vklop in sprememba nastavitev je uporabnikom na voljo na portalu moj.mobitel.si (trenutno le na beta portalu). Nastavite si lahko naslednje možnosti:
- Kopija prejetih SMS-ov: vse SMS-e, poslane na vašo mobilno številko, prejmete na svoj mobilni telefon, hkrati pa se pošljejo tudi na vpisano mobilno številko ali elektronski naslov.
- Kopija poslanih SMS-ov: vsi SMS-i, poslani z vaše mobilne številke, se shranijo pri vas in hkrati pošljejo na vpisano mobilno številko ali elektronski naslov. Naslov je tako v primeru kopije prejetih kot poslanih SMS-ov enak.
- Preusmeritev prejetih SMS-ov: vse SMS-e, poslane na vašo mobilno številko, prejmete le na vpisano mobilno številko ali elektronski naslov. SMS-ov na vaš mobilni telefon ne prejmete.
Kako vključim?
Prijavite se v https://moj.mobitel.si in si uredite nastavitve.

Cena
Promocijsko obdobje
Storitvi Kopija poslanih in prejetih SMS-ov in Preusmeritev prejetih SMS-ov sta v promocijskem obdobju, ki traja do 1. 2. 2011, na voljo brezplačno.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Super storitev!

Samo en filter v Gmailu in imaš lepo searchable arhiv vseh SMS-ov.

Edino... cena
smile-1.gif
Sploh glede na to, da tovrstna zadeva operaterja ne stane praktično nič. Recimo 1-2 evra mesečne naročnine...

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Je ok ja. Samo bi bilo dobro, da bi lahko kar v gmailu odgovoril na sms in bi poslalo
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.539
7.054
113
Sama že skoraj leto dni nisem več Mobitelov naročnik, torej nimam do njega nikakršnih obveznosti ali kaj podobnega. Moja sestra ima neki SOS paket ali nekaj takega, v glavnem enega, s katerim naklofa vsaki mesec konkretne račune. Zdaj pa me zanima sledeče. Stara sem še "krepko" pod 30 let in imam lahko torej Itak paket. Se lahko nekako izvede, da bi jaz spet postala naročnica in bi prenesla njeno cifro "name"?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.329
153
63
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Pred 8-9 leti še niso izklopili te storitve
wink-1.gif

Pa saj si zase lahko vklopiš SMS obveščanje na www.planet.si. Dela precej bolje kot je linux.mobitel.si kadarkoli... Jaz to še vedno uporabljam, sploh kadar sem na Hrvaškem. Takrat si preusmerim vso pošto še na planet in prihajajo SMS-i (pošlje sicer samo zadevo, ampak je povečini dovolj). Ko se pa nabere, pa vključim BB in poberem vse skupaj. A zakaj tako? Zato, ker na Mobitelu ne znajo povedati, kako se obračuna interval oziroma kako TOČNO deluje BB storitev v tujini in sem iz previdnosti raje ubral to pot...

Jernej

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Danes sem dobil poslednji račun od mobitela. Prej smo imeli nek paket preko firme. Novemberska položnica, ki je še bila pisana na firmo ( 3 telefonske številke), je bila poravnana, tako da jim nič ne dolgujemo. Čisto na koncu novembra smo šli na mobitel, da bi spremenili naročnike (oz. da bi vsak dobival domov položnico). Danes dobim domov položnico. Zaračunana naročnina brez DDVja (7.49 €) in pogovori, na koncu pa je postavka Dodatne storitve ( sprememba naročnika ) (9.89 €). Do tukaj mi je še vse razumljivo. Samo potem je še pa ena postavka Naročnina - izravnava, kar znese 6.8 € brez DDV. Zanima me od kje so dobili to postavko ?

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Naročnina se plačuje vnaprej (7,49 eur je za januar), naročnina izravnava je za nazaj (za december).
Sprememba naročnika je urejena najkasneje v roku 5h delovnih dni. Kdaj si dobil SMS, da je sprememba urejena? Ker je bila očitno urejena v prvih dneh decembra (tako imaš naročnino izravnavo izračunano sorazmerno glede na dni, kolikor si bil v decembru "nov" naročnik).

Primer: sprememba naročnika je urejena 5.12., december ima 31 dni. V januarju dobita decembrski račun oba:
- novi naročnik dobi račun za naročnino (januar) + naročnino izravnavo (december - za 26 dni)
- stari naročnik dobi račun s popustom v znesku naročnine za december za 26 dni (celo decembersko naročnino je plačal na novemberskem računu) + zaračunane pogovore/storitve (če jih je bilo kaj v prvih petih dneh decembra)

Če še kaj ni jasno - 041700700 vabi
wink-1.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Naročnina se plačuje vnaprej (7,49 eur je za januar), naročnina izravnava je za nazaj (za december).

Na osnovi česa oz. od kje pravica, da se plačuje naročnina vnaprej
sprasujem se.gif

Pustimo SP na stran.

Lp.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
1: decemberski račun na katerem je zaračunana januarska naročnina prejmeš okoli 10. januarja. Meni se zdi logično, da dobiš okoli 10. januarja januarsko naročnino
2: na nekaj se "naročaš"
3: je pa tudi napisano v splošnih pogojih (http://itm.siol.net/_m/media/_docs/splosni-pogoji_GD01.pdf)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Jaz dobim decembrski račun, na katerem je zaračunana naročnina 21. 12. - 20. 1. nekje okoli 25 decembra.

To je bila pač še ena izmed opcij, kako "na hitro" zaslužiti ekstra denar. Isto kot interval. V trenutku ko spremeniš sistem, si profitiral število naročnikov X mesečna naročnina in dejansko prično naročniki brezobrestno kreditirati operaterja.

Kakšna je sploh razlika med tem, da se na nekaj "naročaš" in da nekaj "kupiš"?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.