So pa pri mobitelu vsaj objektivni.
Toplo odsvetujem nakup
, že zato, ker bo spomladi nokia prešaltala iz symbiana na wm7. Pametna poteza!
Citat:
- Nokia N8 je trenutno Nokia vseh Nokij. Videti je čudovito, ima hudičevo dobro kamero z najboljšo možno bliskavico, HDMI izhod je karakteristika le najboljših na trgu, ohišje je iz aluminija, zaslon na dotik je končno kot se šika, … skratka, “hardware-sko” gledano, je mobitel top-notch! Navdušenje nas mine, ko pogledamo kakšen operacijski sistem ga poganja.
- 600Mhz in 256RAM bi moralo za ta mobitel zadostovati, tako pa se operacijskemu sistemu skoraj ves čas kolca na nedolžnih operacijah, kaj šele pri pravi večopravilnosti različnih aplikacij. Nemalokrat sem se zaletel v aplikacije ali operacije katere nisem hotel sprožiti, samo za to, ker je sistem zablokiral pri navigaciji skozi domače menije.
- Seveda lahko zaslon odklenemo tudi z glavno tipko (in potem s klikom na virtualni gumb na zaslonu), postavljeno v levi kot pod zaslonom, ki pa je tudi dokaj čudno postavljena. Ne me razumet narobe, na oboje se hitro navadiš, ampak vsakokrat ko se s prstom “odpraviš” proti temu gumbu (ali stranskemu drsniku) se moraš nekako prepričat, ali mobitel držiš sigurno, trdno v dlani, saj se zna zgoditi, da ti bo mobitel odletel.
“Odletel, praviš?” Da, odletel. Enako težavo sem imel pri Nokiji C6, prav tako zaradi čudne oglate oblike, zaradi katere mobitela nekako nisem zmogel trdno držati v svoji roki. Občutek je dokaj nenavadno opisati, a gladek aluminiji in oglati robovi nekako niso najbolj prijazni za hitre in predvsem stabilne akcije. Zadeva definitivno ni “fatalna” pri izbiri novega mobitela, je pa nekako neprijetna za dolgotrajno uporabo.
Toplo odsvetujem nakup