Novo pri Mobitelu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Pri Mobitelu in Simobilu? Torej bomo prva država na svetu, kjer bo iPhone na voljo pri dveh operaterjih?

Realne možnosti za nakupa iPhona pri slovenskih operaterjih so nekako takšne:
Simobil: Majhna možnost je, da Simobil začne kot prvi v skupini Vodafone prodajati iPhone. Verjetno bi v kakšni drugi državi začeli prej s prodajo v Vodafone omrežju.
Mobitel: Glede na to, da je iPhone (vsaj zaenkrat) GSM aparat ne bo šlo, ker ima Mobitel za GSM aparate 1letni aneks, iPhone pa se, mislim da, povsod prodaja z dve letnim aneksom. Plus tega bi se morali z Applom izboriti še odklenjene telefone. Težka.
Tušmobil: Majehn, relativno prilagodljiv operater, verjetno se da zmeniti marsikaj. Ovira je le trenutno prodajanje iPhona. Odvisno kako bi se do tega odzval Apple.

Povzetek: iPhone v Sloveniji je trenutno na voljo le pri Tušmobilu. Prodajanje preko pogodbe z Applom pa je maloverjetno za katerega koli operaterja.

Samo moje mišljenje.

Bitch_Muchanon

devil's bitch
21. jul 2007
1.165
0
36
Metropola
Apple bo spremenil poslovni model, ki se mu z ekskluzivami in hudim revenue shareom ni ravno obrestoval.
Konec koncev le niso prodali tistega, kar so si začrtali, cena telefona drastično pada,...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Kot z vsako novo stvarjo, najprej je naval, leto dni kasneje pa pride resnica. iPhone ima revolucionaren dizajn in uporabniški vmesnik. Je pa tako, da je reč skorajda nauporabna za resno poslovno uporabo. Potencial ima, vendar ga realizacija jebe.
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Klinc pa trenutni pogoji. Apple je običen PRovski in marketinški balonček. Dobro vemo, koliko jih je Tušmobil dejansko prodal in koliko zastonj publicitete je s tem dosegel.

iPhone je navaden jajc od telefona, odličen je za predmestne Audi A6 šminkerje, wannabe geje, sinčke uspešnih monterjev klima naprav, ljudi s pomanjkanjem samozavesti, ki se hvalijo s klikanjem po telefonu namesto s svojimi dejanji... Za količkaj sposobnega človeka, ki v življenju dejansko nekaj dela, hodi v službo in ima s tem povezane potrebe tudi pri mobilniku, je iPhone worst choice.

Pa ne mi bluzit, da iz mene govori užaljenost. Lahko bi si ga vzel. Zastonj. Samo toliko. Odgovor po pol ure testiranja: take this s.hit away from me. Do zdaj mnenja še nisem spremenil.

Sony Ericsson in Nokia imata milijavženkrat boljše aparate v redni ponudbi. Niso pa tako fancy za Audi A6 3.0 TDI attention whores.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Noben proizvajalec nima v ponudbi telefona, ki bi ustrezal VSEM... torej, da bi bil najbolj idealen telefon za vse ... takega izdelka enostavno ni in ga tudi nikoli ne bo ... ljudje smo prevec razlicni ... in prav je tako... drugace bi bili pa dolgcas
nahrung002.gif

Vsakmobilnik ima svoje prednosti in svoje pomanjkljivosti... nekateri pa so se taki, ki ljudi ponavadi razdelijo na dva tabora... take, ki jim je vsec in take ki ga ne marajo... tistih vmesnih, ki se ne morejo odlocit skoraj ni...

To je nekaj podobnega kot recimo v avtomobilzmu Smart, Twingo, hrosc... in drugi nevsakdanji avtomobili... enim je vsec, drugi ga videti ne morejo
smile-1.gif
...

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Novo pri mobitelu:
GSM Sony Ericsson W380 99,90€
GSM LG KF600 269,90€
GSM Samsung F110 Adidas 288,90€

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce dodoajo iPhonu 3G, to potem ni vec isti model... in ne morejo steti v skupno kvoto... Edino ce stejejo vse svoje mobilnike, vendar moras potem za primerjavo tudi pri drugih proizvajalcih steti vse modele (ali pa vsaj vse sorodne modele)...

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
iphone je sigurno prinesel nov mejnik v mobilno telefonijo, predvsem zaradi (drugačne) uporabniške izkušnje ki se odklanja od (zdajšnje) tradicije, nakazal je nov veter razvoja, ki mu danes večina uveljavljenih proizvajalcev sledi, torej smatrat telefon za navadna marktetinška jajca ne bo povsem točna definicija.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Toliko govora o uporabniški izkušnji ... tudi meni je ni uspelo izkusiti pri iPhoneu. Malce bolj spoliran UI še ni revolucija, za to je poskrbel zgolj Appleov marketing, neumni ameri in preobsežen hype.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Hja, potem je pa tudi precej neumnih Evropejcev.
smile-1.gif

No ja, jaz mislim, da niso neumni. Je pa odvisno, kaj si želiš. Reč pač ni "best buy" telefon. Prinaša pa svojo uporabniško izkušnjo, ki jo bodo konkurenti prinesli na trg šele čez leto ali dve. Takrat bo pa Apple spet dva koraka naprej.
wink-1.gif

In ja, Applov marketning je odličen. Samo če je osnova slaba, ti noben dober marketing ne pomaga. In tehnološka osnova kle obljublja marsikaj (Unix operacijski sistem, najhitrejši hardveraj med telefoni, 30 let izkušenj podjetja Apple - podjetja, ki je kar tri desetletja med najbolj inovativnimi, ...).
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Apple iPhone večino uspeha dosega zaradi perfektnega marketinga, ki dobro izkorišča psihološke lastnosti mnogih ljudi.
Ko ljudje kupijo jabolčni izdelek ga le še hvalijo. Kaj pa drugega? Težko si je predstavljati wanna be vernike, ki po izpolnitvi svojih sanj doživijo hladen Tuš in nato to celo priznajo okolici. Never!

Tako je z Appleom in mnogimi drugimi premijskimi znamkami. Njihovi verniki so goreči, globoko v sebi pa neredko razočarani, a tega ne priznajo drugim.

Mene recimo Apple ne fascinira. Sicer imam iPoda, ampak shufflea, ki povsem zadošča moji potrebi po kakovostnem zvoku, majhnih merah in spodobni bateriji. Tudi izgleda lepo, uporaba pa je simpl ko pasulj.

iPhone pa je že druga zgodba. Zame je carski telefon BlackBerry, zelo blizu pa mu seže tudi Nokia E51.
Svoje raznolike potrebe zadovoljujem z več napravami, zato ne rabim nabildanega multipraktika N95, ki je v vseh svojih elementih povprečno slab. Raje imam odličen business telefon, mini digitalni fotič, shufflea in Garmina v avtu. Za brskanje po netu zadošča eden ali drugi, sicer pa imam skoraj vedno v bližini še Asus Eeeja & Instant internet. Vsaka stvar zase dela odlično, predvsem pa neodvisno in jih lahko poljubno menjam. Raje to, kot kolaž sivega povprečja v eni škatlici, pa naj bo na njej jabolka ali napis Nokia.

Nazadnje urejeno:

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Okej, mi vsi smo malo zgrešili temo. Tukaj je govora o Mobitelu z veliko začetnico. Ena izmed novic zadnjih dni je ta, da okoli 75% prebivalstva Slovenije omogoča HSDPA - 3,5G.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Niti ne. Velika stvar je preprosto to, da njihov mobilni internet spodobno in hitro dela in bo takšen tudi v prihodnje. Pri pokritosti je seveda fajn, da je čim večja. A uporabnik jo presoja predvsem skozi tistih par točk, kjer uporablja mobilni internet. Če so pokrite je njemu vseeno, če je pokritost 10% ali 99,9%. Prav zato ima Mobitel brezplačni test svojih USB modemom, podobno kot Simobil, so pa manjše razlike. Pri Mobitelu si sposodiš modem brez obveznosti. Če ti je všeč ob vračilu podpišeš pogodbo in dobiš novega v pikslni. Če ti ni všeč, samo vrneš, ni treba kenslati pogodbe v določenem roku.

Pa še to. 3.5G ni samo HSDPA. Gre za kombinacijo tehnologij HSDPA in HSUPA. Skupaj tvorita HSPA - High Speed Packet Access. HSDPA v downloadu, HSUPA v uploadu. Šele, ko imaš oboje, lahko govoriš o 3.5G.

Mobitel je, po mojih info, sredi aprila nadgradil še zadnjo UMTS postajo na 3.5G.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kar je trenutno na zalogi od testnih naprav. Poanta brezplačnega testa je, da pred nakupom sam preveriš, če imaš signal. Za to pa zadošča katera koli naprava.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.