Lej, meni se zdijo določene zadeve smešne.
Konkurenca je lahko le med tistimi, ki imajo lastna omrežja, torej Mobitel, Simobil, Tuš, je še kakšen?
Izi mobil pa debitel ipd. priveski Mobitelovega omrežja so dejansko Mobitel, ki lahko z nekimi drugačnimi paketi, akcijami telefoni, mogoče dobijo kakšno stranko, sicer pa je to strel v koleno za potrošnika.
Jaz gledam dolgoročno, pri Mobitelu sem bil 11 ali 12 let in mi je v tem času na letni ravni pobral okoli 400 EUR oderuških klicev. Za en soliden avto sem jim pustil v teh letih.
Govorim seveda le o prihranki napram sedanjemu operaterju.
In žal te res ne razumem.
Zakaj bi bili potrošniki na slabšem, če cenejo kličemo in nam denar ostaja?
Pozabljaš, da imamo tudi EU. Sramota je to, da je morala EU porezati cene in da so pred tem sms stali pri Mobitelu več kot sedaj po celi Evropi.
Sicer pa, kdo sploh uporablja Izi mobil, kaj je to, ni to Jankovičev "operater" iz Mercatorja? Al je tisto M mobil.
Takega, ki nima svojega omrežja, ne moreš resno jemati, ker je vedno podrejen na cene gostovanja.
Cene ne bodo letele v nebo, ker bom sicer lahko vzel npr. A1 in klical po sloveniji po EU tarifah. Menda nočeš povedati, da bomo imeli višje cene kot v EU? no go.
Raje se vprašaj kje je denar, ki nam ga je "nakradel" Mobitel v teh letih? kdo se je tu okoristil na naš račun.