Novo pri bobu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Evo da mal pohvalim BOBa... Prenesenih je bilo 5 št, nobenih problemov pri prehodu, vse šlo tekoče, brez klicev na 090. Nobenih težav ni tudi z omrežjem (je pa res, da ne dobiš obvestil o nedosegljivosti), simobilovo deluje na našem koncu (okolica Celja) bistveno bolje kot prej tušmobil, kjer je bil slab signal in je stalno preklapljalo na rooming Mobitela. Tudi moj.bob je super... pregled klicev, polnenje predplačniških, super hitro plačevanje računov,.. uglavnem vse deluje kot mora!
Bi pa bilo fino imet še naslednje stvar: moneto, trajnike, kakšen smartbob
smile-1.gif
in pa kakšno opcijo za poceni net na hrvaškem, kot ima to simobil - vendar vem da je BOB bolj budget ponudnik, zato verjetno vsega itak ni za pričakovati...

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Evo da mal pohvalim BOBa... Prenesenih je bilo 5 št, nobenih problemov pri prehodu, vse šlo tekoče, brez klicev na 090. Nobenih težav ni tudi z omrežjem (je pa res, da ne dobiš obvestil o nedosegljivosti), simobilovo deluje na našem koncu (okolica Celja) bistveno bolje kot prej tušmobil, kjer je bil slab signal in je stalno preklapljalo na rooming Mobitela. Tudi moj.bob je super... pregled klicev, polnenje predplačniških, super hitro plačevanje računov,.. uglavnem vse deluje kot mora!
Bi pa bilo fino imet še naslednje stvar: moneto, trajnike, kakšen smartbob
smile-1.gif
in pa kakšno opcijo za poceni net na hrvaškem, kot ima to simobil - vendar vem da je BOB bolj budget ponudnik, zato verjetno vsega itak ni za pričakovati...

O tem, da je tušmobilovo omrežje slabo v celjski okolici imaš zelo napačne informacije. Kamorkoli greš v okolici Celje ima tušmobil super signal in ni nobenih problemov...

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
To niso nic napačne informacije... to so izkusnje iz prve roke, saj v okolici Celja živim in verjemi, da sem se prezajebaval s signalom. Vcasih prekinilo klic, velikokrat besede pobiralo, tako da ce je blo kaj pomembnega sem se raje hodil vn iz hise se menit... Sprobano je bilo vec telefonov,pa sedaj itak vidim, da ni bil v telefonu problem (simobil deluje bp). Pa tudi, ko sem se menil s sosedi, so imeli enake probleme. Pa ne samo s sosedi... tudi v Galiciji na vikendu so bili isti problemi, pa recimo Globoče, pa še kje... Sej ko preklopi na rooming Mobitela, pol deluje ok, ampak včasih preklopi, včasih pa vztraja s slabim signalom. Res da bolj center Celja z najožjo okolico pa ok dela, čeprav v planet tušu je tudi slab signal - je pa res, da tam vsem slabo vleče...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
V Globočah ne bi smelo biti problema, ker oje oddajnik na Si.mobilovi štangi. Prav tako v Galiciji sta oba oddajnika na s! štangi. V Planetu Tuš ima Tušmobil notranji oddajnik.

Jaz tvoj problem prej vidim v tem, da imaš samodejno izbiro omrežja. Ker se telefon lahko prijavi tudi na m@ bazne se ti telefon manj prijavi na sosednje bazne in je težji preklop na drugo bazno. Jaz že skoz dopovedujem, da m@ roaming uničuje kvaliteto tuševega omrežja.

Posebej se to pozna, ko je signal na minimumu. Pri samodejnem se prekine in gre na m@ roaming, pri ročnem pa kar še vleče in poskuša najti drugo tuševo boljšo bazno.

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
Kmalu bom aktiviral bob naročnino in hkrati prenesel številko od trenutnega operaterja. Berem na bobovi strani in me zanima sledeče: izpolni obrazec za ohranitev stare številke. zahtevo za ohranitev številke lahko podpiše le oseba, ki ima status naročnika pri starem operaterju. Status naročnika imam jaz. Ali moram potem glede na napisano, to zahtevo sprintati in podpisati ter poslati ali dobim ta zahtevek v podpis od kurirske službe ko mi domov prinese pogodbo od boba, katero podpišem, hkrati pa podpišem tudi zahtevek za prenos številke, katero kurir potem odnese nazaj na bob? Hvala za odgovor.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Za prenos številke je potrebna kaka fizična izmenjava? Ali se lahko vse uredi preko interneta (ali telefona)?
Lastnik številke bo večino časa namreč v tujini.

Torej je treba kaka pisma sprejet, poslat?

SIM ostane ista (Bobo-ova)?

Stara številka je naročniška, pri SiMobil.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Aha, še to.

Po prenosu se stara ("začasna") številka na Bobu (068) deaktivira?
Če jo kdo kliče dobi odziv "številka ne obstaja"?

Ker je do zdaj bilo opravljenih nekaj pogovorov s to številko, jo nekateri poznajo in bi jo utegnili klicati.

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Za prenos številke izpolniš internet obrazec in pošlješ.

Potem pa počakaš par dni. Sim ostane isti. Na obe sim kartici dobiš sms, kdaj bo preklop.

http://bob.si/pomoc/zelis-obdrzati-stevilko/zelis-obdrzati-stevilko
Vem da izpolnim in "pošljem". Mene zanima ali moram jaz osebno po navadni pošti že v štartu kaj pošiljati ali je dovolj da pošljem "samo" po internetu... Sicer pa bom za aktivacijo in vse postopke poklical na 080 in bom magari kar po telefonu vse uredil.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
ti ne rabiš nič pošiljat,.. izpolniš na netu in počakaš da se oglasi dostavna služba,..
b

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.