Novo pr Si.mobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

angeleyes

Pripravnik
12. jan 2010
39
0
6
Ko bo enkrat možno vezat na SIM tuj paket, npr. na svojo sim vežeš hrvaški predplačniški paket. Nahajaš se na hrvaškem v njihovem omrežju.

- Nekdo te kliče iz Hrvaške. A bo plačal kot mednarodni klic ali kot lokalni. Kako bo ta klicalec vedel kakšen strošek lahko pričakuje?

- Nekdo te kliče iz Slovenije, a bo plačal potem kot klic v tujino, ali bo klicani uporabnik plačal dohodni klic? (dokler roaming ne bo odpravljen)

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Dobro vprašanje. Sicer tudi zdaj, če kličeš slovensko številko ne veš, kaki strošek boš imel, ker so različne cene glede na to ali je številka v istem omrežju kot ti ali ne.
Obstaja(l je) sicer tisti "odzivnik", ki te obvesti, mogoče bo tudi za to tujino podobna rešitev.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Borovnica a to bo res tako. malo čudno je tole: ozdravljeni,

obveščamo vas, da imate na vaši naročniški številki 0XXXXX brezplačno vključeno opcijo LTE. V primeru kakršnihkoli sprememb v smislu plačljivosti opcije pa boste o teh spremembah obveščeni preko sms sporočila.

V primeru aktivacije tarife EU NESKOČNO, se vam v kateremkoli primeru klica, poslanega sporočila ali prenosa podatkov obračuna 2,99 EUR.

Lepo vas pozdravljamo.

Si.mobil

Naročniški sektor

Odgovor za vas je pripravil:

XXXX

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Čuddno se mi zdi da ta opcija "povozi" vključenih 300 min, ki so v paketu poslovni neskončni tujina.. res ne vem... ni mi logično..

quote]Uporabnik KdoZ pravi:
Borovnica a to bo res tako. malo čudno je tole: ozdravljeni,

obveščamo vas, da imate na vaši naročniški številki 0XXXXX brezplačno vključeno opcijo LTE. V primeru kakršnihkoli sprememb v smislu plačljivosti opcije pa boste o teh spremembah obveščeni preko sms sporočila.

V primeru aktivacije tarife EU NESKOČNO, se vam v kateremkoli primeru klica, poslanega sporočila ali prenosa podatkov obračuna 2,99 EUR.

Lepo vas pozdravljamo.

Si.mobil

Naročniški sektor

Odgovor za vas je pripravil:

XXXX

[/QUOTE]

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
dodatno vklopljena opcija se koristi pred rednimi količinami na paketu. moraš vedeti da 95% ali več ljudi nima zakupljenih količin v tujini.
b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Zadevo si vklopiš in če ni interakcije potem ti ne računa nič, če narediš en klic (dohoden, izhoden) ali pošleš sms oz. uporabiš dato pa se ti zaračuna 2,99€.
b

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Borovnica. Toej tetherinh na iphone ne bo deloval oz kako je s tem?

III./6. Na tarifi EU NESKONČNO ni dovoljena uporaba mobilne naprave kot navidezne brezžične dostopne točke
(t.i. »tethering«). Dodatno na tarifi ni dovoljena uporaba storitev, ki bi kakorkoli škodovala omrežju gostovanja
(npr. namerna preobremenitev omrežja, onemogočanje normalne uporabe omrežja drugim uporabnikom ipd.).
Prav tako ni dovoljena uporaba storitev, vključenih v tarifo EU NESKONČNO, v komercialne namene ali
preprodaja teh storitev tretjim osebam ter uporaba teh storitev s sistemi za samodejno opravljanje klicev.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
v ceniku april 2014 pa je tole:

Opcija GIGA
Brezskrbno brskanje po spletu in več prenosa podatkov si na novih paketih OSNOVNI, NESKONČNI in
SE
> Opcija Giga
> Vključena količina podatkov 1 GB
> Aktivacija GIGA na 4040
> Cena za kB nad vključeno količino 0 EUR, zmanjšanje hitrosti prenosa podatkov na 64 kbit/s
> Mesečna naročnina 5 €/mesec

koliko eur je torej 1 gb. 5 ali 7?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Še jaz bi imel eno vprašanje glede teh 2.99€ v tujini:

Ko zadevo aktiviraš, je brezplačno na dan aktivacije ali 1.5.? Ker reklamni SMS je meni dvoumno napisan...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Hvala.
wink-1.gif

angeleyes

Pripravnik
12. jan 2010
39
0
6
Aktivirat moraš vsaj en dan pred 1. majem.
Tako piše na simobilovi strani:
1. maj - dan brez roaminga: Vsi, ki boste tarifo EU NESKONČNO vklopili pred 1. 5., boste na ta dan v vseh državah Evropske unije komunicirali popolnoma BREZPLAČNO.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Uredba je eno, realnost nekaj povsem drugega. Papir prenese vse, kako pa to spraviti v življenje, je pa že druga zgodba.

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Sem hotel tudi jaz to napisat, pa sem razmišljal v smeri, da bo preveč grobo izpadlo.
smile-1.gif
) Ja operaterji se trenutno ne sekirajo zaradi tega, razmišljajo predvsem o zgodbi o ukinitvi roaminga.. Ko bo (če bo) to uvedeno, je prej omenjena uredba več ali manj brezpredmetna.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.