Novo pr Si.mobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Dekster "na dan" pomeni od 00-24,.. če aktiviraš ob 23ih imaš 1 uro časa, plačaš pa 2,99€.
b

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
"Uporabnik je ob prehodu iz Simobilovega omrežja v omrežje EU gostovanja z SMS sporočilom obveščen, da ima aktivno tarifo EU Neskončno. Takrat je navadno še čas, da jo izklopi, če ne želi, da se mu zaračunava 2.99€ dnevno."

Ko v gostovanju pošlješ SMS STOP se ti s tem zaračuna 2,99€ za tisti dan, ker je SMS plačljiv?

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Ne SMS za vklop in izklop storitve se ne zaračunava. Tako, da v tujini lahko izklopiš tarifo brezplačno.
smile-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Dekster "na dan" pomeni od 00-24,.. če aktiviraš ob 23ih imaš 1 uro časa, plačaš pa 2,99€.
b

hahah pa to ne morem verjet :D, morem priznat da res občudujem to iznajdljivost, te marketingarje oziroma te, ki sestavljajo pakete, kak znajo predstavit paket da je ah in oh v bistvu pa polno nekih fint noter, ki ga naredijo na koncu manj ugodnega...se pravi le redkokdo bo imel na voljo 24 ur :D vecina verjetno tam okrog 18 ur ce aktivira zjutraj ob 6 ko se zbudi hahah večina pa še manj...sploh pa to avtomatsko zaračunavanje :D čista zmaga hahah vsa čast...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
7 ur spiš ostalo pa telefoniraš? aja med klicem še srfaš in pišeš smsje
svaka čast,..
b

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
7 ur spiš ostalo pa telefoniraš? aja med klicem še srfaš in pišeš smsje
svaka čast,..
b

pa saj ne sinfam strela jasna...ampak to ni tak ugodno :D...naceloma vmes ko telefoniram, dejansko se racunalnik vmes uporabljam...

no ti bom tak razlozo, ce grem na dopust za en mesec in bi rad kaki (recimo polovico dopusta) dan pogledal samo mejle in opravil 1 ali dva krajša klica mi je 3 € prevec...ce pa bi to bil neki pavsal mi je pa OK, ker nikoli ne vem koliko bom česa rabil...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
ok, sva se narobe razumela,..
meni je zanimivo ker imaš alternativo obstoječim opcijam,..za klepetulje je ok, ampak do tega mi na dopustu ni,..
bi mi pa prav prišla data kot je bila lani,.. tisti del pa mi pokrije vse,..
nahrung002.gif

b

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Pomoje je to dal Simobil prej ven, da majo ostali čas slediti temu trendu, itak vsi operaterji iščejo dodatne vire zaslužka. Če bodo ostali ponudili kaj podobnega, boš pač na dopustu vzel to ali pa nič. Če bodo pa ostali imeli tako kot lani, lahko Simobil še vedno kasneje doda še tako ponudbo.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
netko45,.. tebi itak ni ok nič,.. trenutno je taka ponudba in podobne v Slo ni,..kolikor vem,.
eni ste res nezadovoljni z vsem,..
b

Sori borovnica, sm povedal samo dejstva, paket skopiran (ni to neka revolucija kot govorite, govorim za trg EU), cenovno za nas oz. mene ni ok, če pa bi bil neki poslovnež s kupom denarja, pol pa ne bi blo panike. Tko pa dajmo počakat kaj še konkurenca da na trg do poletja pa se bomo pol pogovarjali.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kateri operaterji pa se imajo tako ponudbo, da pravis, da ke skopirano? Na SLO trgu je to vsekakor novost... Ki jo bodo verjetno ostali (vsaj Mobitel) kmalu skopirali oz. dali ven kaj podobnega...

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Če sem iskren sem pričakoval veliko več od te pompozno najavljene novinarske konference danes...če ne uporabljaš veliko telefona izven Slovenije, ta ponudba niti ni ugodna!

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Če ne uporabljaš veliko telefona potem imaš eurotarifo in plačaš tistih par klicev,..nobeden ni rekel da je ponudba ugodna za vse,.. je pa dobrodošla novost za klepetulje in poslovneže, ki v tujini uporabljajo telefon kot doma,..
b

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Meni se zdi legenda če greš naprimer na 3 dnevni izlet v EU, za poletje pa bo pomojem še kakšna akcija za hrvaško, podobno kot lani.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kateri operaterji pa se imajo tako ponudbo, da pravis, da ke skopirano? Na SLO trgu je to vsekakor novost... Ki jo bodo verjetno ostali (vsaj Mobitel) kmalu skopirali oz. dali ven kaj podobnega...

Italijanski operater ima isto ponudbo, na našem trgu pa je novost. To sem tudi napisal.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
1.7.2014 se bliža, ko boš lahko vezal na SIM pakete tujih operaterjev. Ta ponudba in naslednje so odgovor na to.

Če boš vezal hrvaški predplačniški paket na SIM bodo slovenski operaterji imeli prihodkov od svojega uporabnika v tujini točno 0 €.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Vodafone Irska ima tarifo "red roaming", ki pa za 2,99€ dnevno vkljucuje "samo" 100 MB podatkov dnevno... Potem pa se zaracunava po 0,55€ za vsak MB

http://www.vodafone.ie/terms/services/#REDroaming

Podobno ima tudi Vodafone UK ... kjer za 3 GBP dnevno lahko koristis svoje zakupljene kolicine tudi izven UK (znotraj EU)...

http://www.vodafone.co.uk/shop/pay-monthly/travelling-abroad/

Podobno ima tudi Ceski Vodafone ... in tudi oni imajo omejitev 100 MB podatkov dnevno

http://www.vodafone.cz/roamingnaden/

Za Italijo pa ne najdem... Verjetno pa ima prav Vodafone podobno ponudbo ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
1.7.2014 se bliža, ko boš lahko vezal na SIM pakete tujih operaterjev. Ta ponudba in naslednje so odgovor na to.

Če boš vezal hrvaški predplačniški paket na SIM bodo slovenski operaterji imeli prihodkov od svojega uporabnika v tujini točno 0 €.

Pocakajmo, da bo kaj konretnega znanega... Ce se prav spomnim, si to ze lani pisal... pa ni bilo nic iz tega
smile-1.gif
...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
To je nova evrotarifa 2014. Prejšnje leto sem napovedal, da bo začelo veljati s 1.7.2014.

From 1 July 2012, mobile operators without their own networks would have the
right to use other operators' networks in other Member States at regulated
wholesale prices, which will decrease significantly. This would encourage more
operators to compete on the roaming market, and so lead to lower consumer
prices.
- From 1 July 2014, customers would have the option to sign up for a cheaper
mobile roaming contract, separate from their contract for national mobile
services, while keeping the same phone number. Consumers will therefore be
able to easily compare roaming offers (independently from other mobile
services) and benefit from lower prices.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Svetidej,.. ko bo zakonodajalec povedal kako sipredstavlja tole skkorpucalo potem bodo tudi operaterji naredili kar zahtevajo,.. dokler pa le sanjajo v tem pa pozabi na take pogoje sploh pa 01.07.2014,.. ko sem nazadnje govoril ni bilo jasno nič,..morda bi moral jutri spet povprašat kaj in kako,..
b

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.