Citat:
Uporabnik Huggy_Bear pravi:
Nikon D3100 in Nikon D7000 imata full time avtofocus (D3100 je celo prvi DSLR ki je imel to), stabilizacija pa je odvisna od objektiva ker stabilizacija ki je v body-ju (kar ima sony) po mojem mnenju ni uporabna ima pa jo tudi Nikon. In mislim da tudi Canon, s tem da pri Canonu ne vem kak je z avtofokusom.
To, da imata oba Nikona avtofocus med snemanjem, sem vedel, pri prejšnjem zapisu pa sem se verjetno nerodno izrazil, ko sem zapisal: "... noben drug DSLR fotoaparat ne snema filmov in ima anti-shake funkcijo, istočasno s stalnim fokusiranjem", kar sem med seboj povezal (AS+AF). AS je namreč glavni razlog omejevanja snemanja, oziroma pregrevanja tipala.
Glede na to, da so v aparatu stabilizirani le DSLR-ji proizvajalcev Pentax, Olympus, Panasonic in Sony, prvih treh pa ne poznam najbolje, sem zapisal, kar sem, torej - "če se motim, me popravite"
Glede uporabnosti stabilizacije pa: o tem je bilo veliko zapisanega, večinoma pa se vsi strinjajo, da sta obe vrsti stabilizacije (objektiv ali body) glede zmanjševanja stresnih posnetkov enakovredni, razlika je v pogledu čez okular, kjer je stabilizacija objektiva v veliki prednosti.
Precej zgovoren je test, ki so ga naredili pri A55 na Dpreview:
http://www.dpreview.com/reviews/sonyslta55/page8.asp (diagrami in posnetki na sredini strani)
Pri A55 pa je bila opazna prav razlika v pogledu skozi okular, ko sem primerjal pogled v okular pri A700 in A55, na goriščnici 500mm. Razlog je v elektronskem iskalu, ki dobiva sliko direktno iz glavnega tipala, ta pa kompenzira tresljaje...
LP